четвъртък, 24 януари 2019 г.

НЕПРАВИЛНО РАЗБИРАНЕ НА БИБЛИЯТА


Много християни неправилно интерпретират Писанието, като го разглеждат по плът. Духът на Бога и на Благодатта е тук, Днес, за да ни упъти в благодатта на Господ Исус Христос. Никой човешки ум не може да разбере що е Благодат. Точно поради Тази причина, Бог изпрати Духът Си, за да ни упъти във всяка истина, и истината е Благодат а не Закон.
Апостол Павел често говори за свършените дела на Христос на Кръста.
Днес християните които не четат Библията с помощта на Духът я разглеждат като наръчник от правила и закони. Поради тази причина няма как сами, тоест без помощта на Духът да разберат благодатта. С това искам да припомня на умовете Ви, "Не се опитвайте да придобиете по плът нещо, което Исус вече Ви е подарил чрез Неговият Кръст!"
Какво е нужно да знаем още? Две неща:
1. "Праведният чрез вяра ще живее." и
2. Нужно е вярващия да Знае Истината, както е на картинката днес и да вярва в тази истина, за да започне тя да работи в живота му

Много е просто приятели! Докато едни се напъват до пръсване и се стремят да живеят свободни от похотите и страстите на плътта, и все пак ги вършат всеки ден, тоест говорят мислят и вършат грехове(срити или явни), праведните чрез вяра трябва просто да разберат истината, да започнат да я вярват всеки ден за самите тях и тогава Духът на Благодатта и на Бога ще им даде това, което вече Исус Христос ни е подарил чрез Своят Кръст на Голгота.
Добрата Новина приятели е, че дори да не повярваме истината за това, което Исус е направил и ако не получим свобода от похоти и страсти в този живот, делото на Исус е Вечно и ние вече имаме свобода от плътските похоти и страсти Завинаги. Дори да не видим изпълнението на това слово в живота ни на тази Земя, завинаги ние притежаваме Свобода от плътски похоти и страсти.
Тук на тази земя можем да получим видимо тази свобода единствено чрез вяра, но Добрата Новина е, че в Бъдещият Живот ние вече я притежаваме завинаги! Там няма да ни е нужна вяра, за да имаме това, което Исус вече ние е подарил чрез Кръста, ние не само ще имаме Всичко, но и ще го притежаваме.
Моля ви приятели, не се стремете, не се напъвайте, просто го повярвайте и всеки ден се радвайте за делата на Христос! Веднъж щом започнете да живеете чрез вяра, Духът на Благодатта ще ви упътва във всяка истина от Библията. Не можете да разберете благодат под формата на правила и закони, за тази цел Ви е нужен Божият Дух а Той е днес тук с нас до края на свършека на Света, за да ви говори и обяснява що е Благодат.