събота, 28 февруари 2015 г.

"Вярвате ли наистина че Исус ви обича?"



"Вярвате ли наистина че Исус ви обича?"



"Исус те обича." 
Как се чувстваш, когато четеш това? Съмняваш ли се, понеже страдаш? Обезверяваш ли се понеже има голям грях в живота ти? Пропускаш ли това, понеже си толкова зает в живота, че нямаш време да помислиш за това?

Ако е така, тогава спомни си молитвата, която Павел имаше за Църквата, като каза:
"Моля се чрез вяра да се всели Христос във вашите сърца, така че, вкоренени и основани в любовта, да бъдете в състояние да разберете заедно с всичките светии какво е широчината и дължината, височината и дълбочината и да познаете Христовата любов, която превъзхожда всяко знание, за да се изпълните в цялата Божия пълнота."

Когато се молеше с тази молитва, Павел не се съмняваше, че Бог обича хората Си, но Той се съмняваше, че те наистина го знаеха, наистина вярваха ли в това, и дали го преживяваха. Много християни днес знаят, че Бог ги обича, но те го знаят като човек, който взема шофьорска книжка, но никога след това не кара кола.

Павел искаше Божията любов, като корени на растение дълбоко да се вкоренят и да се развиват, за да бъдат по-дълбоки корените на любовта в душите на хората. Той искаше църквата да знае, че Божията любов е достатъчно пространна, за да посрещне всекиго, достатъчно дълга, за да се простира от началото до края на времето, достатъчно дълбока, за да достигне до най-лошите грешниците, и достатъчно висока, за да ни пренесе в Божието небесно царство.

Ефесяни 3: 17-19
"чрез вяра да се всели Христос във вашите сърца, така че, вкоренени и основани в любовта, да бъдете в състояние да разберете заедно с всичките светии какво е широчината и дължината, височината и дълбочината и да познаете Христовата любов, която превъзхожда всяко знание, за да се изпълните в цялата Божия пълнота."

Защо Павел се моли за църквата да бъде вкоренена и основана в любовта?

Защо Павел иска да се молим с такава молитви за християните?

молитва

Молете се с Ефесяни 3: 17-19 за себе си

Няма коментари:

Публикуване на коментар