сряда, 29 януари 2014 г.

РЕЛИГИОЗНОСТ


РЕЛИГИОЗНОСТ


          Случвало ли ви се е да сте чели редовно Библията и да сте се молили редовно, сутрин и вечер, но като че ли нещо не е наред? Усещате, че ставате по-празни, но умът ви, ви подсеща, че "четете, молите се и постите". С течение на времето, не можете да си отговорите, "защо имам това странно чувство на тревога вътре в мен, след като видимо всичко ми е наред. Е, да грешник съм, но то кой ли не е? Върша почти всичко което Отец желае и пак нещо, като че ли вървя на долу много, много бавно, неусетно".
Проблемът не беше, че вършех всички тези неща, но че не разговарях с Бог, както би трябвало да разговаря човек със своя Бог а именно лице в лице. Отец желае общение, искрено сърце, близост, интимност а не религиозност.
Това което Отец цени в едно общение е да Му споделяме всичко! Нашите чувства, нашите мисли, нашите слабости, нашите тревоги, нашите планове, нашите грехове, нашите страхове, нашите мечти, нашите желания, проблеми, взаимоотношения и дори да Му разказваме как е минал денят ни. Той иска да ни помогне, да чуем отговорите от Него Самия.
Спри да мислиш, че знаеш много! Спри да се молиш за водителство без да си бил на четири очи с Него!

Не за да Му кажеш това което трябва или знаеш, че трябва да Му кажеш. Кое ще ти помогне, да разговаряш с Отец или да Го молиш за разни неща и да се застъпваш в молитва за другите? Тези две неща са правилни, но искам да ти кажа защо нямаш истинска радост, истинско щастие, не е по-голямо нещо да се молиш на чужди езици от Духът, отколкото да седнеш насаме с Бог и да разговаряте.
Само ако знаеше колко силно желае Отец да разговаряш с Него, ще станеш и ще изхвърчиш през вратата, за да намериш усамотено място да си с Него! Това е което ще те направи щастлив. Отец знае отговорите които те интересуват, спри да го питаш и остани насаме с Него и Му кажи всичко което е в сърцето ти. Той няма да се обиди от лошите ти мисли и намерения, нито пък може да се учуди от нещо, Той иска да чуе гласът ти защото му липсва! Отец те обича, отговори Му!
Възлюбени, колко често търсим Бог когато ни трябва нещо, било то нужда, изцеление или да се променяме, но искам да ви кажа, че най-важното за което се ходи при Бог е, заради Самият Него! Неговата красота, Неговата прелест, Неговата нежност, Неговата любов, Неговата благост, святост. Това е от което се нуждаем!
Искам да ви кажа, Бог е най-велик, Той заслужава да прекарваш време с Него, никой няма извинение за това, защото Бог е повече от всичко взето заедно.
Всеки се е забързал за награди, за постижения, за собственото си спасение и святия си живот, но искам да ти кажа, че без да си с Отец, няма да се справиш с греховете и трудностите! Решението и утехата за твоите проблеми са при Него. Това не е както в света, учиш и след това знаеш как се прави, не!, тук учиш а след това Той те подсеща, няма модел, Божествения модел е молитвата. Дали Авел четеше всеки ден Библията, или Енох, Ной, Аврам, Исаак, Яков, Йосиф, Мойсей? Бог е бил техен учител, като са прекарвали време в молитва, със своя Създател, Бог и Баща. Точно в тези моменти растат плодовете на Святия Дух в живота ти, тогава ти разцъфваш, зрееш, растеж.

Как мислите, на Един Бог, Който притежава всичко и създава всичко, трябва ли Му нещо материално, трябва ли Му да Му работиш, служиш, угаждаш, да се страхуваш от своя Баща (ако има такива бащи в църквата ми ги покажете), какво Му трябва, което като го правиш сте най-доволни, радостни и щастливи двамата, ти и твоят небесен Баща? Да си с Него Го прави истински щастлив! Защото само когато си с него, тогава може да ти каже и всичко останало. Бог не се учи, като предмет в училище, Бог не се изследва като някаква наука, но Бог се опознава чрез общуване.
Когато си с Него, Той ще те води, като Енох, ще те защитава като Аврам, ще те издига като Йосиф, ще те избавя като Ной, ще приема жертвите ти като на Авел и ще извършва чудеса както вършеше чрез Мойсей до планината Синай.

Няма коментари:

Публикуване на коментар