понеделник, 12 декември 2016 г.

Живей призванието си: Правилната нагласа за "Тихо време" - Ден 6

Може би разбирате, че ежедневното тихо време и да сте мотивирани за него е от изключителна важност за вашето духовно израстване, но как се справяте, когато имате такова време?

Първо, трябва да започнете с правилно отношение. В Божиите очи, защо вършим нещо е много по-важно от това, какво правим.

В един случай, Бог каза на Самуил, "Бог не гледа на нещата, които хората гледат. Хората гледат на външния вид, но Гооспод гледа сърцето" (1 Царе 16:17 NIV). Напълно е възможно да правиш правилните неща, но с грешно отношение или нагласа.

Когато отиваш да се срещнеш с Бог в тихото ти време, трябва да имаш следните правилни нагласи:

Очакване: Отиди при Бог с очакване и желание. Очаквай да имаш добро време на общение с Него и приеми благословението от времето, което сте прекарали заедно. Това е което Давид очакваше: "Ти, Боже, си мой Бог, с желание те търся" (Псалм 63:1)

Поклонение: Не насилвай Божието присъствие, но приготви сърцето си като стоиш затихнал/а пред Него и позволи на тишината да разсее мислите ти от света. Вслушай се в пророк Авакум: "Господ е в святия си храм; пред Него нека замлъкне цялата Земя" (Авакум 2:20; виж още и Паслм 89:7). Да навлезеш в Божието присъствие, не е като да си на футболен мач или на някое друго забавление.

Бдителност: Бъди напълно буден/на. Запомни, че се срещаш със Създателя, Твореца на Небесата и Земята, Изкупителя на човека. Бъдете напълно отпочинали и нащрек. Най-добрата подготовка за тихо време сутринта, започва в нощта преди това. Легни си рано, така че да си в добра форма за срещата ти с Бог на другата сутрин; Той заслужава твоето пълно внимание.

Желание да си покорен/на: Не идвай в тихото време при Бог, за да избираш какво да правиш и какво не, но с целта да направиш каквото и да било, и каквото и да е, което Бог желае теб. Исус каза, "Всеки, който желае да върши Божията воля, ще разбере дали учението ми идва от Бога или аз от себе си го говоря" (Йоан 7:17). Така че, отиди да се срещнеш с Господа, след като вече си решил да извършиш Неговата воля, без значение каква ще бъде тя.

"Но Господ каза на Самуил: „Не гледай външността му и високия му ръст; Аз го отхвърлих. Бог не гледа така, както гледа човек, защото човек гледа лицето, а Господ гледа сърцето.“
1 Царе 16:7

"Псалом на Давид, когато беше в юдейската пустиня. Боже, Ти си мой Бог! Търся Те от ранни зори. Душата ми жадува за Тебе, плътта ми чезне за Тебе като земя пуста, суха и безводна."
Псалми 63:1

"А Господ е в святия Свой храм – в безмълвие да пребъдва пред Него целият свят!"
Авакум 2:20

"Ако някой иска да изпълнява волята Му, ще разбере дали учението Ми е от Бога, или Аз говоря от Себе Си."
Йоан 7:17

Няма коментари:

Публикуване на коментар