неделя, 8 март 2015 г.

"Има по-голямо благословение, запазено за теб"


Има-голямо благословение, запазено за теб


Римляни 8:31
И така, какво да кажем за това? Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас?

Винаги, когато дяволът хвърля нещо по нас, не трябва да губим надежда. Всъщност, можем да бъдем сигурни, че Бог ще го преобърне в по-голямо благословение за нас, понеже Той е откъм нас.

Когато Бог създаде човека, Той му даде господство над всичко на земята. (Битие 1:26) Но когато Адам падна, грях и смърт влязоха в света, а човекът загуби властта си и я предаде на дявола.

И така, дяволът победи ли? Не, Бог изпълни изкупителния си план, като изпрати Сина си Исус да умре за нас. И иска да знаем, че смъртта на Исус направи повече от това, просто да ни възстанови на позицията, която имаше Адам – тя ни постави на много по-висока позиция!

Когато Татко възкреси Исус от смъртта, ние, които сме в Христос, бяхме възкресени с Него. С други думи, сега седим с Него от дясната страна на Бог е небесни места, „далеч над всяко началство и власт, и сила, и господство, и всяко име, с което се наименуват, не само в този свят, но и в бъдещия.“! (Ефесяни 1:21) Адам никога не е имал тази позиция. Така че, чрез смъртта и възкръсването на Исус ние сме получили много повече.

В Стария Завет четем за това, как Бог изведе Израилтяните от робството в Египет в земя, в която текат мляко и мед. Дяволът си помисли, че може да осуети Божия план, като постави гиганти в обещаната земя, за да попречи на Израилтяните да я наследят. Но Бог надхитри дявола. Той пусна гигантите да си построят домове и градове, да изкопаят кладенци и да развият земеделие, докато не дойде времето. Тогава, докара Израилтяните в земята и изгони гигантите!

И така, Израилтяните наследиха големи и хубави градове, които не бяха построили, и къщи, пълни с всякакви блага, които не бяха напълнили, и изкопани кладенци, които не бяха изкопали, лозя и маслини, които не бяха насадили! (Второзаконие 6:10-11) Въпреки, че дяволът се опита да предотврати изпълнението на Божия план за народа Му, те в края на краищата получиха много повече!

Възлюбени, дяволът може да хвърля пречки и гадни обстоятелства по теб, но Бог ще преобърне всички тези гадни схеми в по-голямо благословение за теб, защото Той е откъм теб!



Няма коментари:

Публикуване на коментар