четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Продължавай в Божията Благодат!


Продължавай в Божията Благодат!


2 Коринтяни 3:6
"защото буквата убива, а Духът оживотворява."


За евреите, Петдесятница е празникът по случай даването на Божия закон. Той настъпва 50 дни след празника Пасха. Когато Бог даде на израилтяните Десетте Заповеди на планината Синай, това се случи 50 дни след тяхната първа Пасха и излизането им от робството в Египет.

Какво се случи обаче, след като Бог им даде закона на първата Петдесятница? Три хиляди човека умряха! (Изход 32:28) Сравнете това с другата Петдесятница в Новия Завет. В книгата на Деянията се казва, че когато настъпи Петдесятница, Бог даде не закона, но Светия Дух и какво стана? Три хиляди човека се спасиха (Деяния 2:41), което ни показва, че „буквата (законът) убива, а Духът оживотворява“!

Законът, който беше „написан с букви, издълбани на камък“, послужи за смърт. Той уби 3,000 човека. Затова, апостол Павел го нарича „служението на смъртта“ и „служението на осъждането“. (2 Коринтяни 3:7-9) От друга страна, Духът послужи за живот – 3,000 човека се спасиха.

Приятелю мой, когато дойдеш под закон, опитвайки се да спазваш Божиите заповеди, за да бъдеш благословен, това ще те доведе до смърт. Ще има мъртвост в брака ти, в служението ти, в здравето ти, в кариерата ти... в живота ти. Обаче, когато си зависим от Духа на благодатта, това ще те доведе до живот. Ще видиш пробиви и чудеса (Галатяни 3:5), и ще изявиш плода на Духа.

Така че, ако искаш да бъдеш благословен, увери се, че си на правилната планина. Нали виждаш, че законът беше даден на планината Синай, но Духът беше даден на Хълма Сион. Затова, Библията казва, че "вие не сте пристъпили до осезаема планина [Синай] и която е пламнала в огън, нито до тъмнина, мрак и буря... а пристъпихме до хълма Сион, до града на живия Бог, небесния Ерусалим, и при десетки хиляди ангели". (Евреи 12:18, 22) Господ те благославя от Сион (Псалм 128:5), а не от Синай!

Възлюбени, по благодат си спасен, чрез вяра. (Ефесяни 2:8) Продължавай в Духа на благодатта, сега. Остани на правилната планина и Той ще продължава да докарва чудеса в твоя живот!

Публикувано от Sasho Mladenov

Няма коментари:

Публикуване на коментар