вторник, 7 април 2015 г.

"Чисто ново тяло при звука на тръба!"


Чисто ново тяло при звука на тръба!


1 Солунци 4:16
"Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христос ще възкръснат по-напред."


По целия свят, евреите празнуват Хашана, еврейската Нова година. Обикновено през септември, този празник се чества с надуването на тръби – шофар или овнешки рог. Затова се нарича също и Празникът на Тръбите.

Евреите спазват седем празника: Пасхата, Безквасните хлябове, Първите плодове, Петдесятница, Тръбите, Изкуплението и Шатрите. Първите четири буквално са изпълнени от Исус. Той стана Пасхалното Агне (1 Коринтяни 5:7), хляба на живота (Йоан 6:35) и първия плод от починалите (1 Коринтяни 15:20). А когато Петдесятница дойде напълно след възнесението Му, Той ни изпрати Святия Дух. (Деяния 2:1-4)

И така, следващият празник, който очакваме буквално да изпълни Исус, е Празникът на Тръбите. Защо този празник има значение за нас? Защото, когато Исус го изпълни, това означава, че ще се издигнем, за да Го посрещнем в облаците!

Говоря за грабването на църквата. Когато тръбата зазвучи, „в мигване на око“, ние, които сме живи, ще се изменим. Ще се облечем в нови тела, които ще са като това на Исус! Онези, които са умрели в Христос, ще възкръснат и също ще получат нови тела. Те първи ще се издигнат, последвани от нас, които сме живи и всички заедно ще срещнем Господа във въздуха. (1 Коринтяни 15:51-55)

Това означава, че има възможност да не видиш смърт! Библията казва, „после ние, живите, останалите, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаци да срещнем Господа във въздуха.“ (1 Солунци 4:17) Едно е да си случайно жив, но съвсем друго е да останеш жив.

Вярвам, че има поколение от християни, което познава възкресителната сила на Господа. Знаят, как да ходят в наследството си и да отблъскват болест и смърт до идването на Господа. Приятелю мой, нека бъдеш един от тях, като приемеш Господ Исус и Неговото завършено дело за твоя победа над болест и смърт!

Публикувано от 

Няма коментари:

Публикуване на коментар