петък, 6 февруари 2015 г.

"Единство в Христос"


Единство в Христос


Били ли сте някога в голяма група от хора, но все пак да сте се чувствали самотни? Хората са склонни да се мотаят с някой, който познават и който е като тях. Дори и в големите групи това е вярно, тъй като ние сме склонни да се мотаем с приятели и да избягваме непознатите.


Ако сте били в тази ситуация и сте се опитали да говорите с някого от друга група, вероятно сте имали чувството, че пробивате невидима бариера.

Не само ще усетите тези невидими стени с хората, но ще видите и физически стени, изградени за да разделят хората. В някои части на света, хората са построили високи стени, телени огради и бетонни конструкции, за да се отделят от другите.

Един ден тези невидими и физически стени ще бъдат унищожени. Всеки който Бог е примирил със Себе Си чрез Исус Христос, ще живее в единство с другите, в мир и хармония.

Галатяни 3:23-39
"А преди да дойде вярата, ние бяхме под стражата на закона, затворени до времето на вярата, която щеше да се открие. Така че законът стана за нас възпитател, за да ни доведе до Христос, за да се оправдаем чрез вяра. Но след идването на вярата не сме вече под ръководството на възпитател. Защото всички сте Божии синове чрез вярата в Иисус Христос, понеже всички вие, които сте се кръстили в Христос, с Христос сте се облекли. Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъж, нито жена, защото вие всички сте едно в Христос Иисус. И ако сте Христови, то вие сте Авраамово потомство и наследници по обещание."

Чрез вяра в Христос, за какви сме счетени?
(Ние сме счетени за деца на Бог. Да бъдеш дете на Бог е много повече, отколкото да имаш семейни взаимоотношения. Да бъдеш Божие дете означава, че сме "... наследници" на Бога и се наслаждаваме на всички ползи в това семейство.)

Има ли някаква разлика между хората в Христос?
(Не. Невидимите бариери, които ни разделят са унищожени и погубени. Ние всички сме едно в Христос Исус.)

Как единството в Христос ще промени начина, по който взаимодействаш с другите хора?

молитва

Благодари на Бог, че чрез вяра в Христос, си счетен за Негово дете и наследник на Неговите обещания. Помоли за Неговата помощ да живееш живота си в единство с Христос и другите хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар