вторник, 25 август 2015 г.

“Синапово зърно”


“Синапово зърно”

 

"Тогава каза: На какво прилича Божието царство? И с какво да го сравня? Прилича на синапено зърно, което човек взе и хвърли в градината си; и то растеше и стана голямо дърво, и небесните птици се подслоняваха по клончетата му. (Лука 13:18-19)


"Друга притча им предложи, като каза: Небесното царство прилича на синапено зърно, което човек взе и го пося на нивата си. То наистина е по-малко от всички семена, но когато порасне, е по-голямо от тревите и става дърво, така че небесните птици идват и се подслоняват по клончетата му. (Матей 13:31-32)

"Каза още: С какво да сравним Божието царство или с каква притча да го представим? То прилича на синапено зърно, което, когато се посее в земята, е по-малко от всичките семена, които са на земята. Но когато се посее, расте и става по-голямо от всички стръкове, и пуска големи клони, така че небесните птици могат да се подслонят под сянката му. И с много такива притчи им говореше словото, както можеха да слушат. А без притча не им говореше, но насаме обясняваше всичко на Своите ученици. (Марк 4:30-34)

Няма значение колко малко започва, ако продължително развиваш Божието царство в сърцето си, Бог ще те направи да влияеш на всичко около теб. Това не означава, че всеки християнин ще има същото ниво на обществено служение, но в нашата лична благодат и дарби ние ще растем във въздействие така , че ако ти си разочарован от големината на вярата ти, големината на църквата ти или от обема  на твоето евангелско влияние, не реагирай презирайки тези малки начала! Продължи да развиваш Божието царство в сърцето си. Бъди целенасочен, не пасивен, за израстване на твоето взаимоотношение с Исус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар