понеделник, 24 ноември 2014 г.

"На кого се покланяш?"


На кого се покланяш?


"Идолопоклонството се случва, когато обожествяваме създадените неща а това е много лошо!"


Ти и аз бяхме създадени като поклонници. Като поклонници, ние се разделяме на две категории: тези, които се покланят на Твореца и тези, които се покланят на творението. Заради греха, ние сме склонни да се поклоняме на всичко и всеки друг освен на Бог, Който е направил всичко и всички. Това е, което Библията нарича идолопоклонство. В собствения си живот, а и след това, идолопоклонство се случва, когато ние правим създадените неща бог, което е лошо. 

Вместо да се покланяме на тези, създадени неща, Бог ни призовава да се покланяме на Него. Това не означава, че не трябва да се радваме на творението Му; ние просто го правим, като акт на поклонение към Него, за Неговите блага, а не като акт на поклонение на Неговите блага. 

Римляни 1:21 -25
"Защото познаха Бога, но нито Го прославиха като Бог, нито Му благодариха, а се извратиха в своите мъдрувания и безумното им сърце се помрачи. Като се представяха за мъдри, те глупееха, и размениха славата на нетленния Бог с образ, подобен на смъртен човек, на птици, на четирикраки и на пълзящи гадини. Затова според страстите на сърцата им Бог ги предаде на нечистота, за да се опозоряват телата им между самите тях – те, които замениха Божията истина с лъжата и се поклониха и служиха на творението, вместо на Твореца, който е благословен до века. Амин." 

Как ставаме виновни за не почитта или не благодарността към Бог? 
("...представяха за мъдри, те глупееха, и размениха славата на нетленния Бог с образ, подобен на смъртен човек, на птици, на четирикраки и на пълзящи гадини...") 

Кои са някои от нещата, които сте поставили преди Бог?
(Помислете за тези неща, за които отделяте време и пари.) 

Как искате да прекарвате свободното си време и за какво искате да харчите парите си? Какво казва това, за това, на какво и на кой се покланяте? 

молитва

Помолете Бог да разкрие идолите в живота ви, така че да можете, да се покаете за тях и да се покланяте на Исус с цялото си сърце. 

Това посвещение е откъс от кой мислиш, че си ти? Поучително ръководство с дневни молитви, ресурс от пастор Марк Дрискол в Mars Hill Church. Вземи повече размишления и ресурси в:

Няма коментари:

Публикуване на коментар