вторник, 17 септември 2013 г.

"Звуци от ада" - РЕАЛНОСТ !

През 80-те години в бившия Съветски Съюз група учени-геолози работели над проекта за пробиване на свръх дълбока дупка. Ръководителят на проекта Азаков разказва: "Като комунист, аз не вярвам в небето или Библията, но като учен, вече съм убеден в съществуването на ада. Не е нужно да казвам, че ние бяхме действително потресени, откривайки такова нещо. Ние пуснахме микрофон в дупката за да запишем звука от движението на литосферните плочи. Но вместо движение на плочите, ние чухме крещящи човешки гласове, в които звучеше болка. Отначало ние помислихме, че звука идва от нашето оборудване, но след като още веднъж настроихме техниката нашите най-ужасяващи подозрения се потвърдиха. Виковете, воплите не бяха викове и вопли на един човек, те бяха викове, стенания, вопли на стотици милиони хора"...




Кольската дупка е наречена път към преизподнята

В най-дебелата част на земята, на дълбочина 12 хиляди метра, микрофоните на учените записали викове и стонове. Вече Кольската свръх дълбока дупка я наричат "Пътя към ада" - всеки нов пробит километър носи нещастие на страната.

Когато копачните машини копаели тринайсетхилядния метър, СССР се разпаднал. Не след дълго пред тази страшна дълбочина, която не е била достигана от никой в света до сега, се разнесъл вледеняващ душата звук, приличащ на стоновете и виковете на хиляди мъченици. А после - мощен рев и взрив в дълбочината. Копачите разказват, че почуствали ужаса - като от шахтата изскочило нещо страшно, не видимо за очите, но от това още повече хора се уплашили. Техните разкази били публикувани във финландски и шведски вестници - те потвърдили, че "Руснаците пуснали демон от ада". Работата по копаенето била преустановена - обяснението било, че няма достатъчно финанси. Всичко било спряно, въпреки че много международни фондове били готови да вложат в уникалния проект. Една от главните причини за консервацията на свръх дълбоката дупка е била самият страх. Вглеждането в невидимото, по добре да се прекрати.

Към паметта от мистическото произшествие, когато сондата с писък изведнъж пада в пустотата на зловещата дълбочина, работниците оставят нарисуван дявол на стената на огромното здание, вътре в което се намира дупката. Какво е това, предупреждение?

Никой от геолозите не е предполагал, че на такава дълбочина може да има кухини. Температура от 200 градуса, викове и стенания... Учените се ужасили - точно така бил описан ада в църковните книги. А пуснатите в шахтата микрофони записвали шума, в който съвсем ясно се чували човешки гласове... Академик Давид Губерман, ръководител на сензационния проект, постоянно е запитван на конгресите за тези свръхестествени звуци от дълбочината на земята. Той отговаря еднозначно: Тяхната природа още е неясна...

Наука

В съветски времена на Кольската свръх дълбока дупка работели 16 изследователски лаборатории, те били под опеката лично на министерството на геологията в СССР. Сега проекта е замразен - от 1995 дупката се намира в процес на консервиране. Пробиването започнало преди 26 години, и по сложност то е сравнимо с полет в космоса. Нито една страна в света, освен Русия, не е могла да пробие такава дълбочина. Кольската свръх дълбока дупка била започната през 1970г. в чест на 100 годишнината от рождението на Ленин. През 1983 дупката достигнала 12 километра дълбочина, но следващите 262 метра били пробивани повече от 10 години. Изкачването от дъното на дупката става със специален кран и отнема 70 часа! Дупката в дълбочина прилича на коренната система на растение. Хората се борели до последния метър. Готови били да стигнат дъното и още повече. Но виковете прозвучал като предупреждение: вътре е ада. За последен път те били чути през 1994г, точно преди закриването на дупката.








В НОВИЯТ ЗАВЕТ ИСУС ХРИСТОС ЯСНО ГОВОРИ ЗА АДА


Исус казва: И ти, Капернауме, който си се издигнал до небесата, до ада ще бъдеш свален! Защото, ако се бяха извършили в Содом чудесата, които се извършиха в теб, той и до днес би останал (Матей 11:23). Защото, както Йона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи (Матей 12:40).

Второ послание на апостол Петър: Защото, ако Бог не пощади и ангели, когато съгрешиха, а ги хвърли в мрачните ровове на ада и предаде да бъдат пазени за съд; (2Петър 2:4)

В откровението на Йоан, Исус казва: и бях мъртъв, и ето, живея за вечни векове; и имам ключовете на смъртта и на ада (Откровение 1:18).