сряда, 11 февруари 2015 г.

"Банда е обратното на единство"


Банда е обратното на единство


Богаташчета. Пънкари. Жокеи. Маниаци. Това са само някои от групите или бандите с които се определяме или в които поставяме другите.


Бандите са групи, които наблюдаваме за приятелство, комфорт, или дори популярност. Ние вярваме, че ако можем да го направим или дори да бъдем приети от конкретни хора, тогава животът ни ще бъде перфектен. Проблемът е, че бандите са съставени от несъвършени хора. Неизбежно е вашата банда да ви разочарова.

Другият проблем с бандите е, че след като вече сме в една, ние сме склонни да не поглеждаме тези, които са извън нашата група. Един ден обаче, всичко това ще се промени.

В Небето няма да има банди в които да не участваме. Дори няма да сме част от отделни групи. Фалшивата надежда на бандите ще бъде унищожена. Всеки ще бъде обединен в Христос. Въпреки, че не можем да живеем така перфектно днес, трябва да направим всичко възможно да живеем в единство с тези, които са в Христос, независимо дали те са като нас или не.

Откровение 7:9-10
"След това видях, и ето, голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всяка нация и от всички племена, народи и езици, стояха пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си, и викаха с висок глас, казвайки: Спасение на нашия Бог, който седи на престола, и на Агнето!"

Колко хора ще бъдат в Небето?

От къде ще дойдат всички тези хора в Небето?

Как ще изглежда това единство?

молитва

Благодари на Бог, че те е примирил с Него и, че има още безброй хора като теб примирени. Помоли Го за Неговата помощ да виждаш, Неговата работа в твоята общност и по света сред всички хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар