събота, 31 януари 2015 г.

"Исус, нашият по-голям Брат"

Исус, нашият по-голям Брат


Ние всички се нуждаем да бъдем спасени от плаващите пясъци на нашите грехове.


Сандра Макракън, в албума й "Живот под светлините и жиците", разказва историята на две млади момчета, които играят заедно, близо до река. За съжаление, двете момчета попадат в плаващи пясъци. Когато спасителните работници накрая идват, те намират само по-малкият брат да стои на върха на пясъка. Когато момчето е запитано, къде е брат му, то отговорило, "Аз стоя на раменете му." По-възрастният брат се е пожертвал за да спаси по-малкия си брат.

Точно както по-малкият брат, ние всички се нуждаем да бъдем спасени от плаващите пясъци на греховете ни. За щастие, Исус, нашият по-голям брат, ни спасява.

Ефесяни 2:1-10
"И съживи вас, които бяхте мъртви във вашите престъпления и грехове, в които сте ходили някога според вървежа на този свят, според княза на въздушната власт, на духа, който сега действа в синовете на непокорството, между които и ние всички сме живели някога в своите плътски страсти, като сме изпълнявали волята на плътта и на помислите, и по естество сме били деца на гнева, както и другите. Бог обаче, който е богат на милост, поради голямата любов, с която ни възлюби, въпреки че бяхме мъртви в престъпленията си, ни съживи заедно с Христос – по благодат сте спасени – и като ни съвъзкреси, ни сложи да седим заедно с Него в небесни места в Христос Иисус, за да показва през идните векове изобилните богатства на своята благодат чрез добрината си към нас в Христос Иисус. Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас – това е дар от Бога – не чрез дела, за да не се похвали никой. Защото сме Негово творение, създадено в Христос Иисус за добри дела, които Бог отнапред е наредил, за да ходим в тях."

Прочетете тези стихове и намерете контрастите, които Павел използва за старата ни природа потънала в грях и новата ни природа в Исус Христос.


СТАРА ПРИРОДА
НОВА ПРИРОДА

Разделени от Христос
Обединени с Христос

Мъртъв
Жив

Непокорен
Послушен

Управляван от духовното зло
Споделяне с Исус управлението над духовното зло

Обекти на Божия гняв
Обекти на Божията любов

Ходейки в грях
Ходейки в добри дела


молитва

Благодари на Бог, че ти си ново създание в Христос. Помислете за този списък, препишете си го или го принтирайте, закачете го до огледалото ви, за да ви напомня за новата ви идентичност в Христос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар