петък, 9 януари 2015 г.

"Безбожно конкуриране"




Безбожно конкуриране




Да бъдем в Христос ни освобождава от безбожното конкуриране и ни помага да празнуваме с другите за техните успехи.



Детският бейзбол, може да се превърне от отборна игра в игра на отделните играчи. Ако не вярвате, просто гледайте играта. Когато играчът уцели топката, всички защитници в областта може да скочат върху него, вместо да му позволят да отиде на правилната позиция. Понякога те дори ще спорят, кой е хванал топката първи. Защо? Защото те все още не са се научили да работят в екип.



Често в живота ни, ние се занимаваме с една и съща нездравословна конкурентоспособност - просто сме добри в това да я прикриваме.



Конкурентоспособността не е грешно нещо, но причината да се конкурираме може да бъде грях. Мотивирани ли сте да насърчите другите християни, да бъдат по-верни и ползотворни за Божията слава, отколкото някога преди? Или обезкуражавате другите да търсят най-доброто от Бог в живота им, понеже завиждате на техния успех?



Безбожното конкуриране в християнския живот се получава, когато се състезаваме срещу другите. Да бъдем в Христос ни освобождава от безбожното конкуриране и ни помага да празнуваме с другите за техните успехи.


Ефесяни 1: 15-16

"Затова и аз, като чух за вярата ви в Господ Иисус и за любовта към всичките светии, не преставам да благодаря за вас и да ви споменавам в молитвите си;"

Павел ни даде чудесен пример. Той беше човек, който можеше да празнува за нещо което Бог прави в живота на някой друг. Павел сравни ли работата на ефесяните с неговата?
(Не, Павел не сравни тяхната работа с неговата, той дори не спомена многобройните му постижения.)



Какво направи Павел като резултат от това, че чу за тяхната вяра?
(Той отпразнува доказателствата на Божията благодат в живота им, като непрестанно благодари за християните в град Ефес.)


Празнувате ли за успеха на другите?



Изобличава ли ви Бог, че се конкурирате с някого?  
Покайте се, и започнете да празнуваме това, което Бог прави в живота им.



молитва


Молете се за другите по начин, който чества техните успехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар