неделя, 8 февруари 2015 г.

Благодат!, не закон - "Десетте Божи заповеди"



      "Исус Христос е същият вчера днес и до века. Не се завличайте от разни и странни учения; защото е добре сърцето да се укрепява с благодат, а не с "наредби за" ястия, от които не са се ползували ония, които не са се водили по {Гръцки: Са ходили в.} тях. Ние имаме олтар, от който нямат право да ядат служащите в скинията." (Евреи 13:8-10 BG1940)

       Добре е сърцето да се укрепва в БЛАГОДАТ а не в наредби, постановления и заповеди от Законът. Тези, които идват при Христос, не може да се връщат по никакъв начин към Закона написан на две каменни плочи - "Десетте Божи заповеди" (стих 10). Тези, които искат да изпълняват Законът - "Десетте Божи заповеди", не могат да ядат от олтара на БЛАГОДАТТА! (стих 10). Законът наистина е съвършен, както е Бог, но никой човек не може да го изпълни (Това е гордост! бел. на ред.). Погрешно е да вършим това, което Исус Христос е вече извършил за грешния човек. Святият Дух казва: "От всчико от което, не може да се оправдаем, се оправдаваме чрез вяра в Исус Христос, изпълнителя на Законът - "Десетте Божи заповеди"."

       "Тогава, законът противен ли е на Божиите обещания? Да не бъде! Защото, ако беше даден закон, който да може да оживотвори, то наистина правдата щеше да бъде от закона." (Галатяни 3:21 BG1940)

       "Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват" (Евреи 10:1 BG1940)

     "Жилото на смъртта е грехът, и силата на греха е законът;" (1 Коринтяни 15:57 BG1940)

       "Така, законът стана за нас детеводител, да ни доведе при Христа, за да се оправдаем чрез вяра." (Галатяни 3:24 BG1940)

Няма коментари:

Публикуване на коментар