събота, 17 януари 2015 г.

"Исус е по-добър от само-помощта"

 

 

Исус е по-добър от само-помощта




Евангелието е повече от послание, че Бог ни спасява от наказанието за греховете ни.



Посланията за самоусъвършенстването са почти на всякъде. Виждаме ги по телевизията, в рекламите, в Интернет, и в списания, вестници и книги. Ще откриете много начини, за да живеете по-добър живот или да направите себе си по-привлекателни, превъзходни атлети, най-умни студенти и дори богати.



С тази постоянна бомбардировка от послания, за самоусъвършенстване, трябва да внимаваме да не намалим връзката ни с Бога чрез Христос от поредица стъпки, за да живеем възможно най-добрия християнски живот. Когато правим това, ние омаловажаваме Бог и Го превръщаме в някой, който ни помага да постигнем това, което искаме от живота.



Как да се предпазим от приемането на егоистични методи в отношенията ни с Бог? Просто е, като живеем в светлината на евангелието.



Според A. W. Pink в "The Redeemer's Return", евангелието е повече от послание, че Бог ни спасява от наказанието за греховете ни. То е послание за Бог, Който ни спасява от наказанието за греховете ни, от силата на греха и присъствието на греха.



В живота ви, вие бяхте привлечени от Исус и любовта Му, и бяхте упълномощени от Светия Дух да живеете за славата на Бога, и да Му се наслаждавате завинаги. Така че, вместо да формулирате нови серии от стъпки, които да предприемете, погледнете към Исус. Проповядвайте благовестието на себе си всеки ден, като начин да поставите доверието ви за живота си в Неговите ръцете а не във вашите.


Ефесяни 2: 1-10

"И съживи вас, които бяхте мъртви във вашите престъпления и грехове, в които сте ходили някога според вървежа на този свят, според княза на въздушната власт, на духа, който сега действа в синовете на непокорството, между които и ние всички сме живели някога в своите плътски страсти, като сме изпълнявали волята на плътта и на помислите, и по естество сме били деца на гнева, както и другите. Бог обаче, който е богат на милост, поради голямата любов, с която ни възлюби, въпреки че бяхме мъртви в престъпленията си, ни съживи заедно с Христос – по благодат сте спасени – и като ни съвъзкреси, ни сложи да седим заедно с Него в небесни места в Христос Иисус, за да показва през идните векове изобилните богатства на своята благодат чрез добрината си към нас в Христос Иисус. Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас – това е дар от Бога – не чрез дела, за да не се похвали никой. Защото сме Негово творение, създадено в Христос Иисус за добри дела, които Бог отнапред е наредил, за да ходим в тях."


Как Павел е използвал думата "спасени" в Ефесяни 2:5,8?
(Той пише в сегашно перфектно време, което показва действие, вече приключило към момента на писането му. Това означава, че ние вече сме били спасени от нещо.)



От какво бяхме спасени?
(От Ефесяни 2:1-3 виждаме, че сме били спасени от Божият гняв.)



Когато говори за спасението, обикновено Библията има на ум две неща: (1) Ние сме в опасност и не можем да се спасим сами; и (2) Някой друг трябва да ни спаси.



Бъдете изобретателни и помислете за начини, сами или с вашето семейство, да разиграете спасителна мисия в дома си в която да участват тези две точки.



молитва



Благодарете на Бог за Неговата благодат и милост, че ви е спасил от наказанието за греховете ви чрез вяра в Исус Христос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар