вторник, 19 януари 2016 г.

"ЗДРАВЕ И ИЗЦЕЛЕНИЕ!"



Бени Хин говори за здравето и за оздравяването му от сърдечно съдова болест чрез правилна грижа за тялото

Здравето е наша отговорност и ние трябва да погледнем сериозно на него! Наша е отговорността и колкото и невъзможно да ви се струва, това което пиша по натам ще ви стане ясно.

Има една всеобща заблуда, още може да я наречем – безотговорност, някои християни казват: „Ще служа на Господа, няма проблем че не се грижа за тялото ми както трябва, Господ ще ме изцели понеже Му служа.“, това не може да бъде вярно, защото като настойници на нашите тела, Господ желае да ги стопанисваме както е редно, като се започне от правилната храна, спорт и естествено да се пазим от разболяване поради невнимание.

Следва само-заснето интервю с пастор Бени Хин от Америка и неговото свидетелство за сърдечно съдова болест, и как е излекуван без лекарства и лекарски съвременни методи за лечение на подобни болести.

Превод от английски – Григор Казаков


Здравейте, радвам се че сте на линия. Благословени да са сърцата ви, благословение за всички вас! Днес искам да говорим за нещо изключително важно за вас. Ще изчакам всички да се включат. Благодаря на всички мои партньори, искам да изкажа благодарности на всички мои приятели и партньори. Нека Господ ви благослови днес богато.

Тази сутрин тъкмо говорих с моя приятел Чък Хоул от Италия и тази година вероятно ще се върна в Италия за служение ако Бог благослови.

Искам днес да ви говоря за вашето здраве, защото наистина чувствам че е от Господа да ви говоря тези неща.

Между другото искам да се моля с вас, ще се моля за това, но и ще говоря за това с вас.

Ако изгубим здравето си, нищо не ни остава. Най-много от всичко, желая да благоуспявате в здравето си, какти ни казва и Библията, да имаме божествено здраве. Не само да получаваме божествено изцеление, но и божествено здраве. За това искам да се обърна към вас, като ви дам някои съвети, които научих от личен опит. Може и да сте чули а може и да не сте. Бях доста болен Март 2015г. Имах проблем със сърцето от доста години. Нарушение в сърдечния ритъм. Сърцето ми биеше учестено и на края отидох в болница. Доста е интересно, че доста проповедници имат такъв проблем. Много чудесни божии хора страдат от същия проблем и няма обяснение на какво се дължи това, но в моя случай стигнах до болница през Март. И това е доста сериозно, защото сърцето ускорява на моменти до близо 200 удара в минута, което води до недостатъчно отделяне на кислород и препълване с различни течности. Благодаря на Бог, че ме избави от това и сега съм добре, и съм здрав, благодаря ти Исусе, хваля Те, обичам Те!

Но искам да ви кажа това, че научих доста за здравето. Знаете ли, Господ се интересува от нашето здраве и Той иска и ние да участваме в това, да имаме по-здравословен начин на живот. И знаете ли, когато Исая отиде при Езекия, когато беше болен и не само се моли за него, но също и използва смокини за да се погрижи за болестта му. И тук виждаме и естественото здраве, за което се говори в Библията. Но искам да говорим за това и тази истина да влезе в сърцата ви, гледайте сериозно на вашето здраве. Ето нещо което правя всяка сутрин и ви съветвам да правите същото. Купете си сокоизстисквачка, която не е чак толкова скъпа.


Изстискайте магданоз и може да добавите и цвекло. Това което аз правя, слагам моркови, цвекло, магданоз и половин ябълка. Това изчиства твоят организъм по чудесен начин, за това ви моля, правете това всяка сутрин. Всяка сутрин вземете малко моркови, вземете целина и не забравяйте магданоза, и половин ябълка. Понякога ако искате добавяйте и цвекло, всичко това се вкарва в сокоизстисквачката. Това е много полезно за тялото. Обърнете внимание на съставките, на хранителните вещества, защото е необходимо да разберем, че Господ ни е създал да обръщаме внимание на здравето а не само на изцелението. Господ иска от нас да използваме и естественото. Словото на Господ казва, че първо е физическото а след това духовното („Обаче не е първо духовното, а одушевеното, и после духовното.“ 1Кор.15:46). Така че, не може да пренебрегнем физическото, като хранителните вещества, като докторите, всъщност те са дар от Господа. Не трябва да пренебрегваме факта, че има моменти в които се нуждаем от лекари. Катрин Кулман казва: „Ако Господ не те изцели, тогава се моли да ти прати добри лекари и да употреби правилно ръцете им.“. След като излязох от болницата започнах да твърдя че сестрите са ангели. Докато бях в болницата и майка ми разбира се беше при мен, тя е на 82год; Там видях група сестри и исках да знаят, че са ангели и за това им казах че те са ангели. Докторите са ОК, но вие сестри сте ангели. Всяка една медицинска сестра която гледа това, искам да й кажа: „Ти си ангел.“

Но да се върнем на това, че хранителните вещества са важни. От една страна се доверявайте на Господ, вярвайте Му всеки ден за вашето здраве а от друга страна, правете това което знаете че е добре за вашето тяло. Грижете се за себе си, почивайте, много е важно да почивате, избягвайте стреса. Когато напуснах болницата, докторите ми казаха да наблюдавам нивото си на стрес, защото стреса може да бъде много вреден за нас, за това внимавайте с него. Искам да ви споделя нещо, което искам да разберете. Един много, много умен човек от Ню Йорк, д-р Брейвърмен е създал книга за всичките си пациенти за това, какво да правят всяка една болест която може да се сетите. Какви храни да ядете, каква диета да спазвате и рецепти които е посочил. Това е направил, понеже постоянно е бил запитван от своите пациенти, какво да правят при различните болести и проблеми. В книгата си той е обхванал всеки един аспект от различните заболявания, как да бъдат третирани болестите.

Скъпи светии, искам да обърнете внимание на това, да, сега ще се моля за изцеление от Господа, но Той иска да сътрудничим с вас. Много е важен здравият сън, хранителните вещества също са много важни. Едно нещо, което съм научил от лекарите през живота си, зелените храни помагат на сърцето, червените храни са против рака, така че запомнете това.

Когато ядете зеленчуци, зелени плодове, силно зеленото е чудесно за сърцето. Тъмно червените са за борба с рака. Лесно е да се запомни. Когато бях в болницата, лекарите ми казаха че нямам проблем с анатомията на сърцето по скоро с неговите електрофункции. Доктора ми спомена, че съществува процедура за подобряване на състоянието ми, но слава на Господ, сега вече не ми е необходима. Господ иска да знаем, че е важно здравето ни и Той ни учи как да поемаме отговорност за това. Моля ви, не пренебрегвайте вашето здраве! Не пренебрегвайте тези знаци, които телата ни ни сигнализират. В моя случай започнах да се уморявам много и това доведе до проблем с дишането ми. След тези сигнали реших че трябва да отида и да проверя, какво се случва с мен. Тези неща ме стреснаха. Такива са алармите и сигналите чрез които Господ иска да ни каже: "Събуди се. Обърни внимание на здравето си." Така че моля ви, умолявам ви, недейте да пренебрегвате тези сигнали, които тялото ни показва когато нещо не е наред. Отидете на лекар, направете необходимото, не игнорирайте тези неща.

Много често искаме да ги пренебрегнем, като казваме: "Господ ще се погрижи за мен." Знаете ли какво научих преди години, Господ работи с вас, Той е нашият Изцелител, но понякога Той иска от нас да се погрижим за себе си. Една жена беше излекувана на едно от служенията ни преди години, след това тя започна отново да се храни с всички вредни неща. Тя се върна отново при нас и ни сподели че болестта й се е върнала пак. Тогава я попитах, какво е направила след като Господ я е изцелил, тя отговори че е имала същият начин на живот, яла е същата храна, при което аз й казах че така няма да станат нещата. Вършете правилните неща. След като Господ ви изцели, правете правилните неща. Господ иска да ни опази здрави, но това изисква твоето сътрудничество. Надявам се че това наистина ви помага. Изцелението и здравето, ви принадлежат! Библията ни казва, че когато търсим Господ, ние получаваме Неговото Божествено здраве! Библията казва също че трябва да се грижим за нашите тела. Господ няма да ви насили, нито да ядете правилно, нито да спортувате, защото Той иска да сътрудничи. Трябва да бъдем активни, трябва да се наспиваме, това са неща които сами трябва да правим, по този начин ние сътрудничим на Господ. Видял съм през живота си твърде много болни хора и желанието ми е да сме здрави. Исус иска да бъдем здрави, дух, душа и в тяло. Не случайно когато Господ възкресяваше мъртви им даваше храна, защото Той иска да се грижи и за нашата физика. След като ги изцеляваше, Той ги и нахранваше.

Запомнете! Силно зелените храни са за сърцето, силно червените са да държат така далече от вас. Намалете нивата на захарта, за да не се стига до диабет, по скоро ги намалете! Нашите тела имат функцията да се поправят, да се самоизцеляват ако им даваме правилните храни, правилните хранителни вещества. Пазете се от бялото брашно, захарта и белия хляб, и се доверявайте на Господа, след това. Правете това което е правилно и се доверявайте на Господа. Това е начинът.

Аз лично консумирам риба, пилешко, но не и трудносмиляеми меса като говеждото. Един приятел преди години ми каза, че ако стоя на страна от червеното месо, ще се предпазя от рака. Дали е прав, не знам, но му повярвах, защото наистина червеното месо не е полезно за нас. Може да ядете червено месо от време на време, но не и всеки ден. Гледайте да не е алангле(полусурово), но да е добре сготвено или изпечено.

Пилешко, риба, много зеленчуци, това е което ям всеки ден и по възможност сурови зеленчуци. Задължително се молете за храната! Молете се и за мъдрост, какво да ядете. Молете се и за изцеление, когато се нуждаете. Приемете тези съвети.

Филмови материали по темата, които пастор Бени Хин и "Християнски Блог" ви препоръчват да изгледате, благодарим Ви!

Филма от Zamunda - What the Health (2017)




Advertised as The Health Film That Health Organizations Don't Want You To See, the film follows Kip Andersen as he interviews physicians and other individuals regarding diet and health. Andersen is also shown attempting to contact representatives of various health organizations, but comes away dissatisfied with their responses. Through other interviews he examines the alleged connection between the meat, dairy, and pharmaceutical industries, as well as various health organizations. The synopsis is that serious health problems are a consequence of consuming meat and dairy products, and that a conspiracy exists to cover this up. / (Рекламиран като филм за здравето, който здравните организации не искат да видят, филмът следва Кип Андерсън, докато той интервюира лекари и други хора относно диетата и здравето. Андърсън също се опитва да се свърже с представители на различни здравни организации, но излиза незадоволен от отговорите си. Чрез други интервюта той разглежда предполагаемата връзка между месото, млекопреработвателната и фармацевтичната промишленост, както и различни здравни организации. Обобщението е, че сериозните здравословни проблеми са последица от консумацията на месо и млечни продукти и че има конспирация, която да покрие това.) - Гугъл Транслейт


Храната е от значение (Food Matters) е документален филм, който ако изгледате имате две алтернативи: или да започнете да водите здравословен живот, или да махнете с ръка и да продължите да се храните както до сега.

Един от ключовите моменти във филма е, истината за витамин С и като цяло витамините. Както всички знаем, има препоръчителна дневна доза за витамините, която всъщност е минимума, на прага на . Хора, чийто живот и работа са свързани с голям стрес, напрежение и натоварване имат нужда от над 60 мг витамин С, за да компенсират недостига, получен в следствие на агреналина, който унищожава витамин С-то.

Втора ключова тема са сърдечно съдовите заболявания, които отново могат да се лекуват, като се набавят реално нужните на организма дози витамини.

А за да не се стига до това, не се иска нищо друго, освен прясна, по възможност свежа храна, предимно вегетарианска.

Всички медии и лекари твърдят, че повишените дози на витамини могат да навредят, но до този момент няма никакви доказателства по въпроса. А само в Щатите, 106 хиляди годишно умират от страничните ефекти при прием на лекарства, което прави 2 438 000 за 23 години. За тези 23 години, има предположение само за 10 случая в които тези 10 човека са починали в следствие на прекомерна употреба на витамини!?!







Нашите съвети са:

Изгледайте задължително и трите филма предложени в тази публикация, за да ви стане по-ясно споделеното от пастор Бени Хин и да се убедите, че това не е нещо не известно, но през последното десетилетие има напредък в тази област на медицината поради най-новите уреди за изследване 
Веднага след сън изпийте колкото се може повече вода - 0,500мл./1л./1.5л/ Така ще помогнете на тялото си по-бързо да изхвърли вредните вещества през отделителната ви система 
Пийте всеки ден по една чаша от 0,250мл. изцеден сок от зеленчуци и плодове(има рецепти в края на статията) преди закуска, това ще помогне на вашето тяло да се захрани с нужни вещества за работата му през деня 
Пийте вода между храненията, но не и по време на хранене, пийте по-често вода през денят с цел да помогнете на своето тяло да работи по-добре, понеже то се нуждае от вас 
Яжте сурови ядки, зеленчуци и плодове доколкото ви е възможно, пийте билкови чайове. 
Намалете захарта и преминете на черен хляб 
Нека менюто ви за един ден да е минимум 50% на 50% съотношение плодове, зеленчуци, ядки / тежки меса, каквото е червеното месо. Рибата и бялото месо не са трудно усвоими за организма


Рецепти: JuiceladyCherie.com

Пролетен тоник 

3-4 узрели домати

1 краставица, обелена

8 аспержи - стъблата

1/2 лимон, обелен

Нарежете ги за да се поберат в тръбата на вашата сокоизстисквачка. Изстискайте всички съставки и ги разбъркайте. Изсипете в чаша и го изпийте възможно по-скоро.

1-2 Порции.

Забележка: Аспержите са естествен диуретик, който помага да излезнат токсините от организма и стимулира прочистването на бъбреците.


Супер зелена напитка 

1 краставица, обелена

1 голяма шепа спанак

1 голяма шепа слънчогледови кълнове

1 малка шепа кълнове от елда

1 малка шепа детелина кълнове

Нарежете краставицата да се побере в тръбата на вашата сокоизстисквачка. Изстискайте първо част от краставицата. Направете букет от кълновете и ги увийте в спанак, изключете машината и ги добавете. Включете устройството отново и заедно с останалата част от краставица, внимателно вкарайте кълновете и спанака в тръбата, и след това останалата част на краставицата. Разбъркайте съставките, изсипете в чаша, и я изпий възможно по-скоро.

1 Порция.

Напитка за сладък сън 

2 листа маруля

1 малка шепа магданоз


1/2 краставица, обелена


3 моркови, почистен добре, върхове отстранени, подрязани краища


1 стрък целина


Направете букет от магданоза и го обгърнете с листата маруля. Изстискайте краставицата и изключете машината. Добавете марулята и магданоза в тръбата, включете машината отново и натиснете с моркова. Изстискайте останалите продукти, разбъркайте сока и го изпийте възможно по-скоро.


1 Порция.


Червенаборовинкова-круша, която топи мазнини 


2 круши, бартлет или азиатски


1 краставица, обелена, ако е купешка


1/2 лимон, обелени, ако са купешки

1/4 чаша боровинки, пресни или размразени ако са замразени

1 къс корен от джинджифил

Нарежете продуктите за да се поберат в смесителната тръба на вашата сокоизстисквачка. Изключете машината ви, за да добавите боровинки и сложете отгоре буталото, преди да включите устройството си(иначе могат да излетят). Изстискайте съставките и ги разбъркайте. Изсипете в чаша, и я изпий възможно по-скоро.

1 Порция.

Рецепта за зелено див енергиен коктейл 




1 краставица, белена ако е купешка

1 стрък целина

1 шепа от (или глухарче, коприва, живовляк, бяла куча лобода, или киселец)
1 ябълка (зелената е с по-ниско съдържание на захар)

1 лимон, обелен, ако е купешки


Нарежете всички съставки, за да се поберат в тръбата на вашата сокоизстисквачка, след това ги изстискайте. Разбъркайте сока и го изпийте възможно най-скоро.

1 Порция.

Рецепта за зелена лимонада 

2 ябълки (зелените са с по-ниско съдържание на захар)

1/2 лимон, белен ако е купешки

1 шепа от любимите ви зелени зеленчуци

Нарежете всички съставки, за да се поберат в тръбата на вашата сокоизстисквачка. Изстискайте всички съставки, разбъркайте и изпийте възможно най-скоро.

1 Порция.

Рецепта за коктейл - Ти си възлюбен 
3 моркова, почистени добре, върхове отстранени, краищата подрязани
2 стръка целина, с листа

1 краставица, обелена ако е купешка
1 шепа спанак

1 лимон, обелен ако е купешки

1/2 от цвекло, почистен добре, със стъблата и листата



Нарежете всички съставки, за да се поберат в тръбата на вашата сокоизстисквачка. Изстискайте всички съставки, разбъркайте и изпийте възможно най-скоро.

1-2 Порции.

Зеленозърнена взривна рецепта 

1 краставица 

4 тъмнозелени листа, като Колар, къдраво, или зеле 

1 чаша боровинки (ако са замразени, първо се размразяват) 

1 ябълка (зелената е с по-ниско съдържание на захар) 

1/2 лимон, обелен

Нарежете продуктите така че да се поберат в тръба на вашата сокоизстисквачка. Изстискайте половината от краставицата. Разточете зелените листа и прокарайте сокоизстисквачка с другата половина на краставицата и листата. Изключете машината и сипете плода, след това поставете буталото. Включете устройството и изстискайте само плодовете. Добавете ябълка и лимон и ги изстискайте. Разбъркайте сока и го изпийте възможно най-скоро. 

2 Порции 

Рецепта за сутринно добро настроение 
4-5 моркова, добре почистен, върхове отстранени, краища подрязани 
3 стебла от копър; включително листа и цвета 
1/2 краставица 
1/2 зелена ябълка 
Шепа спанак 
2-сантиметрово парче корен от джинджифил
Нарежете продуктите така че да се поберат в тръба на вашата сокоизстисквачка. Изстискайте ябълка първа и след това другите съставки. Разбъркайте в чаша и го изпийте възможно най-скоро. 

1 Порция

Забележка: Сокът от копър се използва като традиционен тоник да помогне на тялото да освободи ендорфини и "Чувствам се добре" пептиди от мозъка в кръвния поток. Ендорфините помагат за намаляване на тревогата и страхът, и предизвикват настроението на еуфория.

Ментова освежителна рецепта 

2 стръка копър с листа 

1 краставица, обелена ако е купешка 

1 зелена ябълка, като Granny Smith или Пипин 

1 шепа мента 
2-сантиметрово парче корен от джинджифил, почистено или обелено ако е стар 

Нарежете продуктите така че да се поберат в тръба на вашата сокоизстисквачка. Изстискайте съставките и ги разбъркайте . Изсипете в чаша и го изпийте възможно най-скоро. 
1-2 Порции 



Рецепта изграждаща имунната система 
1 шепа кресон
1 ряпа, почистена, върхът отстранен, края почистен 

3 моркови, почистени добре, върховете отстранени, краищата подрязани

1-2 скилидки чесън

1/2 зелена ябълка като Granny Smith или Пипин

Направете букет от кресона. Нарежете продуктите така че да се поберат в тръба на вашата сокоизстисквачка. Сложете кресона в тръбата и прокарайте с ряпата. Изстискайте останалите съставки, завършвайки с морковите. Разбъркайте сока, налейте в чаша, и го изпийте възможно най-скоро.

1 Порция 

Забележка: Проучванията показват, че чесънът има съединение, което притежава естествен антибиотик-подобен ефект. Това е антибактериално, противогъбично, противопаразитно, и антивирусно, но трябва да се консумират сурови, за да имат такъв ефект.


Рецепта в помощ на панкреаса 

2 Ромен листа
1/2 краставица, обелена
1 голяма лоза узрели домати
8-10 зелени фасула
2 брюкселско зеле
1/2 лимон, обелен
Направете букет с Ромен листата. Нарежете продуктите така че да се поберат в тръба на вашата сокоизстисквачка. Пъхмете Ромена в тръбата и прокарайте с краставицата. Изстискайте останалите съставки, завършвайки с доматите. Изсипете в чаша и го изпийте възможно най-скоро.

1 Порция 
Забележка: брюкселското зеле и бобения сок са били използвани като традиционните средства за защита, за да помогне за укрепване и подкрепа на панкреаса. Пийте преди хранене. (Ако тази напитка е твърде силна, разредете с малко вода). За най-добра подкрепа на панкреаса, също избягвайте рафинирани въглехидрати като тестени продукти, захар от всички видове, лимонада, и всички бонбони.




Рецепта за коктейл пречистващ черния дроб 


1 шепа листа от глухарче

3-4 моркова, почистен добре, върхове отстранени, краища подрязани

1/2 краставица, обелена

1/2 лимон, обелен



Направете букет от глухарчето. Нарежете продуктите, за да се поберат в тръбата на вашата сокоизстисквачка. Пуснете глухарчето в тръбата и прокарайте с краставицата. Изстискайте останалите съставки, завършете с моркова. Разбъркайте сока, налейте го в чаша, и го изпийте възможно най-скоро.

1 Порция



Забележка: Сокът от глухарче е традиционно средство за прочистване на черния дроб.




Пролетен изчистващ коктейл 

1 лоза узрели домати

1 краставица, обелена

8 аспержи, стъблата

1/2 лимон, обелен

Нарежете продуктите, за да се поберат в тръбата на вашата сокоизстисквачка. Изстискайте всички съставки и разбъркай те. Изсипете в чаша и го изпийте възможно най-скоро.
1-2 Прорции
Забележка: Аспержите са естествен диуретик, който помага за изхвърлянето на токсините от организма и стимулира прочистването на бъбреците.




Зеленчуците на капитанските деца(ласкател) 

1 краставица, обелена ако е купешка
2 целина(стебла с листа)

Шепа магданоз или спанак

1 ябълка

1 киви

Сок от 1/2 лимон

6 кубчета лед

Накълцайте краставицата, целината, магданоза или спанака, кивито и ябълката. Поставя се в блендера с лимоновия сок и леда, и се разбива докато стане кремаво.

2 Порции


Здравословен оригинален кетчуп 

Изследвания върху доматите изникват по целия свят. Това е богат на ликопен, антиоксидант, който помага за борба с образуването на ракови клетки, както и други видове здравни усложнения и заболявания.

1 чаша нарязан домат

1 чаша изсушени домати, накиснати за 30 минути, отцедени и нарязани

1 супена лъжица пресен чесън, млян

10 пресни листа босилек



3 финикова палма, без костилки

1/4 чаша зехтин екстра върджин

1 супена лъжица соев сос или 1 чаена лъжичка морска сол за салата


1- 2 супени лъжици суров, нефилтриран ябълков оцет


Смесват се всички съставки заедно докато се образува паста.

Получават се около 2 и 1/2 чаши