събота, 14 февруари 2015 г.

"Ти не си от този свят"

Ти не си от този свят


Да бъдеш християнин не е лесно. Ако си християнин, ще има моменти в живота ти, които ще бъдат трудни. Хората ще ти се подиграват, ще те мислят за нищожен и дори физически ще те нападат, само защото си християнин. Като християнин, би трябвало да очакваш някакво ниво на страдание в живота си.


Ние се покланяме на Бог, Който дойде на земята и страда за нас. Исус преживя много страдания. Той бе арестуван напълно погрешно, бе бит, хулен, измъчван и бе заставен да носи тежък дървен кръст, на който бе прикован, за да умре за теб и мен.

Не само Исус страда - така също и тези, които вярно са Му служи през цялата история. Дори и днес, хиляди хора по света умират мъченици за вярата си в Исус Христос.

Въпреки понесената болка и страдание от тези мъченици, те живяха за Исус, защото Исус живя за нас.

Йоан 15: 18-21
"Ако светът ви мрази, знайте, че преди вас Мен е намразил. Ако бяхте от света, светът щеше да люби своето; а понеже не сте от света, а Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази. Помнете думата, която ви казах: Слугата не е по-горен от господаря си. Ако Мен гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето слово, ще пазят и вашето. Но всичко това ще ви сторят заради Моето Име, защото не познават Онзи, който Ме е пратил."

Светът обича ли Исус или Го мрази?

Трябва ли да очакваме света да обича нашите вярвания и самите нас?

Случвало ли ви се е някога да изпитвате някакви негативни реакции от страна на другите, само защото се идентифицирате като християни? Как ще реагирате?

молитва

Благодари на Исус, че Той е страдал и умрял за греховете ти. Помоли Го за Неговата благодат, да ти помогне, да се изправите срещу трудностите в живота ви за вярата в Исус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар