четвъртък, 18 декември 2014 г.

"Роб ли си?"



Роб ли си?


Единичният акт на неподчинение, на Адам, отворил широко вратата за греха, да навлезе в света. Сега грехът е заразил всичко и всички.


Бог е направил всичко от нищо. Той е създал вселената, звездите, земята и всичко в тях. Той дори е създал нашите първи родители, Адам и Ева. След това, размишлявайки за това, което е създал, Бог казал, че то е "много добро" (Бит. 1:31 "И Бог видя всичко, което създаде. И ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро: шестият ден."). За съжаление, нещата не останали по този начин за дълго време.

Нашите първи родители - по-специално, Адам - въстанал срещу Бог и направил това, което Бог казал да не се прави. Единичният акт на неподчинение, на Адам, отворил широко вратата за греха да навлезе в света. Сега грехът е заразил всичко и всички.

За щастие, това не е краят на историята. Въпреки, че може да сме грешници в този живот, това не е всичко което сме. Ние сме носители на Божия образ и в Христос ние бяхме направени, светии.

1 Йоан 1:8; 3:9-10 "Ако речем, че нямаме грях, лъжем себе си, и истината не е в нас." "Никой, който е роден от Бога, не върши грях, защото неговият зародиш пребъдва в Него; и не може да съгрешава, защото е роден от Бога. По това се разпознават Божиите чада и дяволските чада; никой, който не върши правда, не е от Бога, нито оня, който не люби брата си."

Как заблуждаваме себе си?
(Като вярваме, че нямаме грях.)

Може ли някой новороден да продължи в същия грях, както преди?
(Не. Някой, който е роден от Бога, по принцип не съгрешава. Той или тя ще бъдат изобличени за това и ще бъдат доведени до покаяние за извършеното.)

Обсъдете разликата между това, да имаш грях и да съгрешиш.
(Светиите имат грях. Но когато християнин съгреши, той или тя биват изобличени от Светия Дух и биват водени към покаяние. Това е разликата, да имаш грях и да съгрешиш.)

Обсъдете със семейството си, дали има грехове с които се борят редовно, и се молете един за друг, за да намерите свобода от греха си, в и чрез Исус.


молитва

Благодарете на Бог, че Той е победил силата на греха в живота ви. Поискайте да ви помогне, да имате самоличност на светец а не като на грешник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар