неделя, 20 април 2014 г.

"Здраве и изцеление чрез Господната трапеза"



ДЖОУЗЕФ ПРИНС


Натисни тук, за да прочетеш книгата


       "Като млад християнин, израствайки в традиционна църква, онова, което най-много ме поразяваше по отношение на Господната трапеза, бе Божието осъждение. Аз вярвах, че ако не изповядам всичките си грехове, преди да участвам в Господна трапеза, щях да приема върху себе си проклятие.
         В началото се опитвах да изповядам всеки един грях, за да бъда праведен пред Богa, преди да взема от хляба и виното, но след известно време реших, че беше по-лесно просто да не участвам в Господната трапеза.
         Вярвам, че много християни все още изпитват същия този страх.  Обикновеният християнин вероятно има много неотговорени въпроси и се притеснява да не приеме върху себе си осъждение. Това идва от погрешна интерпретация на ключови стихове по темата.
         Някои християни се чудят дали да вземат от Господната трапеза, ако все още нямат водно кръщение, а други се колебаят дали не трябва да преминат някакво обучение, преди да вземат от хляба и виното.
         Когато станах пастор и трябваше да отслужвам Господна вечеря, търсенето ми на отговори на тези въпроси ме доведе до това да видя Божието любящо сърце, изразено в Господната вечеря. Аз открих, че Бог заповяда Господната трапеза да бъде спазвана не като ритуал, а като начин на получаване на благословение - благословение на здраве и изцеление.
         Когато държиш в ръка хляба, ти се докосваш до най-великия израз на Неговата любов. Тази любов Му даде сили да издържи жестоките удари по гърба и Го накара да предаде тялото Си да бъде бито, наранено и разчупено, за да бъдеш ти изцерен. Когато участваш в Господната трапеза, ти празнуваш Неговото дело и освобождаваш вярата си, за да получиш Неговото здраве и изцеление в замяна на твоите болести и немощи.
         Когато пиеш виното, ти си припомняш, че кръвта на безгрешния Божи Син не само ти донесе прошка - тя те направи завинаги праведен, свят и без обвинение. Така че днес ти стоиш пред Отца в позиция на съвършено приемане и Той внимателно слуша и най-слабия ти стон.
         Молитвата ми е тази книга да ви помогне да се освободите от всичките си страхове всеки път, когато се доближавате до Неговата трапеза, и да разпали вярата ви, за да получите благословенията на здраве и изцеление чрез Неговото тяло и кръв."


Няма коментари:

Публикуване на коментар