сряда, 24 декември 2014 г.

"Кой е свят?"



Кой е свят?


Исус отне греха ни и го замени с праведността Си.


Кого мислите за "свят"? Свещеника? Проповедника? Някой, който прави много добри дела?

Тези хора може би са святи, но знаете ли, че ако сте в Христос, Бог ви счита за святи? Благодарение на, делото на Исус на кръста за нас, ние сме "святи и непорочни" пред Бог. Исус размени греха ни за Неговата святост, и сега Бог ни вижда, както вижда Исус, праведни и святи пред Него.

Исус отне греха ни и го замени с праведността Си. Не само това, но Исус ни дава и ново желание да живеем благочестиво, и силата, нужна ни да живеем така, Светия Му Дух. Това не означава, че живеем без грях. Но това означава, че ние растем и по-добре отразяване святостта на Исус Христос всеки ден.

В Христос ние се считаме святи от Бог и ни е дадено желание, и способността да живеем свят живот, посветен на Него.

Ефесяни 1: 4
"както ни е избрал в Него преди основаването на света, за да бъдем свети и без недостатък пред Него в любов;"

Бог ли ни е избрал, или ние сме избрали Него?
(Бог ни е избрал.)

Защо Бог е избрал нас?
(Бог е искал да сме святи и непорочни пред Него.)

Чрез какви начини Бог ви е променил и ви е направил по святи, поради благословенията на Исус?

Как Бог ви води към живот на по-голяма святост, за да отразявате Исус повече?

молитва

Вземете два стола. Поставете ги на няколко метра един от друг. Нека един член на семейството да седне на единия стол. Този стол представлява доверието на човека в добри му дела за неговото спасение. Сега, нека той или тя да седне на другия стол. Този стол представлява доверие в Исус Христос за спасението. Попитайте: Възможно ли е да се седи на двата стола едновременно?
(Невъзможно е да се седи на двата стола по едно и също време. По същия начин, не е възможно да се доверите на добрите си дела и на Христос в едно и също време. Ние трябва да разчитаме на едното или на другото. Това е да се доверите лично на Исус. Да вярваме в Христос и да разчитаме на добрите ни дела, взаимно се изключват.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар