сряда, 5 август 2015 г.

Какво е твоето говорене?

Притчи 18:21 "Смърт и живот има в силата на езика и които го обичат, ще ядат плодовете му"

      Много неща в живота могат да ни накарат да се страхуваме - да загубим работата си, смъртоносни болести, терористични атаки и т.н. Когато тези неща се изправят срещу нас, ние сме свикнали да се предадем на притеснения и страхове и да започнем да говорим за тях.
 Йов не бе по- различен от нас. Той постоянно се страхуваше, че Господ ще  накаже него и семейството му, защото той продължаваше да мисли, че синовете му са съгрешили пред Бог. Йов ставаше рано сутрин и принасяше всезигаряния (жертва), казвайки си : 
  Йов 1:5"Може би синовете ми са съгрешили и са се разделили в сърцата си с Бога. Така правеше Йов винаги." И Библията ни казва, че той правеше това "постоянно".
 И така Йов продължаваше да изповядва греховете на синовете си, страхувайки се, че нещо ужасно може да се случи на него и семейството му. Неговата постоянна загриженост с греховете, които семейството му може би са извършили, даде на Сатана възможността да донесе смърт и разруха в живота му. Господ беше неговата защита, но когато Йов настрои ума единствено за това, че е  грешник, очаквайки в постоянен страх осъждението за греха, тази защита беше премахната и Сатана можеше да го атакува.
  Йов 1:9-12 "А Сатана отговори на ГОСПОДА и каза: Без причина ли се бои Йов от Бога? Не си ли оградил и него, и дома му, и всичко, което има? Благословил си делото на ръцете му и имотът му се шири по земята . Но простри сега ръката Си и се докосни до всичко, което има – дали няма да Те похули в лице! Тогава ГОСПОД каза на Сатана: Ето, всичко, което има, е в твоята ръка; само към него не простирай ръка. И Сатана излезе от присъствието на ГОСПОДА."
 Приятелю, ако днес си съгрешил не казвай "Пак се провалих. Заслужавам да бъда наказан от Бог." Знай, че вече имаш прощение на греховете заради Исус, Който беше наказан и осъден вместо теб.
 Ефесяни 1:7 "В Него имаме изкупление чрез Неговата кръв , опрощаването на прегрешенията според богатството на Неговата благодат"
Кажи "Аз съм праведен пред Бог заради Христос" и "Исус, Ти си моята святост и съвършенство".
 1во Коринтяни 1:30 "А вие сте от Него в Христос Иисус , който стана за нас мъдрост от Бога  и правда , и освещение, и изкупление" 
 2ро Коринтяни 5:20 който за нас направи грешен Онзи , който не знаеше грях , за да станем ние в Него праведни пред Бога"
    Мисълта ни трябва да е настроена на това, което вярваме и да го изповядваме редовно, защото
"Смърт и живот има в силата на езика". Така че, когато чуете за смъртоносен вирус, който е отнел много животи, не си казвайте "аз съм следващия, защото не съм добър Християнин", а кажете "Исус, ти си моята праведност и защита.Със сигурност Ти ще ме избавиш от примката на ловеца и от гибелния мор." Псалм 91:3
   Възлюбени, такова вярване и изповядване не само радва Бог, но и затваря вратата на дявола да работи по какъвто и да е начин в живота ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар