петък, 30 октомври 2015 г.

"Настойчивата вдовица и неправедния съдия"



"Настойчивата вдовица и неправедния съдия"


"Каза им и една притча за това, че трябва винаги да се молят и да не се уморяват, като каза: В един град имаше един съдия, който не се боеше от Бога и човека не зачиташе. В същия град имаше една вдовица, която идваше при него и му казваше: Отдай ми правото спрямо противника ми! Но той за известно време не искаше. Но после си каза: Въпреки че не се боя от Бога и хората не зачитам, пак, понеже тази вдовица ми досажда, ще й отдам правото, да не би да ме измори с непрекъснатото си идване. И Господ каза: Слушайте какво каза неправедният съдия! А Бог няма ли да отдаде правото на Своите избрани, които викат към Него ден и нощ, и ще се бави ли спрямо тях? Казвам ви, че ще им отдаде правото скоро. Но когато дойде Човешкият Син, ще намери ли вяра на земята?" (Лука 18:1-8)

В първият стих ни се предоставя главният урок който трябва да вземем от тази притча: винаги се моли и никога не се отказвай! В един свят на мигновени неща, можем да се разочароваме когато Бог не отговаря на нашите молитви веднага и на нашето време. Все пак не трябва да се обезкуражаваме, но да продължим да "викаме" към Него! В допълнение, трябва да бъдем убедени в Божията справедливост! Ако дори неправедния съдия в крайна сметка раздава справедливост, колко повече праведния Бог ще донесе справедливост във всяка наша ситуация?
Не се обезкуражавайте когато не виждате нещата да се случват веднага или когато сте очаквали. Молете се постоянно и вярвайте в Божията доброта!

Няма коментари:

Публикуване на коментар