сряда, 7 януари 2015 г.

"Как реагирате на грубостта?"




Как реагирате на грубостта?



Бог вижда всичко което правите. Той знае жертвите които правите и работата която вършиш.



Следващият път, когато се редите на опашката за обяд, напускайки игра или концерт, или слизате от автобус, отделете малко време, за да наблюдавате как хората очакват от вас да се отнасяте към тях, и как те се отнасят към другите. Хората могат да бъдат груби. Всеки човек в един или друг момент изглежда да действа, като че ли те са по-важни и че това, което правят има повече смисъл от всичко, което правят другите хора.


Никой не обича да бъде третиран грубо. Но ние също можем да бъдем груби на моменти. Ревнували ли сте някога, когато някой спечели голяма награда или се представя по-добре в някоя игра, или има най-новото приложение? Как реагирате?


Ние можем да се разочароваме и ядосаме, и дори да сме груби, когато не сме оценени за това, което правим. В работата, училището или поради домакинската работа, можем да се почувстваме недооценени през деня, сякаш на никой не му пука. Ако някога сте се чувствали по този начин, има добри новини за вас! Бог вижда всичко което правите. Той знае жертвите които правите и работата която вършите. За всяко добро нещо което правите в Христос, той е благодарен.


Ефесяни 1: 15-16

"Затова и аз, като чух за вярата ви в Господ Иисус и за любовта към всичките светии, не преставам да благодаря за вас и да ви споменавам в молитвите си;"


Какво е чул Павел за хората в Ефес? 

(Той е чул за вярата им в Исус и любовта им към всички светии.)


Поради това което е чул, какво е направил Павел?

(Принасял е непрестанни благодарности за тях и ги е споменавал в молитви си.)


Поговорете за това, което чувствате и мислите, когато някой е груб към вас. Определете до три начина, по които да покажете благодарност към другите.


молитва



Имайте молитва със семейство си и благодарете в молитва за хората в живота ви. Нека всеки един член от семейството да изброи поне една причина за която е благодарен за другите от семейството си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар