сряда, 22 юли 2015 г.

Джоузеф Принс - „Единствено Неговото завършено дело действа. Така че, пази го! 1/3“

Джоузеф Принс

„Единствено Неговото завършено дело действа. Така че, пази го!“

превод от английски Паула Каленска


Искам да ви питам един въпрос и ми отговорете, 
Ето го и въпросът – Какво Бог имаше в предвид за Адам, какво беше действителното предназначение на Адам? Каква беше длъжностната характеристика на Адам – някой ще ми каже ли? – гж гж ггж г – бъди внимателен когато говориш така, защото някой може да си помисли, че е на небесен език и да го изтълкува.
Добре – някой ще каже ли – кажете – добре – управител, цар над всичко – добре , браво!
Бог казва: плодете се и се умножавайте и имайте власт, но после словото казва, че Бог направи нещо за човека – Бог направи градина и ги сложи там – какво,  какво беше предназначението, което Бог имаше за човека? Ааа искате да кажете, п-р Принс, било е отдавна, дядо ми е умрял вече. Ха хах
Добре нека погледнем в Битие 2 глава 8 стих: И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. - Значи Бог насади градина, а не човека! и Бог постави човека –Внимавайте сега! – Бог постави човека в завършеното дело, Бог постави човека в завършеното дело – и вижте сега завършеното дело – Бог направи да прорасте от земята всяко дърво красиво на глед и добро за храна . 
Когато Бог направи градината, Той направи всяко дърво – какво? - красиво на глед – мога ли сега да чуя едно хубаво АМИН!
Бог направи всичко добро за човека – да е красиво на глед, всяко дърво, не само дървото на познаване доброто и злото, но всяко дърво беше красиво на глед за човека. Амин?
Така че когато Бог ти даде дом – той ще бъде красив на глед за теб, ако Бог ти даде годеник, - той ще бъде красив на глед за теб, не за другите хора, но за теб....
И не само красиво на глед, но и на вкус -  добро за храна – това е естеството на нашия Небесен Баща –АМИН, Той те обича, Той иска да се наслаждаваш на добрите неща в живота.
Но Бог не създаде човека, както има едно популярно изказване – човека да работи за Него, но напротив Бог постави човека в завършеното си дело. И това завършено дело представляваше градина с всякакви дървета и също така дървото на живота беше на средата на градината, дървото на познаване доброто и злото.
Но нека се върнем на Това което Бог има за Човека - тогава Господ Бог взе човека и го засели в Едемската градина, за да я отглежда и да я пази. 
Първото предназначение, което Бог имаше за човека е да получи завършеното дело. Човека не беше предназначен да работи, беше призван да отглежда, засява и да получава завършеното дело, посяване е това което аз правя тази вечер, аз посаждам благата вест. Всеки път когато стоя тук и проповядвам аз правя благата вест желана, аз всъщност не правя много, защото тя си е привличаща, трябва да бъде представена все пак по подходящ начин, но също е важно ние да получим завършеното дело, защото днес има много гласове, които се опитват да ви ограбят от това което Исус Христос е извършил за нас – гласовете ти казват че трябва да ти бъде простено, трябва да бъдеш изцерен, трябва да отидеш до Бога, да бъдеш близо до Бога – трябва да правиш това и онова, но нека ви кажа това, ако истината беше известна, ние ще ридаем в сълзи и може би това е причината поради която се казва, че един ден в небето Бог ще избърше сълзите ни, когато видим какво Бог има в сърцето си за нас и след това да виждаме за какво сме определени. Амин, ще плачем – ние не осъзнаваме, че сме спасени, - Не осъзнавах че си толкова добър към мен Боже, затова реших, че преди да отида на небето, където Бог ще избърше сълзите ми, аз искам Той да ми даде всичко, което има – а ти какво искаш? Колкото повече получаваш, толкова повече ще имаш и ще бъдеш благословение за други.
Така че, каква беше първата длъжностна характеристика на човека – да получи извършеното дело, да опазва извършеното дело. Човекът не беше накаран да свърши работата на Бога, човекът беше поставен в градината, която вече беше готова.
И си мисля, че Бог води църквата от вярващи отново на същото място – нашето ръководство и стопанисване на земята е част от голямата картина да опазваме извършеното дело. Амин.
Ако се налага да ръководиш, нека така да бъде, ако се налага да използваш името на Исус да премахваш прегради, нека така да бъде.
Но не забравяйте, че не сте призвани да завършите работата, но да получите извършеното. Да го пазите. Нека кажем амин! Слава на Бога.
И много вярващи все още се опитват да се сражават със сатана в живота си, докато всъщност те трябва да приведат в сила победата над сатана. Много християни се опитват да се борят за победа, докато всъщност трябва да се борят като победители. Много вярващи се опитват да изповядват вярата си, за да имат благословение от Бога, докато всъщност те трябва да я изповядват, защото виждат че имат тези благословения.
Вярващите трябва да се виждат изцерени в Исус Христос – изцерени – минало време, а не да се опитват да бъдат изцерени – в бъдеще. И причината поради която съгрешаваме и нещата се изплъзват от ръцете ни е че в момента когато се опиташ да свършиш нещо попадаш в състояние на неверие. Самият акт на опитване е неверие в очите на Господа – не знаете ли че всичките ви грехове са простени, няма начин в новия завет да пише че твоите грехове трябва да бъдат простени. Всички първи глави на посланията на Павел са много важни – в Колосяни първа глава Павел казва същото нещо – ние имаме прощение на греховете си, в Ефесияни първа глава той казва – в когото ние имаме изкупление чрез кръвта и прощение на греховете според богатството на неговата благодат.
Ние имаме прощение на греховете. Ние не се опитваме да заслужим, ние имаме прощение на греховете според богатството на Неговата благодат. Богатството на неговата благодат е необятно и не може да се измери – ето колко много ти е простено. Амин
Така че слушайте внимателно, когато направите грешка, когато се провалите или сгрешите, вие стоите в това прощение, простено ви е от момента когато съгрешите, но това не е за да ви насърчава да грешите, това унищожава силата на греха в живота ви. 
Библията казва в стария завет, в мъдростта на Соломон – с  милост и истина беззаконието се премахва. Какво е милост – милост е прошка, в момента в който простиш на някой греха, ти разваляш този грях в живота на този човек, но ако откажеш да му простиш, този грях се увековечава. Понеже като вярващи – трябва да ти кажа това – не знаеш каква сила притежаваш, веднъж получил ли си Святия Дух, Исус  духна върху учениците си, след като беше възкресен, Той духна върху учениците си и им каза: Приемете Светия Дух  и после им каза. - На който простите греховете, простени им са, на който задържите задържани са. И това има много видове интерпретация някои хора имат идеята, че вярващите имат силата да не прощават на някой, - но няма общо с това – казва само че в момента в който простиш нечий грях против теб, този грях изчезва от живота им. когато отмениш/ оттеглиш греха, той е отменен.
Но ако задържаш злоба против баща си – понеже когато си растял той е бил пияница, ти не си помагаш, а напротив влизаш в този кръг на грях. И наистина откриваме, че е така – нека ви дам пример – когато хората имат в себе си яд към нещо – например яд против бащата алкохолик – без Христос, но дори и някои християни се провалят като стават алкохолици. Точно това което мразят в другите хора накрая се оказва че те го правят, но  греховете, които простиш, ще бъдат изтрити и от твоя живот. Греховете, които задържиш – те остават в твоя живот. Аз искам да простя греховете ви от моя живот, трябва да ви простя, заради здравето на тялото си и мира в сърцето, което е много по-важно за мен от праведноста на вашите постъпки. Защото ако аз не простя вашия грях, той няма да бъде простен и за мен и накрая ще се озова правейки точно това което вие.
Нека погледнем семействата – семействата са много интересни – това което децата мразят в родителите си, накрая те постъпват по същия начин.
Това е което Исус имаше предвид, но Бог е простил всичките ни грехове, но заедно с това ние трябва да простим един на друг. Нека кажем едно хубаво Амин.
Така че Ние сме призвани да влезем в завършеното дело, църкво! В много християнски секти има все още хора които казват – трябва да направиш това, за да ти прости Бог – не ги слушайте – твърде късно е – Бог вече ти е простил на кръста. Библията казва в Колосяни – като ни е простил всички прегрешения на кръста на Исус Христос. Простени са ти всички прегрешения, веднъж вече знаейки че си простен, ти обичаш повече – ти обичаш Господа  все повече. Защото знаеш, че Той ти е простил много и когато Го обичаш все повече, ти обичаш греха все по-малко.
Нека ви кажа това – тези които знаят, че им е простено много от Господа, обичат Господа повече, самият Исус казва това.
И аз знам от опит, че тези които обичат Господа повече, обичат греха по-малко. Колкото повече обичам Господа – повече и повече, толкова по-малко обичам греха. Моето привличане към Исус става все по –силно и по-силно, а моето привличане към греха става все по-малко и по-малко. Амин.
Откривате ли истината в живота си. Така че всеки вярващ е призован да вземе завършеното дело – сега искам да ви покажа пророчество, което вече е било изпълнено, но много вярващи все още чакат това да се случи – и то идва от един ангел, ангел наречен Гавраил – Даниил глава 9 – много известно пророчество и между другото се казва пророчеството за седемдесетте седмици – тези от вас които изучават пророчествата знаят, че седемдесетте седмици е много важен аспект от библейските пророчества – седемдесетте седмици. Между другото това е библейска година, не е седемдневна седмица, а всъщност е седем годишна седмица
Например когато Яков искаше да се ожени за Рахил, Лаван – бащата на Рахил каза – нека мине тази седмица, а всъщност Яков трябваше да му работи 7 години – това е библейска седмица. В онези дни се е ходело при баща евреин и му се е казвало – искам да се оженя за дъщеря ти, а бащата отговарял – изчакай една седмица, което означавало 7 години.
Добре – значи това е Библейска седмица – така че седемдесет седмици означава какво? – 70 пъти по 7, което е 490 години, така че ако броите от построяването на храма всички следващи години до идването на Месията – 70 седмици, по този начин са знаели мъдреците, че Исус е бил роден, те знаеха къде – Витлеем, пророчеството казва в Михей – от Витлеем ще произлезе  Владетел и всъщност владетелят е овчар – много хубава картина, също така в библията се казва кога това пророчество ще се изпълни – 490 години, но мъдреците не знаеха къде точно във Витлеем, и затова звездата ги насочваше – ето по този начин те бяха ученици на пророчеството.
Така сега вижте пророчеството от Гавраил /Дан.9:24/
Седемдесет седмици са определени за людете ти евреите и за светия ти град Йерусалим , забележете - за довършване греховете, това пророчество е за идването на Месия, когато Месията дойде, какво ще направи – ще довърши греховете – кажете ДОВЪРШИ, ще сложи край на греховете, кажете – слага край, слага край означава какво? – Краят, Амин.
Но очевидно много вярващи днес, все още не са стигнало до краят на греховете, Бог няма работа с греховете, ако си мислите че нещо негативно ви се случва, не е заради вашия грях, Разбирате ли?
Това е въпрос на отношение – Божието отношение към вас не е да ви дава болести или да ви се случват катастрофи, Той не прави това – но понякога  у вас има разочарование за някоя затворена врата от Бога, но това е защото Бог има огромна врата, изобилно благословение за вас. Бог може да прекрати едно взаимоотношение, защото има едно по-добро за вас. Амин
Може не всички неща да са хубави, но всички неща работят заедно за ваше добро, защото Вие сте деца на Бога , Вие сте от тези, които обичат Бога и сте призовани според Неговото намерение негови деца.
Така че забележете – довършване на греховете, поставя края на греха, за да извърши помирение, кажете: помирение, така че неправдата да донесе вечна правда, обичам този стих, кажете – вечна – когато Бог те направи праведен, праведен ли си до следващия си грях, кажете – праведни сте само до следващата грешка? Не, вие сте праведни – за колко дълго? – Завинаги
Исус Дойде да даде вечна правда, за да довърши греха – Алелуя
Какво невероятно евангелие/блага вест/ имаме – ние само трябва да го обработваме и пазим – това е всичко, което трябва да правим, Амин.
Но когато Адам съгреши против Бога, той не опази завършеното дело. Знаете ли какво Бог направи – Бог го изгони от Едемската градина.
Добре – нека погледнем Битие 3 гл. - затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да работи земята, от която бе взет. 
Забележете сега – той, Адам вече не пази завършеното дело, той сега обработва земята.
Ти опазваш ли градината или   обработваш земята? Знаете ли какво е да обработваш земята – земята е мястото от където е произлязла плътта ти, много хора все още обработват земята, те все още използват собствените си усилия, те вярват, че има добро в усилията, те вярват че е добро – плътта e усилие между другото – така ще ви стане по ясно, плътта не е вашето тяло, библията казва – в плътта ми, не живее доброто , Рим.7, важно е да знаете какво е плът, според библията – например Библията казва Рим.4:1
И тъй, какво ще кажем, че нашият отец Авраам, е намерил по плът?
  2. Защото ако Авраам се е оправдал от дела, забележете – плът и дела
Така че е важно да знаете, че когато библията осъжда плътта, не осъжда твоето тяло, твоето тяло е храм на Бога, трябва да се грижиш добре за тялото си, да го поддържаш добре, амин, не трябва да мразиш тялото си, библията казва – че никой не е намразил собственото си тяло. Когато говорим за плътта, която Бог мрази, става дума за усилията на човека, опитвайки се да стане като Бога, опитвайки се да свърши това което Бог вече е свършил, опитвайки се да сложи край на нещо, на което Бог вече е сложил край.
 Днес в духовните движения има много воюване против дявола, воюване против това и онова, нека ви кажа нещо – воюването зависи дали се бориш за победа, за победа или от победата. Колкото повече се опитваш да се бориш за победа, дявола ще те напада, ти си победен, дори преди да е започнала битката, твоята мотивация, причината ти да започнеш воюването ще те победят. 
Колко от вас разбират това?
Участваш ли в Господната вечеря, за да бъдеш изцерен или участваш в Господната вечеря, защото е начин да заявиш Божията смърт, и да заявяваш твоето изцерение.
Ще кажете – п-р Принс, не разбирам как да кажа че изцерението ми е завършено, когато тялото ми е в ужасна болка – не ме питай как, Бог е Господ, който извиква тези неща, които още не са, сякаш са. Бог поглежда към Авраам и му казва – Направил съм те – минало време,  баща на много народи, когато нямаше дори и едно дете от Сара, нито едно по времето, когато Бог му каза това. Така че Бог обича да говори сякаш работата е свършена, Бог обича да действа сякаш работата е свършена, амин и Бог също така обича, когато ние действаме така сякаш работата е свършена – така че посред болката, ако ние се държим сякаш - добре ти можеш да минеш през процедурата да отидеш на доктор, няма проблем, минаваш през този процес като благодариш на Бога, а не с „трябва да бъда изцерен“, но че си изцерен. И ви казвам че някъде по пътя, ще бъдеш изцерен, проявлението ще дойде – важно е как това се проявява в ума ти и в сърцето ти – опитваш ли се да  го получиш или благодариш на Бога че го имаш?
В Библията се казва в Марк 4 гл., Исус казва така: 24,25 стих
Внимавайте в това, което слушате. С каквато мярка мерите ще ви се отмери, и ще ви се прибави.
 Защото който има, нему ще се даде, а който няма от него ще се отнеме и това което има. 19:58
Вие които слушате, тук сте изброени всички вас, които сте тук.
В контекста тук за сеяча и семето, семето е Божието слово, тези които слушат Божието слово, вие сте броени измежду тях – какво ще стане? Тези от вас които влизат в тази категория, които са част от тази група – на вас които слушате ПОВЕЧЕ ще се даде – изведнъж виждате в светлината на божието слово. Знаете ли, понякога проповедника не проповядва това през което преминавате, но проповедника проповядва божието слово, ако помазанието на Господа е върху словото, върху проповедника и това е като да светнеш лампата в къщата, - например когато дъщеря ви си е загубила малката играчка за дълго време и сте се отказали да я търсите вече, но изведнъж светвайки лампата и търсейки нещо друго става така че намирате малката играчка. Виждате много добри неща, когато дойде светлината. Влизането в Божието слово дава светлина – алелуя – амин – влизайки в Божието слово идва светлина – изведнъж виждате отговора, например седите си тук долу и слушате пастора да говори и то не е свързано с вашия бизнес, но изведнъж си казвате – вече знам какво да правя. Амин
Един човек дойде и ми каза – Пастор Принс вие ми казахте това – и аз казах не съм казвал това – а всъщност човека е получил отговор докато съм проповядвал или вътрешно са получили насока какво да правят с брака си, или са получили откровение – какво трябва да направят за децата си, които се провалят в училище или нещо друго. Дори пастора да не проповядва или проповедта да не докосва подобни аспекти – защо? има един прекрасен стих – В твоята светлина ние виждаме светлина! Амин
Така че на вас които слушате ПОВЕЧЕ ще се даде, сега вижте това – то носи доста объркване, което не трябва да бъде така, но много хора не разбират какво казва Исус, защото те го четат само в контекста, но се чудят  защо се казва така – Който има на него ще се даде – който има какво? И Исус казва – „не сменяйте канала“ –ха ха, както казват по радиото и телевизията – е не казва защо? И това е от онези неща, характерни за Бога -  да откриваме Славата Му – защо Соломон казва - Слава на Бога е да скрива нещата, а слава на царете е да ги откриват" –Пр. 25:2 Амин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар