събота, 29 ноември 2014 г.

"Намираш ли своята самоличност в работата си?"



Намираш ли своята самоличност в работата си?


Твоите задължения не те определят като личност. Ти се определяш от това кой си в Христос.


Животът е изпълнен със задължения, като се започне от домакинската работа, когато сме млади, след това домашните в училище, работните задължения във офиса, задълженията в църквата, брачните задължения в брака, и родителските и старо-родителските в нашите семейства. Нашите задължения са безкрайни. Често те са благородни, но когато се превърнат в източник на нашата идентичност, те могат да унищожат нашите души.

В края на деня, не това, което правиш, си. Твоите задължения не те определят като личност. Ти се определяш от това, кой си в Христос.

Ефесяни 2: 8-10; 04:24
"Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас – това е дар от Бога –  не чрез дела, за да не се похвали никой. Защото сме Негово творение, създадено в Христос Иисус за добри дела, които Бог отнапред е наредил, за да ходим в тях."
"и сте облекли новия човек, създаден по образа на Бога в истинска правда и святост."

С какво и чрез кого сме спасени?
(По благодат, чрез вяра в Исус.)

Защо спасението се счита за подарък?
(Не можем да го изработим. То ни е дадено от Бога, чрез Исус.)

Какъв тип работа е приготвена за нас? Кой е приготвил тази работа, и защо я е приготвил?
(Добрите дела са приготвени за нас, и Бог е, който ги е приготвил, за да можем да ходим в тях и да сме благословени. Божиите добри дела надминават всички земни задължения, които някога можем да прославим.)

На кои задължения се базира твоята идентичност?
(Обсъдете.)

молитва

На кръста Исус победи всеки идол в живота ти, включително и тези задължения на, които ти обръщаш прекалено много внимание. Помоли се Бог да ти помогне, да видиш идолите ти и след това се покай от тях пред Бог. Помоли Го да ти помогне, да запомниш, че твоята самоличност е кой си в Христос, а не това, което правиш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар