понеделник, 28 май 2018 г.

Живей призванието си: "Защо съм на тази земя?" - Ден 13

Какво ще правиш с това, което ти е било дадено?

Знаеш ли за какво те е създал Бог? Знаеш ли каква е съдбата ти?

За да изпълните съдбата си, трябва да разпознаете дарбите които Бог ви е дал да използвате. Това са картите с които работите в живота ви. Те включват неща, които не можете да контролирате: родителите ви, националността ви, расата ви, родният ви език. Също така включват и вашата ФОРМА: духовните ви дарби, сърцето, способностите ви, личността ви и опитът ви. Има неща които ви правят уникални.

Сега, вие не сте отговорни за талантите, които Бог не ви е дал. С други думи ако не сте артистично надарени, не се предполага да рисувате картини като Рембранд. Но сте отговорни за онези, които ви е дал.

Когато отидете на Небето, Бог няма да ви сравнява с никого, но единствено с Него. Какво сте правили с подарените ви неща? Какво бихте могли да направите само ако се доверявахте на Бог още мъничко? Римляни 14:12 казва, "И така, всеки от нас ще отговаря за себе си пред Бога".

Естир получи три вещи, които Бог й даде, за да изпълни съдбата си. Тя беше интелигентна, красива и имаше привлекателна личност. Поради тези качества, "Естир придобиваше благоволението на всички, които я видеха. И царят обикна Естир повече от всичките жени и тя придоби неговото благоволение и милост повече от всичките девици. И той сложи царската корона на главата ? и я направи царица" (Естир 2:15б, 17)

Бог даде на Естир тези дарби с цел. Бог ти е дал таланти с цел. И точно като Естир, ти имаш отговорността да бъдеш добър настойник на дарбите. - не за себе изгода, но за доброто на другите. Дарбите ви не са за ваша полза. Бог ви е дал дарби, за ползата на другите хора.

"Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг като добри настойници на многообразната Божия благодат." 1 Петрово (4:10)
"И така, всеки от нас ще отговаря за себе си пред Бога." (Римляни 14:12)
"А когато дойде редът да влезе при царя Естир, дъщерята на Авихаил, чичото на Мардохей, която той беше взел за своя дъщеря, тя не поиска друго освен каквото й каза царският скопец Игай, пазачът на жените. И Естир придобиваше благоволението на всички, които я видеха." (Естир 2:15)