петък, 5 юли 2013 г.

"КОМПЮТЪРНИ ИГРИ"

Стига само да е зает с нещо което не е свързано с духовно воюване и християнина не представлява опасност за Сатана.
Кое ако не времето ни, е твърде ценно? Времето което сме на тази земя е наистина ценно. Ако вярващите се предаваха на молитва, в каква сила и чудеса щеше да се движи църквата и най-напред Святият Дух? Защото Отец така е заръчал да се случват делата Му по земята. Не със сила, не с мощ, но със Святият Ми Дух.
Как Сатана краде времето ни днес? Щеше да си има големи неприятности ако не крадеше времето ни за Христос. Нашият противник и враг се е усъвършенствал в лъжата и измамата. Той използва незабележими методи да ни държи далеч от Христос. Да благодарим обаче на Христовият Дух, защото Той ще ни упъти във всяка истина!
Искам да ви кажа приятели, че нашата плът е грешна, дяволска. Кръв и плът не могат да наследят Божието царство. Слава на Бог, че е осъдил грехът в плътта ни и плътта ни и я прикова на кръста на Христос, за да не ни прикове нас на кръст. Това което желае плътта ти е противно на духа и обратното, плътта не иска да се моли когато може да не се моли, не иска да чете Писанието когато може да прави нещо друго. Понякога си казваме: „Ще изгледам този филм и със сигурност Бог ще ми покаже нещо в него.“ „Ще поиграя малко на компютъра, че няма какво да правя/да мине времето.“ „Ще се поровя из интернета да видя какво става.“ „Чакай да видя какво дават по телевизията, може да науча нещо, може да изпитам някои чувства, нещо да ме трогне.“ Не казвам че е грешно да се гледа телевизия или да се използва компютъра, или да се слуша музика, или да се чете някоя книга. Всички тези неща са измислени за добро. Искам да ви кажа, че всичко което е от този свят е пълно със Сатана а когато прекаляваме с телевизора или компютъра Сатана краде времето ни за Христос. 
Искам да ви попитам. Кой ни е най-нужен? Кой е на Небето? Каза ли Христос, че ако някой не намрази живота си на този свят, не може да бъде Негов ученик? Ако някой иска да спаси живота си на този свят ще го изгуби, но ако някой изгуби живота си на този свят за Христос, ще го намери?
Понякога се успокояваме, че като вършим неща свързани с компютъра или телевизора растем дори духовно или ще видим нещо ново за което да се молим или т.м.п. Дори си мислим, че ще служим по този начин, но до кога? До следващия месец ли и после пак така? Вижте, плътта ни, ни успокоява, за да бъде нейното. Истината е, че духа ни се измъчва, понеже всичко в този свят е пропито със Сатана и се изпълваме с духа на света. Все искаме нещо ново и по-добро и ново и по-добро а забравяме че Го имаме, Най-доброто! Плътта не осъзнава, че вреди на духа ни на нея не и пука, тя иска нейното и нищо друго дори може да сравним нашата плът със змия, тя ни хапе и хапе и другите около нас! Отец ни казва да се водим от духа а не от плътта. Казва ни също, че ако живеем плътски ще умрем, но за коя смърт говори, за плътска или за духовна, за духовна разбира се а в крайна сметка и плътска. 
Приятели, Сатана е измислил заместител на всичко което Бог иска да ни даде и ни дава, но заместителите на Сатана са фалшиви. Стратегията му е да изберем неговия продукт, не оригинала. Всеки път когато избираме светското, ние избираме фалшивото и не вземаме оригиналното. Нека благодарим на Христос, че дори ние да сме неверни, Той остава верен и не ни оставя. Може да намерим моментно удоволствие от телевизора или компютъра, но бъди сигурен, ти се отдалечаваш от Христос. Христос каза, че Дявола няма нищо в Него. Това което е на Дявола е лъжа, когато лъже говори своето си. Когато успя да излъже Ева, той открадна властта над земята и на човека, и в крайна сметка уби човека както духовно, така и физически, докара само скърби на човека и жена му. Дори в този момент, Сатана е излъгал някой човек с фалшиво чувство за щастие, но му е откраднал живота и чака да стигне Ада. Това е което той иска, да излъже, открадне и убие, друго той не иска, така, че продължавайте да се интересувате от света на Сатана.
Сатана цели да се прославя каквото и да е само да не се прославя Христос. Литературата на този свят може да прославя добродетелите или хората, или техните постъпки, но това не е Бог. Има толкова много християнски книги и те са прекрасни, но да четем книгите от този свят си е чиста загуба на време. Ние имаме от Отец най-добрата книга, книгата на всички книги, Библията. Няма ли в нея всичко което ти трябва? Може би не знаеш, че това не е проста книга? Може би не знаеш как да я четеш? Чети я с вяра и разглеждай какво се случва в историите, вслушвай се в посланията, в които Той ти казва че те обича. Исус се отнася винаги добре с теб, отнасяй се и ти добре с Него, уважавай Го, Той заслужава твоето уважение, почит и внимание, Той иска да разговаря с теб, дай Му възможност, няма какво вече да ти даде, Той ти даде всичко и е при теб точно сега.
Искам да ви припомня, че преди да приемем Христос за Господ и Спасител, ние живеехме за плътта. Този Който не е познал какво е грях, стана грешен  за нас, за да живеем с Него завинаги без грях. Тази дума „завинаги“ започва от момента в който приеме Христос за Господ и Спасител, от нашето покаяние. Не Христос ходеше с учениците Си а учениците постоянно Го търсеха под дърво и камък, и не искаха да Го оставят да ходи никъде без тях, та трябваше Христос да ги убеждава да отидат без Него в лодката. Те Го търсеха като съкровище ден и нощ неуморно а как им е липсвал след възнесението само, докато не дойде Святият Дух.
Това което сме свикнали да получаваме от този свят е само един фалшификат. Ако искаме да изпитаме емоции или да опознаем някоя личност, ще ви кажа, че ако вникнете по на сериозно в Библията, в нея има всичко, не мислете че нещо няма в нея. Прекарайте два часа в разглеждане на някоя история и ще видите днешният сериал чрез Святият Дух, Той ще ви даде такова въображение и такова преживяване, каквото не сте изпитвали със никой филм или сериал! Жадни ли сте за правда? Потърсете я в Библията и ще се наситите за вечността, не търсете правда в този свят, защото няма да намерите! Всичко в този свят Сатана е изкривил и цялата Земя и небеса, чакат да изгорят! Не се привързвайте към този свят! Не знаете какви съкровища изпускате в Библията, те са вътре скрити за тези които ги търсят, не се дават на готово и това е тест, дали ще предпочетем Словото или ще се отнесем лекомислено към Него, защото се казва: „И Словото стана плът и пребиваваше между нас и ние видяхме славата Му, слава като на Божия Син, защото Той е Божият Син.“ Всичко което пише в Библията, Святият Дух ни го е написал, защото ще ни е нужно. Във всички тези неща от света, филми, сериали, игри, книги, музика Го няма Христос и като не гледаш Христос, спираш и да Го виждаш. Започнете да търсите Христос в Писанието, започнете да гледате към Христос, да Му говорите по-чест във всяка една ситуация и ще започнете да Го виждате иначе не се и сещаме че е до нас във всеки един момент, като, че ли не е с нас.
Всъщност охладняването идва по този начин, като не гледаме Христос. Когато гледаме нещо друго а не Христос си отклоняваме вниманието от крайната цел която е Христос. Желаем ли Христос, искаме ли Го достатъчно или само когато ни трябва? Той не е магически джин, Той иска да е твоят най-добър приятел, завинаги! Как може да стоиш хладък когато Неговото сърце изгаря за теб, Той те обича толкова много, че се предаде на изтезания и смърт, защото иска да живееш с Него в Неговият дом на Небето. Искам да ти кажа, че Той не беше с човеците преди Христос, да ходи с нас навсякъде. Сега Той е с нас и ходи където ходим ние, Той нямаше търпение да бъде със Своя народ и да бъде техен Бог, Той дойде като Святия Дух и сега Исус е с нас, моля ви не Го карайте да се чувства както казва Йоан в евангелието му, че всред Своите Си дойде, но Своите Му не го познаха.
Сатана иска да хвалим него, дали чрез постъпки или чрез песни и музика, няма значение, целта му е да го хвалим. Когато желателно слушаме музика която не прославя Бог а нещо друго се превръщаме в хората от Вавилон които прославяха себе си колко са силни. И днес ние прославяме, дали колко сме добри или умни, когато прославяме човешкото, Божието остава на заден план а както знаем, славата е само на Бог и Той не я дава на никого, нека не приемаме слава за нас и да не се заблуждаваме, Бог създаде всичко за Негова слава, не за ничия друга.
Любовта която Христос ни дава, побеждава любовта ни към светските удоволствия, неща, но ние трябва да седим при Христос за да имаме Неговата любов, другаде не се намира. Името на Сатана е и обвинител, Сатана казва на Христос: „Виж сега къде е Иван и какво прави. Иван е избрал моето, не това което ти му даваш,но това което аз му давам. Вижте, Бог се похвали с Йов, който се отдалечаваше от злото. Исус Христос иска да познаваме гласът Му, да ни вика по име и да Го слушаме за всичко. Той иска да ни каже: „Понеже сте направили това на един от тези Мои най-малки, на Мен сте го направили, влезте в радостта на господаря си, вие благословени от Моя Отец.“ А не да ви каже: „Махнете се от Мен, вие които вършите беззаконие.“
Чували ли сте за информационно заразяване? Психолозите го определят така, понеже ако достатъчно брой пъти нашият мозък е облъчен с даден вид информация, примерно някой продукт като прах за пране, нашия мозък избира най-популярното и в случая е образът който най-много вижда, най-често. Защо да не се заразим с Христос? Информационното заразяване най-лесно може да се наблюдава при децата, понеже те винаги искат това което им е в съзнанието и дори ни убеждават кое е най-добро от всичко това което са видели, защото мозъка им е взел решение на базата на броя видян пъти.  Още е известно, че когато нашият мозък гледа филми на ужасите или с насилие, а също и когато играем компютърни игри, мозъкът ни не се развива и дори се развива по различен от нормалния начин. Това което мозъка вижда е проста информация и не му е нужно да се развива. Когато обаче четем, разказваме истории, пеем песни и т.м.п. тогава в нашият мозък постъпва сложна информация и той се развива по правилен начин. В Австралия има диви хора които са с нормално развити мозъци, те не гледат телевизия и не използват компютър, също и много от съвременните уреди и техники. При тези диваци развитието на мозъка е постоянно, те пеят, разказват си истории, споделят си, общуват. Общуването също е сложна информация която развива мозъка. Обаче както виждаме днес социалните мрежи искат да откраднат и това.
Докато си във виртуалният, измисленият свят на телевизията или компютърните игри, сериали, книги или филми, дори да гледаш филм или да играеш игра свързана с ангели и демони, в този момент ти не си победител, точно тогава си губещ. Но стани и изтупай дрехите си от тази кал и бъди победител с Христос сега!

Няма коментари:

Публикуване на коментар