сряда, 18 февруари 2015 г.

"Бог на всяка утеха"



Бог на всяка утеха


Оцелелите от рак имат невероятната способност да говорят окуражаващи думи на някой, преминавайки през същата битка, която те някога са имали. Били ли сте някога окуражени от някой, който е преминал през същото нещо като вас? Били ли сте някога окуражител?

Когато ни наскърбяват или изпитваме затруднения, ни се предлага възможност да утешим другите със същата утеха, която сме получили от Бог. Това е една от многото причини, поради които изпитваме скърби в живота ни - да утешим другите.

Бог ще се погрижи за теб във времето ти на нужда, и утехата Му за теб е предназначена да я предаваш и на други хора. По думите на апостол Павел, "Носете си товара един на друг и така ще изпълните Христовия закон." (Гал 6:2).

2 Коринтяни 1: 3-7
"Благословен да бъде Бог и Отец на нашия Господ Иисус Христос, Отец на милостите и Бог на всяка утеха, който ни утешава във всяка наша скръб, за да можем и ние да утешаваме тези, които се намират в каквато и да било скръб, с утехата, с която и ние сме утешавани от Бога. Защото, както изобилстват в нас страданията на Христос, така и нашата утеха изобилства чрез Христос. И ако ни притесняват, това е за вашата утеха и спасение; или ако ни утешават, това е за вашата утеха (и спасение), която действа, като устоявате на същите страдания, които понасяме и ние. И надеждата ни за вас е твърда, като знаем, че както сте участници в страданията, така сте и в утехата."

Защо Бог ни утешава в нашите скърби?

Има ли някой в живота ти, който да изпитва страдание, подобно на това, което си имал? Как можеш да утешиш този човек?

молитва

Благодари на Бог за благодатта, която си преживял по време на страдание. Помоли Го за Неговата помощ, да те води да утешиш, тези които изпитват скръб подобна на твоята.

Няма коментари:

Публикуване на коментар