понеделник, 16 март 2015 г.

"Запей песен-на-хвала към Господа"


Запей песен-на-хвала към Господа

Ефесяни 5:17
Затова не бъдете неразумни, а проумявайте каква е Господнята воля.


Бог иска да постъпваме като мъдри мъже и жени, а не като глупаци. (Ефесяни 5:15) Сега, Той няма да ни каже, да постъпваме с мъдрост, без да ни покаже как. Затова Словото Му продължава и казва, „Затова не бъдете неразумни, а проумявайте каква е Господнята воля.“

И така, каква е волята на Бог? Следващите два стиха ни казват как да я определим: „И не се опивайте с вино, следствието от което е разврат, но се изпълвайте с Духа и разговаряйте с псалми и химни и духовни песни, като пеете и възпявате Господа в сърцето си“. (Ефесяни 5:18-19)

Когато си позволяваш да бъдеш изпълнен с Духа, като запявате песни-на-хвала към Господа, като пеете или изговаряте (Бог знае, че някои от нас не могат да пеят!) псалми и химни и духовни песни, като възпявате Господа в сърцето си, Бог обещава, че ще разбереш каква е волята Му за твоята ситуация. Тогава ще получиш мъдростта, да решиш мъдро какво е следващото нещо, което трябва да направиш.

Открил съм, че това е истина в личния ми живот. Когато и да се сблъскам с трудна ситуация, колкото повече мисля за нея, толкова повече се обърквам. Колкото повече се опитвам по най-добрия начин да измисля някакво умно решение, толкова по-далечен ми се струва отговора. Но когато се обърна от проблема ми към Бога, като пея в Духа и като Го хваля, получавам по-ясна перспектива за проблема, когато се върна към него по-късно. Също така откривам един вътрешен подтик, да взема определени решения, които накрая се оказват по-добри от каквото и да било, което бих могъл да измисля със собствени сили.

Така че, приятелю, запей песен-на-хвала към Господа, независимо от това дали времената са добри или лоши. Защото, когато напълниш устата си с хвала към Бог, Той ще те води и напътства във всичко в живота ти. Дори и да си притиснат от проблем, Той ще ти покаже пътя, по който да ходиш или ще направи изходен път за теб. И по двата начина ще получиш мъдростта и помощта от които имаш нужда!


Публикувано от 

Няма коментари:

Публикуване на коментар