неделя, 30 ноември 2014 г.

"Определяме ли се от това, което желаем?"



"Определяме ли се от това, което желаем?"


Да живеем за това, което желаем е все едно да сме на малка лодка в бурното море - ние винаги ще се люшкаме.


За какво копнеем? Да бъдем популярни? Да получим шофьорска книжка? Нова система за игри? Това, за което ние копнеем, може да ни даде фалшива надежда, че утре ще бъде по-добре, отколкото днес.

Да живеем за това, което желаем е все едно да сме на малка лодка в бурното море - ние винаги ще се люшкаме.  Ако плановете ни вървят добре, ние се чувстваме добре и обнадеждени, сякаш нищо не може някога да се обърка. Когато нещата вървят зле в нашите планове, ние се чувстваме ужасно и безнадеждно, сякаш никога нищо не се е получавало.
Кой си ти, не се основава на това, за което копнееш. Твоята идентичност се основава на това, което Исус Христос е направил за теб. Погледни към Него и на това, което Той вече е направил за теб, и намери своето удовлетворение в него.

Яков 4: 13-17
"Слушайте сега вие, които казвате: Днес или утре ще отидем в еди-кой си град, ще останем там една година, ще търгуваме и ще спечелим – когато вие не знаете какъв ще бъде утре животът ви, защото вие сте пара, която се явява за малко и после изчезва – вместо да казвате: Ако иска Господ и сме живи, ще направим това или онова. Но сега вие се хвалите във вашата надутост. Всяка такава хвалба е зло. И така, ако някой знае да прави добро и не го прави, за него това е грях."

Какви са плановете ти за бъдещето? Какво казва Яков за съставянето на планове и какво казва за плановете? (Яков 4:14 "когато вие не знаете какъв ще бъде утре животът ви, защото вие сте пара, която се явява за малко и после изчезва")

Обсъдете в група или в семейството ви, има ли ситуации или планове, които очакват да станат по определен начин. Попитайте, какво биха си помислили и как биха се почувствали, ако нещата не се получат така, както очакват.

молитва

Помолете се, Бог да насочи вашите копнежи, да са в съответствие с копнежите, които Той има за живота ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар