понеделник, 1 декември 2014 г.

"В любовта няма страх, а съвършената любов изгонва страха"


    1 Йоан 4:18 "В любовта няма страх, а съвършената любов изгонва страха, защото в страха има наказание, но който се страхува, не е станал съвършен в любовта."


"Когато Господ ме освободи от законничеството, този стих го разбрах за първи път в живота си, така, че да започна, да го живея. До преди това имах страхове в живот си, но когато Господ ми показа, че Той е любов и, че в любовта няма страх, но че Неговата любов пропъжда всеки страх от живота ми, дори и този насочен към Него, понеже в страха има наказание а Той понесе моето наказание и сега вече няма да съм осъден за греховете ми, защото Исус беше осъден за моите грехове, това го знам, понеже Бог е праведен и свят, Той не може да се отрече от думите си и особено, че Исус взе нашите грехове и болестите ни понесе а и още, че греховете и беззаконията ни няма да помни вече.
Благодаря на Господ, че е праведен и свят и не може да се отметне от словото Си!
Ако има някакъв страх в живота ви, съмнения относно Бог, значи все още осъждението действа при вас. Отречете се! Бог осъди Исус Христос за нашите грехове, не е ли така? Тогава няма осъждение за светиите! Бог не е човек и да се променя, Той е непроменим! Той остава същия вчера, днес и завинаги. При Него не е може би! Хора, Той е Бог, не Го сравнявайте с хора и запомнете, че в Христос е новия завет, Той проля кръвта си за нов завет, стария го няма вече, но се написа за наше поучение, че това което човека може е едно нищо!
Ние не сме вярващи, ние сме братя и сестри, светии, защото така казва Господ! Ние се наричаме вярващи, но Бог ни нарича възлюбени светии!
Всеки страх, всяко осъждение, всяко обвинение е от Дявола използващ закона, за да ни връзва и осъжда, но благодарим на Бог, Който ни даде победата не чрез закона, но чрез Исус Христос Нашият Господ! Слава на Исус Христос, че прие нашето място и се жертва за нас. Върху Него дойде наказанието донасящо нашият мир. Имаш ли мир вътре в теб? Това е защото Исус бе наказан, това е факт, свидетелство, че си в перфектни взаимоотношения с Отец. Исус бе наказан, Бог няма да те накаже за греховете ти, щом наказа Исус за твоите грехове! Ти си спасен/а, изкупен/а, възлюбен/а, ти си ново създание, старото премина, всичко стана ново. Ти си под благодат, за това няма да те владее греха! Ако има грях в живота ти, имаш нужда от повече благодат, защото се казва, че под благодат грехът не ни владее. Да, под закон, грехът ще царува в живота ти! Бог осъди грехът в твоята плът, за да не те осъди грехът, но за да не ни владее грехът е нужно да укрепнем в Божията благодат и истина, която истина те прави свободен/а от всяко осъждение, вина, срам и страх.
Укрепни в Божията благодат, законът произвежда роби, избери днес какъв/ва искаш да си? Роб или царско дете..."

Няма коментари:

Публикуване на коментар