понеделник, 22 декември 2014 г.

"Ще бъдете изкушавани"



Ще бъдете изкушавани


Самият Исус беше изкушаван, но отказа да се поддаде на изкушенията, като помнеше своята самоличност и живееше чрез силата на Светия Дух в тази самоличност.


Като светии, ще бъдете изкушавани да съгрешите. Но изкушението и греха не са едно и също нещо. Да бъдете изкушавани не е грях. По-скоро, изкушението е покана да съгрешим. Като светии, ще бъдете изкушавани да съгрешите. Когато - не ако - сте изкушени, вие се изправяте пред възможността да не се подчините на Бог или да не се поклоните на Бог. Дали грешим или не, всичко зависи от това как реагираме на изкушението. Когато сте изкушени да съгрешите, не забравяйте, че вие сте светии. Знаейки своята самоличност в Христос е ключът към победата над греха. Исус ни показа тази истина.

Самият Исус беше изкушаван, но отказа да се поддаде на изкушенията, като помнеше своята самоличност и живееше чрез силата на Светия Дух в тази самоличност. Примерът на Исус е мощен пример за нас в днешно време. В Христос ние сме нови създания, овластени от Светия Дух, да се отричаме от греха и да се покланяме на Бог.

1 Коринтяни 10:13
"Никакво изкушение не ви е постигнало, освен това, което е човешко; но Бог е верен, който няма да допусне да бъдете изкушени повече, отколкото ви е силата, но заедно с изкушението ще даде и изходен път, така че да можете да го издържите."

Какво се казва в Библията за изкушенията пред които се изправяме?
(Не са рядко срещано явление в живота ни.)

Как Бог е верен към нас, когато сме изкушавани?
(Бог няма да ни позволи да бъдете изкушени повече от колкото можем да издържим, но ще осигури за нас начин за избавление, изходен път.)

Обсъдете в семейството моментите, когато сте били изкушавани да съгрешите. Каква е била реакция ви?

молитва

Молете се за прошка, ако някой в семейството ви се е поддал на изкушението. Помолете Бог да ви даде сила да издържите на изкушенията и да ви помогне, да видите изходната врата, когато сте изкушени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар