вторник, 24 февруари 2015 г.

"НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА ЗА ИЗЦЕЛЕНИЕТО"


           КЕНЕТ ХЕЙГЪН 1986- НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА ЗА ИЗЦЕЛЕНИЕ



Ще говорим за най-важните неща които трябва да знаем относно излекуването.Преди всичко желанието на Бог е да лекува и желанието му е да излекува всеки един от вас,защото това е част от неговия откупителен план- Исая 53:4,5 ;Матей 8:17 ; 1Петър 2:24 ще потвърдят този факт.

Второ,желанието на Бог е да излекува всеки,защото болестите идват от Сатана-той е техният автор.Потвърждение на това ще откриете в Деяния на апостолите 10:38 ; Лука 13:16; Йоан 10:10; 1Йоан 3:8 ще потвърдят този факт.

Трето,важно е да разберем какво Бог казва за болестите в Стария завет и как това се отнася към Новия завет. Новият завет казва в Евреи 8:6 че сега имаме по- добър завет основан по-добри обещания.Слава на Бога!В Стария завет Бог казва: Ако вие ходите по повеленията ми и спазвате моите заповеди Аз ще премахна болестите между вас и вие ще изживеете пълното число на дните си.Слава на Бога! И ако ние имаме по-добър завет основан на по-дори обещания,значи той не само включва това обещание,но дори и още по- добри обещания,иначе нямаше да е по-добър.Амин.Благодарим на Бог, че Новият завет е по-добър от стария.

Освен това ще разгледаме разликата между това Бог да започне излекуването и човек са да започне собственото си излекуване.Излекуването което Бог извършва е в съответствие със неговото писаното слово- библията.Понякога Бог лекува по начин,който ни изумява, дори когато човек е сигурен че няма да бъде излекуван. Но това се случва понякога.Обичайният начин е човек сам да започне своето излекуване опирайки се на обещанията на Бог в неговото слово библията.

Още нещо, което ще изясним е защо излекуването не винаги е моментално.Понякога е постепенно и ние се питаме защо не е винаги мигновено и защо е постепенно.Тук ще разкрием важна истина защо това е така и тази истина ще ви благослови.

Друго важно нещо за излекуването е че Божият метод е духовен и излекуването може да бъде изгубено. Божиято излекуване не е умствено,както науката и метафизичните учители твърдят , нито е физическо,както твърди медицинската наука.Библията ни учи, че когато Бог лекува Той лекува чрез човешкия дух. Не ме разбирайте погрешно, Бог е поставил в тялото на човека механизъм,ние го наричаме "природа" ,която ще ви излекува, но това не се отнася за излекуването за което говорим,въпреки че "природата" също идва от Бог. В медицината хората са разбрали, че взимайки определени лекарства и правейки определени неща ще помогнат на "природата " да си свърши работата и това ще ускори процеса на излекуване. Хвала на Бога за тези неща.Амин. И после ако се помолите,това още повече ще ускори процеса. Амин. Това също е Бог. Но и това не е излекуването за което говорим в момента.Не можем да не потвърдим факта ,че има различни области за лекуване. Благодарим на Бог за всички тях. Амин. Но това за което говорим тук, аз го наричам божествено изцеление, ние го наричаме духовно изцеление. Не искам да кажа, че Бог лекува духа ви.Бог е дух. Той ви лекува.Амин.

Вижте, хората много пъти получават помощ от хора които работят с тях чрез ума си.Амин! Казах че те получават наистина много помощ и благадарим на Бог за това .Но човек е духовно същество и когато Бог работи с нас е чрез нашия дух, не чрез нашия ум. В естествения свят на хората се помага чрез различни техники, които сме открили. Например ако мислиш правилното нещо може да се подобриш и много хора дори които не са християни, и християни също са се почувсвали по-добре физически мислейки правилните неща и т.н. и т.н..И все пак Бог не ви лекува чрез ума ви. Бог не е "ум"!Библията казва, че Бог е дух. Библията казва в Притчи 20:27 "Духът на човек е лампа на Господа" Това означава че Бог ще ви осветява чрез вашия дух.Той ще използва вашия дух за да ви води.Той контактува с вас чрез вашия дух. Бог е дух. Той не контактува с вас чрез вашето физическо тяло. Вижте, аз може да не мога да контактувам с вашия дух,но мога да контактувам с вашето тяло например като се здрависам с вас.Аз мога да контактувам с вас интелектуално,умствено.Ние с вас можем да проведем разговор на някаква тема.Аз може да мога или не да контактувам с вас духовно, зависи дали вашият дух е настроен да възприеме духовни неща. Амин. Бог не контактува с вас чрез тялото ви, защото Бог не е човек, казва библията. Той не контактува с вас чрез вашия ум, Той не е "ум".Исус казва "Бог е Дух" 

Ще го кажа пак: библията казва, че човешкия дух е лампа на Господа изследваща най-вътрешните части на тялото. Амин! Павел пишейки до църквата в Солун в 1Солунци 5:23 казва "Моля се на Бог целият ти дух, (той започва от вътрешната част на човека и отива към външната), твоята душа и твоето тяло да бъдат запазени невинни /без вина/ до идването на Господ Исус Христос. Определено Бог се интересува от тялото ви, иска да направите нещо с него. Павел казва на римляните в Римляни 12:1,той адресира това послание до до всички в Рим, които са възлюбени от Бога, призвани да бъдат светии : " И тъй, моля ви, братие, заради Божиите милости, да представите телата ваши в жертва жива, свята, приемлива за Бог, то да бъде разумното ваше служене." Вие сте които трябва да направите това. Бог иска преобразени тела .Второ, Бог казва: Не заемайте формата на този свят,но бъдете трансформирани чрез обновяване на вашия ум-Римляни 12:2 Така че Бог иска преобразени тела и транформирани умове.

Но виждате ли, говоря сега на християните,вашият дух вече е бил създаден отново и роден отново. Вие сте нов човек в Христос. 2Коринтяни 5:17 "Ако някой човек е в Христос ,той е (няма да бъде чак като отиде на небето,но той сега "е"-сегашно време) ново създание". Алелуя! И на вашия дух е даден вечен живот .Чрез вашият дух, Бог работи. Излекуването,божественото изцеление, физическото ви излекуване започва във вашия дух и то работи от вътре навън. Аз много пъти съм имал неща, които моето тяло ми е казвало,че нямам. Но аз знаех в моя дух, че ги имам, защото там ги получавате първо. Алелуя. И въпреки че като поглеждах към моето тяло, то ми казваше "аз нямам това" , аз просто се смеех на това, защото знаех вътре в себе си, че го имам . Алелуя! 

Спомням си преди няколко години една жена в източен Тексас, болна от двойна пневмония- това беше преди сегашните чудодейни лекарства и тази болест през онези години беше нещо смъртоносно. Хората бяха болни и стояха по къщите си и тази жена също. Докторът накрая казал на мъжът и: Не знам какво повече мога да направя, направих всичко което знам и просто не вярвам тя да ще доживее до полунощ тази нощ " Докторът имал още работа и отишъл да я върши. Много хора се събрали да се молят за нея у дома и, Божията сила слязла върху тях и жената седнала в леглото си и казала: "Аз съм излекувана, излекувана съм" Благодаря на Бог. Тя е разбрала това в сърцето си, разбрала го е в духа си. Докторът пристигнал малко след това, прислушал дробовете и , в които се още се чували хрипове и казал: "Понякога хората се чувстват по-добре точно преди да умрат" Той все още мислел че тя ще умре. Но в продължение на 3 дена-всъщност тя дори не спала ,в продължение на 3 дни и 3 нощи тя не спирала да твърди, че е излекувана и на 3-тия ден била добре. Тя е знаела за това в духа си,знаела е за това в духа си. Там първо трябва да получите излекуването си. Вие знаете с духа си, че Бог е чул вашата молитва, все още нямате отговор...може да са пари, вие поглеждате в ръцете си, в тях няма никакви пари. Поглеждате банковата си сметка, няма никакви пари там, поглеждате в джобовете си, и там няма пари. Бил съм в това положение много пъти. Но аз знаех в моя дух,знаех вътре в себе си, знаех в сърцето си че са мои, аз ги прокламирах за мои, слава на Бог. Разбирате ли, аз първо ги получих в духа си. Всичко което получавате от Бог, първо го получавате в духа си. 

Например, когато човек е роден отново. Вие не можете да кажете в момента, че това е така. Това ще се прояви външно, евентуално,защото вътрешния човек ще започне да се проявявя и във външния. Но това е във вашия дух, в сърцето ви. Хвала на Бог!Същото нещо е вярно и при изцелението. Да го кажем отново. Човек е духовно същество. Той има душа и живее в тяло. 

Най-големите сили в живота са духовните. Те не са материални,природни или физически, те са духовни. Любовта и омразата; страха и вярата; радостта и тъгата, те всички са от духа. Забележителен е факта, че когато Исус се появява на сцената като изцелител, той изисква вяра. Исус обявява: Вярата ти те изцели. На двамата слепи мъже, Исус казва: Вярвате ли вие, че мога да направя това?."Те казват: "Да Господи". Той им отговаря: "Според вярата ви да ви бъде направено". На жената с кръвотечението казва:" Дъще, твоята вяра те изцели: иди си с мир, и здрава бъди от болестта си". Той казва:" Всички неща са възможни за този, който вярва . Спомнете си за Марк 9, мъжът който идва заради сина си.Синът му бил побъркан,често падал в огъня,често падал във вода. "Ако можеш да направиш нещо"-казва мъжът на Исус. "Ако можеш да направиш нещо, имай милост и ни помогни". 23ти стих от 9 глава от Марк, Исус казва: Ако можеш да повярваш, всички неща...колко неща?- всички неща са възможни за този, който вярва. И после Исус ни дава този велик текст, който всички обичаме Марк 11:24 Каквото и нещо да желаете, когато се молите вярвайте че го получавате и вие ще го имате. Всичко това доказва едно: че всички изцеления извършени от Исус са духовни. Той изисква вяра, а вярата е родена от духа.

В Стария завет словото на Господа казва 107 псалм 20 стих: "Той изпрати думата си (словото си) и ги излекува и ги освободи от собствените им разрушения ." Забележете това: " Той изпрати думата си и ги излекува и ги освободи от собствените им разрушения." Относно това как се отнася Господ към излекуването в Стария завет, ние поглеждаме към този Псалм,току що прочетохме 20ти стих. Преди това Бог казва: " Глупаците /тук говори за евреите/ са измъчени заради беззаконията си и злите си дела. После говори как те се приближават до портите на смъртта. Как викат към Бог в своето бедствие и той ги спасява от техните бедствия."Той изпрати словото си и ги изцели, и ги свободи от собствените им разрушения." Виждате ли, греха донася болестите върху тях, но думата Му /словото/ ги освобождава. Библията ни учи, че всички сме сгрешили и сме лишени от славата на Бог /Римляни 3:23/. Това не означава, че сте болни, защото сте съгрешили или сте направили нещо погрешно.Това означава, че вие сте болни заради това че Адам е съгрешил. Библията казва : "заради греха на един човек, смъртта влезе в света", говорейки за духовната смърт. Така че смъртта, духовната смърт е преминала във всички заради греха, а от там болестта и физическата смърт кото продукт от духовната смърт.Виждате ли? Ние всички съгрешихме и сме лишени от славата Божия. 

Той изпрати словото си и ги излекува. Словото, което Бог е изпратил под Стария завет е говорено чрез или от пророците. Но словото, което Той изпрати при новия завет е Господ Исус Христос. "Словото " е лечителят днес.Сега, преди всичко библията казва в Йоан 1:1 "В началото беше словото Амин!В началото беше словото. Нека да отворим новия завет да прочетем какво пише.Аз го цитирам и много пъти хората го пропускат, затова искам да го прочетете за себе си. Йоан 1:1 "В началото беше словото и словото беше с Бог и словото беше Бог. То в начало бе у Бога. Всичко чрез него е направено; и което е направено, нищо не е без него направено.Сега пропуснете малко, до 14ти стих: "И словото стана плът и живя между нас". Виждате ли той нарича Исус- словото. И словото стана плът и живя между нас. И ние видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина. Сега, виждате ли, Исус е живото слово, живеещата дума на Бог. Но освен това Бог ни е дал това писано слово .Спомнете си ,че аз казах, че словото е изцелителят днес. Исус е изцелителят. Амин! Но освен това, Бог ни дава писаното слово, за да разбули и да открие за нас Живото слово. Вие не можете да разделите писаното слово и живото слово, те всъщност са едно. Така както вие и вашите думи са едно, така и Бог и неговото слово са едно.И така, писаното слово е, което ни открива, че живото слово Исус Христос понася нашите болести и взема нашите болки ," А ние Го счетохме за ударен, поразен от Бог, и измъчен". Всъщност писаното слово е, което ни казва за живото слово." Чрез чиито рани вие оздравяхте" /1 Петър 2:24 / Писаното слово е това, което ни казва за живото слово. Че той /Исус/ сам взе нашите недъзи и понесе нашите болести. Писаното слово е, което ни казва за живото слово, Господ Исус Христос. 1Петър 2:24 "24 Който сам понесе в тялото Си нашите грехове на дървото, тъй щото, като сме умрели за греховете, да живеем за правдата; с Чиито рани вие оздравяхте."Така че Словото е изцелителят днес.

И човек получава своето излекуване според писаното слово,искам да кажа действайки според писаното слово.Това действие /дело в бълг. библия// се нарича вяра. Казах - това действие/дело/ се нарича вяра. Без действие/дела/ вярата е мъртва, казва библията. Покажи ми вярата си без действия/дела/, а аз ще ти покажа вярата си от действия/дела/. Яков 2:18 Всъщност библията ни учи, че без действие, вярата е мъртва, така че нашата вяра се разкрива чез действия. Вяра без дела, се казва в превод от библията на Кing James е мъртва,ако е сама.Същият превод казва: " покажи ми вярата си без дела, и аз ще ти покажа вярата си от моите дела" Амин! Смит Уигълсуърт би казал "Вярата е акт (действие )Спомням си, доктор Дънкан каза /той е бил млад човек от Англия, когато Уигълсуърт вече е бил вече по-възрастен / " ,той каза, че понякога Уигълсуърт обикалял платформата от едната страна до другата страна и в продължение на 10 минути и не казвал нищо друго, освен: "Вярата е действие /act/ "Отивал в единия край на платформата и викал: "Вярата е действие."Отивал от другата страна на платформата и викал: " Вярата е действие."Отивал пак към другия край на платформата, доктор Дънкан ми каза лично, и извиквал: "Вярата е действие". В продължение на 10 минути говорел само това.Амин! Някой попитал Реймънти Ричи, той бил лекуващ евангелист и аз го чух да казва това: някой го попитал..,всъщност той отишъл до болницата с някого за да се помоли за негов близък и започнал да говори за вярата и този човек на леглото го попитал: "Какво е вяра?" Тези хора били християни, но толкова много хора задават този въпрос. И аз мисля, че той е дал една проста дефиниция. Казал: Вяра е просто да действаш като че ли библията,/божията дума/ е истина. Амин!Добре, какво е вяра във вашата дума? Вие сте чували хора в естествения свят, говорещи примерно: Нямам ни най-малка вяра в нейната дума. Говоря за нещата в естествения свят.Примерно някой казва: Е, аз не вярвам да е така.Но другите му казват: Този и този казаха , че е така. Той казва: Е, тогава вярвам. Амин. Вярвате, защото ги познавате и знаете, че тяхната дума е добра. Вярата в думите на хората е /реагирайки/, действайки сякаш тяхната дума е истина.Спомням си веднъж водех събрание, бях далеч от къщи.Имах проблем с колата и един от хората в събранието ми даде това което ми беше нужно за колата.Трябваше да му дам 25 долара, но нямах пари в мен. Обадих се в банката си в петък и казах на познатия ми банкер каква е ситуацията и че ми трябва чек.Казах му че като се върна ще подпиша каквото трябва, той каза добре и аз повярвах на неговата дума, защото вече бях работил с него и знаех ,че думата му е добра. Ако аз мога да действам според думата на банкера, защо да не мога да действам според думата на Бог /библията/? Вяра в този случай е аз да реагирам така все едно каквото ми е казал човека е истина. Аз можах да напиша този чек с пълно доверие. Аз знаех ,че думата на този човек е добра и затова написах чека. Много хора попълват чек до небето, но не познават думата на Бог/библията/ и това не е добро. Но намерете какво казва Божието слово библията и после можете да попълните чека с вяра и това ще проработи.Амин!

Изцелението, благодарим на бог , принадлежи на вярващия.Първото нещо което разгледахме тук е че излекуването е в Божия откупителен план./друга проповед/ И словото е Изцелителят днес. Хвалете името на Бог. Аз казах, че излекуването е духовно и то може да бъде изгубено. Ние се нуждаем да разберем, че ние трябва да се държим здраво за това, което Бог ни е дал. Спомням си преди доста години през 1939 ( повечето, което знам от библията,го знам не само от четене, но и от практика) Спомням си какво ми каза Господ Исус ми каза преди много години. Той ми каза :"Иди учи моите хора на вяра, аз те научих на вяра чрез моята дума (библията) ,позволих да минеш през някои преживявания, за да се научиш на вяра не само чрез думата ми (библията) , но и от опит. Сега иди и учи моите хора на това, което ти казах." И така, моята съпруга и аз водехме събрание през януари 1939 в централен Тексас и там беше човек,по- възрастен господи, който се обърна отново към Бог, беше се отдръпнал (отстъпил) от Бог, и тогава той беше излекуван от сериозна болест. 5 месеца по- късно,пастора на тази църква се премести и ме попита дали искам да бъда пастор на тази църква.Господ вече ми беше казал за това, преди пастора да говори с мен.Ние със съпругата ми се съгласихме и бяхме там през юни, юли и август, 3 месеца, 8 месеца от януари.Един ден, вървях през града да отида да взема пощата си, получавах пощата си в пощенска кутия в пощата,това беше малък град с 20 000 жители..Видях този по- възрастен господин докато вървях през града. Той беше близо до своя дом. Имаше крава и за да може тя да пасе, той трябваше да забие един кол в земята, за да не може тя да се отдалечи твърде много.Реших да отида да го поздравя.Докато стигна, той вече затягаше въжето. Аз стигнах до него и му казах нещо и той започна да се изправя.И така силно изпъшка, че аз се наведох да му помогна. Той ми каза :"Не,не,не! Просто ми дай време." Той още беше на колене и започна бавно да се изправя."Просто ми дай време, аз ще го направя.Не ме докосвай. Боли още повече, когато някой ми помага."Вероятно, защото аз бих го дръпнал за да се изправи по-бързо и така щеше да го заболи повече. На мен ми се струваше, че са минали 10 минути,а сигурно бяха минали няколко секунди, когато той най - сетне се изправи.Той се изправяше малко по малко, приличайки, че непрекъснато намества гръбнака си, накрая се изправи и каза : "Уух, най - после.Ооо това се върна пак при мен." О,братко Уилямс, мислех че си излекуван -казах."И аз така мислех " каза той."Добре,какво се случи "попитах. Той ми разказа : Бях добре, от януари откакто вие положихте ръце на мен, 8 месеца дойдоха и заминаха,но завчера сутринта, преди 3 дена, доях кравата и болката ме преряза първо в дясната ръка, мина през рамото и стигна до гърба ми. И от тогава не успявам да движа добре дясната си ръка и при ставане ме боли ужасно.Знаеш ли какво си направил, му казах аз, в момента когато болката те е прерязала, аз ще ти кажа точно какво си си казал : "Мислех, че Бог ме е излекувал,но вероятно не е! " Той ме погледно стреснато и учуден каза :"Точно това си помислих". "Виждаш ли," -му казах аз-" в момента, в който ти си казал това, ти си отворил вратата и си казал : Хайде влез обратно господин дявол и сложи тази болест отново върху мен". "Да,но чуйте в какво вярвам аз,"-ми каза той. Знаете ли какво ни докарва тревоги? -че вървим според това, което ние вярваме, вместо да вървим според това, което казва библията.Знаете ли в какво вярвам аз,- каза той -"аз вярвам, че ако Бог направи нещо, то е направено завинаги."Значи вие искате да кажете, че ако Бог някога ви е излекувал, вие сте винаги излекуван? " "Да,точно така " "Ако вие получите нещо от Бог,вие винаги ще го имате, така е. Ако е дошло от Бог, вие го имате винаги. Така е! Аз казах : "Не е ли странно, че Исус не е знаел това? Той се явил във видение на Йоан, на остров Патмос, прочетете първите три глави на Откровение, Исус се явил на Йоан във видение на остров Патмос и му дал послание до седемте църкви, тези 7 църкви буквално са съществували по това време.Да, те имат послание и за нас сега, но настина са съществували по онова време. И до една от църквите, Исус казва : "Дръжте здраво това, което имате.Той е знаел, че могат да го загубят, затова казва : Дръжте здраво.Не е ли странно това? Отворете там да го прочетем. Може би вие сте объркани както и брат Уилямс беше.Амин! Ще забележите, че Исус прави същото изявление и за друга църква, но сега вижте втора глава на Откровене 25ти стих : "Но това, което вече имате, дръжте го здраво докото аз дойда." До друга църква той казва :"Дръжте здраво това, което имате "Добре, защо трябва да държите здраво това, което имате? Какво значи да държиш здраво?- означава да държиш стегнато, да сграбчиш здраво? -защото има враг, който е вече срещу теб.Той ще се опита да ти го вземе. Какво ще кажете, ако аз ви дам края на едно въже и ви кажа : "Дръжте това здраво, хванете силно." Знаете точно какво искам да кажа с това. Но какво иска да каже Исус с това "Дръжте здраво това,това което имате "?Той има предвид, че ще трябва да упражните някаква сила, издръжливост и енергия. Благословен да е Господ! Амин! Дръжте здраво това, което имате. Добре, това също се отнася за областта на лекуването, така че хванете го здраво.Пак казвам, хванете се здраво за него.Брат Уилямс каза :"Е, може би греша."Аз казах : "Никакво 'може би ' относно това.Вие грешите.Аз казах : "Това което вие сте направили е да отворите вратата на дявола, за да сложи болестта обратно върху вас.Вместо това вие трябва да се изправите и да посрещнете противника ни с думата (библията) Моля ви да си спомните това, не можете да излезете срещу него по никакъв начин, освен с думите от библията.Спомнете си какво казва Павел, пишейки до църквата в Ефес относно слагайки цялото въоръжение от Бог,той описво оръжието и накрая казва - меча на Духа, който е божията дума (библията) Това е единственото оръжие от цялото снаряжение на Бог, с което вие трябва да се биете.Всички останали части са за отбрана, за предпазване, щит от вяра, с който можем да изгасим всички огнени стрели на врага.Но вземете тази Дума - меча на Духа,който е словото на Бог (библията) .Така ще се преборите с дявола,използвайки думата на Бог, библията.Затова аз казах на брат Уилямс "Вместо да се изправиш с божията дума (библията) , заповядвайки на дявола да напусне и на симптомите да изчезнат, ти си отстъпил. Виждате ли, много е просто, вие получавате вашата вяра, излекуването си много пъти чрез даровете на Духа, понякого има взаимна вяра, всеки вярва в Бог и нещата се случват. Амин! Но после, когато дяволът се възползва от липсата ви на вяра и върне симптомите на болестта, замаскира цялото нещо, вие се изпълвате със страх, вместо с вяра, казвате си, мислех че съм излекуван,но предполагам че не съм,връщате се обратно в неверие. Но защо отстъпвате?- Защото вие не познавате Думата (библията) както трябва да я познавате. Това което е трябвало да направите е да вземете тази Дума и да посрещнете дявола с Думата (библията) Вие нямате никакви основи (фундамент) в живота си, вие сте като човека, който построил къщата си на пясък, бурята дойде и я разруши. Вижте сега, хората много пъти ще вземат този стих, който Исус ни е дал, тази история, тази парабола за човека, който построил къщата си върху пясък, другия човек построил къщата си върху скала и ще кажат,добре, тази скала е Исус, това донякъде е истина, но вие четете историята и Исус ще ви каже кой е човекът, който е построил върху скала, и това е човека който чува тези думи и ги изпълнява, това е човекът, който знае Божията Дума (библията) и я върши, това е човекът, който устоява, когато бурята дойде. Бурите идват върху всички нас, защото ние живеем в този свят, където Сатана е бог. Забележете, бурята идва и върху двамата. Единия устоява, другия не. Този, който устоява е този, който има в себе си Думата на Исус, Думата на Бог и я върши.Върши я, прави това, което библията казва, че трябва да направим в определен момент. Този, който се е провалил е този, който не е имал Божията Дума или поне не я е приел и не е постъпил както тя казва, че трябва да постъпим, не е действал според нея."Вижте, "-казах на брат Уилямс -"Библията казва: Съпротивете се на дявола и той ще избяга от вас." Стоях там с него около час,и просто продължавах, докато накрая успях да го накарам да види тази истина. Амин! Просто продължавах.Разглеждах въпроса като го показвах от различни страни. Говорил съм с хора в продължение на 2-3 часа. Сега нямам това време. Но това е важно, да продължавате да обяснявате подхождайки от различни страни, докато помогнете на човека да види истината.Когато разберат, очите на хората светват.Когато правилното разбиране влезе в човека, той винаги получава своето излекуване.Продължих докато брат Уилям видя истината.Някой ще пита :"Какво щеше да стане, ако не беше разбрал? ""Щях още да съм там да му обяснявам "Хвала на Бог! Когато имате този вид решителност, ще стигнете до някъде, разбирате ли какво искам да кажа? Да хвалим Бог завинаги. Аз му казах друго нещо: 

Братко Уилям, чуй,помисли относно това, което каза. Ти си казал на себе си-Аз мислех, че Бог ме е излекувал, предполагам че не е, когато болката е прерязала ръката ти.Първият симптом се е завърнал, другите са го последвали. Сега, искам да ти задам въпрос, колко дълго беше в това състояние преди да бъдеш излекуван последният януари?-Брат Уилямс ми отговори: 25 години. -25 години! Той каза:Бил съм по доктори в 3 града, опитах всички видове индийски лекарства, всичко което ми казваха хората, накрая просто си стоях с болката, взимах само нещо за облекчаване. 

Обикновено взимал аспирин за болката. Аз му казах: Сега ще ти задам един въпрос: През тези 25 години през които ти си бил в това положение, което с времето е ставало все по-лошо, през тези 25 години имало ли е един единствен ден, в който си бил без болка без да вземеш аспирин или нещо друго?

Не, не е имало нито един.- Винаги си взимал нещо за болката? - Да.

И после аз положих ръце върху теб в името на господ Исус Христос, последният януари, преди 8 месеца, положих ръце върху теб в името на господ Исус Христос и от този момент до сега, допреди три дни ти не си имал никаква болка? - Не, никаква, нито веднъж.- Взимал ли си нещо за болка? - Не, нищо, не съм взимал никакво лекарство. 

После, в продължение на 8 месеца, практически 8 месеца, ето те те теб, без каквито и да е симптоми, без никаква болка по никакъв начин, форма или маниер. И после ти си помисли: Мислех, че Бог ме е излекувал. Предполагам че не е.- защото болката преряза ръката ти. Едно 12-годишно дете има достатъчно разум да разбере, че си бил излекуван. Амин!

Е, аз може би съм сгрешил.-Сигурен съм, че си. Така че аз обяснявах докато той видя истината и тогава го излекувахме отново и после аз казах: Ако някой симптом се върне, знаеш ли какво да правиш? Да, знам какво да правя, няма да го приема.Аз ще му се противопоставя!

Библията казва: Противопостави се на дявола и той ще избяга от теб.Какво чакате докато започнете да му се противопоставяте?

Спомням си когато бях малко дете, може би 6-годишен, нещо такова, видях в един вестник някакъв илюстратор беше нарисувал своята концепция на дявола.Той имаше дълги рога, дълга опашка и имаше вила за сено в ръката. И аз мисля, че някои хора очакват да видят нещо подобно, за да започнат да му се противопоставят. Но вижте, всяко нещо което е от дявола е дяволът! Амин! Искам да кажа, че страхът е от дявола, не от Бог. Библията казва:" Бог не ни дава дух на страх. Съмнението не е от Бог, то е от дявола. Невярването не е от Бог, то е от дявола. Греха не е от Бог, той е от дявола. Болестите, всички болести /използвани са думите sickness - болест и думата desease- неправилно функциониращ орган, част, структура или система на тялото, в резултат от генетични грешки или грешки в развиването и всякакви други. Едно от другите значения е ailment, което означава болест, която ни се струва малка или е хронична/ не са от Бог, доказахме това, те са от дявола. / в друга проповед/. И така, противопоставете се на дявола. Амин! Представете си, че сте в къщата на съседите и те трябва да отидат за нещо до другата стая по една или друга причина и вие видите, че са оставили на масата 20 долара и в главата ви се появи мисълта: какво ще стане ако прибера тези 20 долара, те никога няма да разберат разликата. Какво ще направите? Ще се поддадете на това?Не, вие бихте се противопоставили на това.Тази мисъл е точно като дявола, просто се опитва да ви изкуши, не е ли така? Не, вие ще се противопоставите на това! Вие ще кажете: Аз се противопоставям на дявола, в името на Исус! Амин! 

Сега, направете същото нещо с болестите и немощите /sickness and disease/ Искам да кажа, че ако дявола се опита пак да ви разболее, противопоставете се. Противопоставете се! Вижте сега, вие вече знаете че, "чрез неговите рани вие се изцелихте". Ние вече изучавахме това / в друга проповед/

Матей 8:17 Той взе на себе си нашите немощи. И болестите ни понесе., 

Исая 53:5 , И с Неговите рани ние сме изцелени,

1Петър 2:24 С чиито рани вие бяхте изцелени

Когато вие знаете, че чрез раните на Исус ние сме изцелени и вие го знаете в духа си, тогава получавате излекуване. Точно както знаете, че 2 плюс 2 е 4 в ума си. Дяволът няма да има повече власт върху вас.Начина да разберете това в духа си е да размишлявате върху него с ума си докато го почувствате в духа си, тук долу.И тогава вие ще бъдете толкова убедени, толкова сигурни, че Исус е взел нашите немощи и е понесъл нашите болести, точно толкова колкото сте сигурни в главата си, в ума си че 2 плюс 2 е 4. Ако някой дойде и ви каже 2 плюс 2 не е 4, вие ще му се изсмеете, нали? Добре, ако дяволът дойде и ви каже: не сте излекуван, просто му се присмейте! Ако той ви даде същите симптоми, изсмейте му се. Ако знаете властта и авторитета си в името на Исус и знаете , че това име ви принадлежи, вие имате право да го използвате. Тогава ако дявола сее семена във вашия живот по всякакъв начин, и дявола ще се опита да ви уплаши, вие просто му се присмивайте! Просто кажете: Сатана, ти знаеш ли, че си победен? Исус те победи -Той знае, че е победен,но не иска вие да откриете това. Библията казва относно Исус, че той е /ограбил / разбил началствата и властите,- това е дявола и цялата му група. .Колосяни 2:15 кажете на болестта: Сега ти напусни тялото ми, в името на Исус. Никой не може да запази излекуването си, което е дошло от чужда вяра или от масова вяра /всички заедно събрани вярвайки на Бог заедно/, или чрез проявяване на духовни дарби, без тази индивидуална вяра да бъде развита чрез библията- думата на Бог.

Преди години проповядвах за това в Аризона, и пасторът на църквата там ми каза :"Не разбирам това. Не мога по никакъв начин да си го обясня.-

Имаше един известен проповедник Парът, на чиито събрания се извършваха много изцеления.Съпругата на Парът беше сестра на мис Кулман. Начинът по който мис Кулман лекува беше същият като на Парът.Не беше нещо, което Бог и е дал наготово.Вижте в Стария завет примерът с Илия и Елисей.Как Елисей е получил двоен дял от духа на Илия?Като е стоял плътно до Илия. Илия му казал: Отивам във Ветил, ти остани тук.Елисей му отговорил: Заклевам се в живота на Господа и в живота на душата ти, няма да те оставя. Същото се случва, когато Илия иска да отиде в Ерихон и Йордан.И този подарък идва върху него в резултат на околната среда, влиянието,общуването.Виждате ли? По същия начин този дар е дошъл при мис Кулман.Чрез общуване, околна среда, влияние.Хората падаха под влиянието на силата на Бог на събранията на проповедник Парът. Виждал съм го.Вие ще видите, че върху хората , с които съм свързан идва същото помазание, каквото има върху мен.Аз не съм се молил за това.Може те да не са поискали от Бог непременно това, но те са повикани от Бог и Светият дух проявява себе си и така те се научават. Вие можете да се учите на духовни неща, така както се учите на естествените неща. Слушате ли ме? 

И така този пастор ми разказа следното: Преди много години проповедник Парът дойде в моята църква. Веднъж доведоха една жена , която беше на легло в продължение на 3 години.Нейното тяло, беше сковано от врата надолу. И тя беше прикована към леглото за 3 цели години. И така, сложили я в линейка, докараха я до събранието и когато мистър Парът и проповядва , силата на Бог слезе върху нея и тя беше излекувана мигновено, изправи се и тръгна нагоре надолу по пътеката. Журналистите от 2 вестника заснеха това.На следващия ден имаше нейна снимка във вестника на първа страница.Репортерите бяха там, докторът и беше там, те свидетелстваха, че случилото се е факт, че това е чудо. Преди това тялото и беше толкова сковано, че не можеха да го сгънат наникъде. След като репортерите заснеха чудото, толкова много хора дойдоха в църквата, че е нямашео място да съберат всички.Тълпите бяха толкова големи, че задръстиха пътищата 3-4 преки напред. Наложи се да се преместят в аудиториум в града, за да могат да поберат всички. Събираха се всеки ден в продължене на 3 седмици.

След около 6 седмици след това събрание на което жената е била излекувана, сестрата на тази жена позвъняла на пастора.Бихте ли дошли? И така, той отишъл в къщата и жената била в същото състояние, в каквото била преди да бъде излекувана, на легло, тялото и отново сковано като дъска. И това е трагедията: Този пастор ми каза- Аз не знаех какво да и кажа!- Мили боже, човек като този въобще не трябва да бъде пастор.Не знаел какво да и каже!!!

Аз му казах: Тя е била излекувана чрез проявлението на Светия дух, чрез служението на проповедник Парът, но тя не е имала основите на Божията дума /библията/ в себе си. Вече казах това: никой няма да успее да запази своето излекуване много дълго време, без да развие своята собствена вяра. 

Видях това в дните на "Гласът на изцелението".Това промени проповядването ми. В дните на "Гласът на изцелението", през 1947 до 1958 имаше изцелително съживление /възраждане, подем/ тук, в Америка.В "Гласът на Изцелението" бяхме събрани всички евангелисти, които вярвахме в божественото изцеление. Бяхме може би 80, а може би около 100 човека. 

През 1948, ноември 1948, брат Робъртс дойде в Далас.Беше опънал палатки, стоя там 3 седмици. Ние със жена ми бяхме пастори в Тексас, но по това време дойдохме на визита в Далас. Докато бяхме там на едно от изцелителните събрания дойде една жена, която моята съпруга познаваше от малка, защото идвала на гости на братовчед си, който живеел точно до къщата на родителите и. Преди време тя беше започнала да оглушава. Бях положил ръце на нея и се молих за изцелението и, но слуха и продължи да се влошава, докато го изгуби напълно.Видяхме я на събранието на брат Робъртс, тя застана в редицата на хората, които чакаха да бъдат излекувани. Брат Робъртс погледна какво пише на листа в ръцете му - глухота. Той положи ръце върху нея, сложи пръстите си във всяко ухо и заповяда на духа на глухота да напусне. После, тя стоеше срещу него, той я завъртя да застане с гръб към него, за да не може тя да вижда или чете по устните му и каза много тихо: Сега, отговори ми. Как ти е името?- Тя отговори: Руби. - От къде си? - От Тексас. - А от коя църква си? - Асамблея на Бог. - Повтаряй това, което казвам. Алелуя. - Тя каза: Алелуя. Той шепнеше и тя го чуваше. Нямаше никакво съмнение. Всеки можеше да види това. Всички се радваха. Жена ми се опита да стигне до нея след събранието, за да я поздрави, но в тълпа от няколко хиляди е трудно да намериш някой, така че не можахме да се видим с нея. Това се случи през ноември на 1948 година. 

През декември 1948 ние с жена ми бяхме пастори в източен Тексас, но заминахме за северен Тексас за да празнуваме Коледа с нашите роднини, и ние бяхме в къщата на майка ми на Бъдни вечер и същата вечер отпътувахме за Шърман, Тексас, до дома на майката на жена ми, за да бъдем там за Коледа.В събота, защото през онази година Коледа се падаше в събота, спомняте ли си /хората се засмиват -проповедта е от 1986г/ И така за Коледната вечеря бяхме там. На другия ден, неделя трябваше да отидем в Гарлънд, Тексас и да проповядваме сутринта и вечерта. След сутрешната проповед отидохме да посетим мой приятел на няколко километра от там. Докато бяхме на визитата, там дойде и сестрата на жената, която беше глуха със семейството си. Тя беше неделна учителка в своята си църква, бащата и на двете беше дякон в същата църква, мъжът и също беше служител в църквата. Моята жена спомена факта, че Руби е излекувана. Сестра и ни разказа, че в продължение на 6 седмици тя е била в състояние да чува перфектно, в продължение на 6 седмици слуха и е в перфектно състояние. Но вчера били в нейния дом, в Далас,за Коледната вечеря, всички те, хора пълни с евангелската вяра. Сетра и каза: Руби е започнала да губи изцелението си. Слуха и изведнъж се изгубва, после изведнъж се появява отново.- Виждате ли, симптомите се връщат.Сега следвате ли мисълта ми.Всички те казали на Руби: Руби, страхуваме сие че ще изгубиш изцелението си!

Бях бесен. Излязох от дневната и отидох в спалнята, затворих вратата и останах там в студеното. Тогава имаше отопление в 1 стая, нямяше централно отопление. Стоях там докато се успокоих.Вие казвате: Бесен? - Да, бесен!Бесен, ядосан, че тези хора слушат това, което им казва дявола. Пращат я право в ръцете му. Разбира се, че ще изгуби излекуванета си, разбира се че ще го изгуби!!! "Еее, ако тя наистина е била излекувана, още щеше да е излекувана. "-О, милите глупави хора!Мисля че винаги ще ги имаме, докато има хора!Как е възможно в продължение на цели 6 седмици тя да чува перфектно. Това никога преди не се е случвало, през всичките години, когато е била глуха. Как може в продължение на цели 6 седмици да чува, как е възможно това да е започнало точно от момента, в който някой е положил ръце на нея в името на Исус Христос? И ушите и са били отворени! Как е възможно в продължение на 6 цели седмици тя да чува перфектно? Знаете ли това да се е случило на някой ей така, случайно?- Не! Не! Това, което се е случило на това събрание е че е имало масова вяра, всички вярват на Бог. Не само това, но брат Робъртс е помазан със Светия дух, специално за това служение.

Но това което искам да подчертая е същото: Никой няма да задържи за дълго изцелението си без да развие собствена вяра в Божията свята дума /библията/. Всички тези хора, които са били с Руби, са били вярващи, всички са били изпълнени със Святия дух! И тези хора, вярващи! са казали на Руби: Ние сме толкова уплашени да не изгубиш изцелението си. Изплашени сме до смърт! Оооо, ти ще изгубиш излекуването си.Страхуваме се , че може да го изгубиш!" -

Вместо това трябва да кажат: Руби, ние сме до теб. Дявола няма отново да сложи това върху теб! Ние стоим с теб!!Нека сега да смъмрим /смъмрим в смисъла в който е в библията, когато Исус смъмри вятъра и настана голяма тишина- Марк 4:39/ и да смъмрим всеки симптом и победата ще бъде спечелена!

Вместо това тя загубва победата. Тя я загубва!! По-трудно е да бъде излекувана за втори път, отколкото е било първият път. Казвам ви това още сега. Аз знам това, бил съм в това положение. Амин! 



Превод на проповед: Kenneth Hagin 1986 The most important things you should know about healing - Валентина Иванова vale66bs@yahoo.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар