четвъртък, 12 февруари 2015 г.

"Имаш го, кажи го!"




Имаш го, кажи го!

Матей 25:29
"Защото на всеки, който има, ще се даде и той ще има в изобилие; а от този, който няма, от него ще се отнеме и това, което има."

Срещал ли си хора, които имат малко и въпреки това, и малкото им се отнема? От друга страна, има и такива, които вече имат много, но въпреки това те получават още повече.

Исус каза, „На всеки, който има, ще се даде и той ще има в изобилие; а от този, който няма, от него ще се отнеме и това, което има.“ Забележи, че Исус не продължи нататък казвайки, какво е това, което имаме. Той просто казва, „Но на всеки, който има.“

Исус говори за едно твърдо вярване в Божието Слово, което дава на човек смелостта да каже, „Имам го!“ Ако казваш, че го имаш, имаш го и ще ти се даде повече. Но ако казваш, че го нямаш, когато всъщност го имаш, защото Бог ни е подарил всичко (Римляни 8:32), тогава дори това, което имаш, ще ти бъде отнето – не от Бог, а от дявола! Дяволът не иска да ходиш в Божите благословения. И така когато казваш, че го нямаш, той може да ти ограби благословенията, понеже има съгласието ти!

Когато се нуждаеш от нещо, Бог казва да Го помолиш. И когато се молиш, вярвай, че го получаваш. (Марк 11:24) Кажи, че вече го имаш, дори и да не го виждаш във физическото измерение все още, и един ден, ще го видиш!

Бог не казва, „О, хайде, преструвай се, че го виждаш. И ако се преструваш достатъчно дълго, ще го имаш.“ Това не е игра! Бог ни казва, да извикваме нещата, които не съществуват, сякаш съществуват. (Римляни 4:17)

Днес, ние говорим за имане-тата и нямане-тата в църквата. Ако вярваш, че е твое, ще го имаш. Ще се видиш притежаващ го и наслаждаващ му се, и ще ти се даде повече. Но ако кажеш, „Е, не го чувствам и не съм сигурен дали ще дойде,“ по същество, ти казваш, че го нямаш, когато всъщност го имаш. Тогава, даже това, което имаш ще ти се отнеме. И така, кажи, че го имаш днес!

Мисъл за дена: Ако вярваш, че е твое, ще го имаш.

Публикувано от Sasho Mladenov

Няма коментари:

Публикуване на коментар