понеделник, 20 април 2015 г.


"Не се безпокойте за живота си"

Твоят небесен Баща те обича и се грижи за теб!
Да разгледаме тези стихове 
(‭Лука‬ ‭9‬:‭12-17‬ VBG) "И когато денят започна да отминава, дванадесетте се приближиха и Му казаха: Разпусни множествата, за да отидат в околните села и колиби да нощуват и да си намерят храна, защото тук сме в уединено място. Но Той им каза: Дайте им вие да ядат. А те казаха: Нямаме повече от пет хляба и две риби, освен ако отидем и купим храна за целия този народ. Защото имаше около пет хиляди мъже. И каза на учениците Си: Накарайте ги да насядат на групи по петдесет души. Те направиха така и накараха всички да насядат. А Той взе петте хляба и двете риби и погледна към небето, и ги благослови; и като ги разчупи, даде на учениците да сложат пред множеството. И ядоха и всички се наситиха; и вдигнаха къшеите, които им останаха – дванадесет коша."  Представяш ли си самият Господ Исус Христос да стой до теб и да ти разказва за Божието царство , и докато си с Него да имаш нужда от нещо , храна , дрехи, подслон каквото и да е и ти да му речеш моля те Господи да отида да си намеря храна , да си почина и ще се върна отново да слушам .. Не е ли смешно Снабдителя, Този от когото е всичко Алфа и Омега  да е с теб, да е твой Бог и ти да търсиш снабдяване, със собствени сили. Друг пример, работиш в най скъпият и луксозен ресторант и имаш право на богат обяд и почивка , но вместо да се възползваш , казваш на твоя работодател , ще отида да потърся да се нахраня някъде и ще се върна !? Малко глупаво звучи.

 "Затова ви казвам: Не се безпокойте за живота си – какво ще ядете или какво ще пиете; нито за тялото си – какво ще облечете. Не е ли животът повече от храната, и тялото – от облеклото? Погледнете небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират; и пак небесният ви Отец ги храни. Вие не сте ли много по-ценни от тях?.....


 И за облекло защо се безпокоите? Разгледайте полските кремове как растат – не се трудят, нито предат; но ви казвам, че дори Соломон в цялата си слава не се е обличал като един от тях.......
И така, не се безпокойте и не казвайте: Какво ще ядем?; или: Какво ще пием?; или: Какво ще облечем?....
Но първо търсете Божието царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави. (‭Матей‬ ‭6‬:‭25-26, 28-29, 31, 33‬ VBG) "

 Твоят Господ се грижи за теб , вярвай Му и уповавай на Него. Нека четем словото и да го живеем . Също така Княза  на мира да е с теб и ти да търсиш почивка ?? Извън него за нас няма нито почивка , нито храна, или каквото и да било друго. С нашите собствени усилия нищо няма да постигнем и голи и боси натоварени от света ще ходим нека си починем в Господа и да се оставим Той да се грижи за нас. Той Знае твоята нужда!

  Христос беше с множеството и учениците, а те не му се довериха , че той ще снабди всички нужди и никой няма да бъде оставен гладен нито изнемощял. Исус се погрижи за тях , до толкова , че дори остана излишък.!!  Толкова е богат нашият Господ , че винаги ще остане излишък, Той винаги дава повече от, колкото може да си представим. Бог е толкова добър , нашият небесен баща винаги се грижи за децата си . вярвай , че той е с теб и се грижи за теб.  Той те обича и даде живота си за теб , колко повече би се погрижил за твоето ежедневие , храна, дрехи , сметки, здраве и т. н. Твоят небесен Баща те обича и се грижи за теб!  Той е един  любящ баща, който иска да ти осигури всичко нужно, просто се оставете в ръцете Му  и вярвайте, че Неговата воля е вие да не живеете в недоимък , благословенията са върху вас ! Приемете ги! Амин!

Няма коментари:

Публикуване на коментар