сряда, 18 март 2015 г.

"Помощта ни във време на нужда"

Помощта ни във време на нужда

Евреи 4:16
"И тъй, да пристъпваме смело към престола на благодатта, за да приемем милост и да намерим благодат за помощ във време на нужда."


Ако си изправен пред някакво предизвикателство точно сега, искам да разбереш, че имаш постоянна покана от небесния ти Баща, да пристъпваш смело пред престола на благодатта, за да „приемеш милост и да намериш благодат за помощ във време на нужда“.

Израза „помощ във време на нужда“ означава, че приемаш изцеление, когато си болен, снабдяване, когато имаш нужда, възстановяване, когато връзката с любимия ти се разруши и благоволение, когато тръгнат новини за съкращения на работни места или лоши перспективи.

„Пастор Принс, как бих могъл да пристъпя смело, когато съм такъв отвратителен християнин?“

Можеш да пристъпиш смело, защото идваш при Бог чрез кръвта на Исус Христос, а не чрез това, как си живял живота си. Така че, когато и да дойдеш в Божието присъствие, няма нужда да се страхуваш от това, че греховете ти ще бъдат изкарани наяве, понеже кръвта на Исус е премахнала всеки един от тях. Бог не вижда дори и петънце от грях в теб, защото вижда само кръвта на Сина Си, която се е проляла за пълното ти опрощение и приемане.

Приятелю мой, когато си се провалил и ти трябва милост, Божието Слово те уверява, че ще намериш милост, когато пристъпиш смело към Бог. Милост означава, че няма да получиш лошите неща, които заслужаваш, такива, като осъждане, бедност, провал, загуба и дори смърт.

И милостта не е единственото нещо, което ще приемеш, когато пристъпиш смело към Бог. Ще намериш също така и благодат. Благодат означава, че получаваш добрите неща, които не заслужаваш, такива, като здраве, закрила, помазание, благоволение, добър успех и по-изобилен живот.

Така че, пристъпѝ смело към Този, Който те обича страстно, безусловно и с неумираща любов. Пристъпѝ смело към Този, Който знае всичко за твоята ситуация и има отговора. Той има мъдрост далече по-голяма от тази на доктора, когото уважаваш толкова много, от адвоката, когото почиташ толкова много и от най-добрите експерти, с които можеш да се консултираш. Възлюбени, пристъпѝ смело към престола на благодатта, за да приемеш милост и да намериш благодат за помощ във време на нужда.

Публикувано от 

Няма коментари:

Публикуване на коментар