Търсене в този блог

петък, 8 юни 2018 г.

Живей призванието си: "Защо съм на тази земя?" - Ден 19

Божията цел за теб е Характер а не Комфорт

Много религии и Ню Ейдж философии подкрепят старата лъжа, че сме божествени или че може да станем богове. Нека бъда абсолютно ясен: Никога няма да станеш Бог или дори бог.

Тази надменна лъжа е най-старото изкушение на Сатаната. Сатана обеща на Адам и Ева, че ако послушат съвета му, "Ще бъдете като богове" (Битие 3:5 KJV).

Това желание да бъдем богове се изявява всеки път, когато се опитваме да контролираме нашите обстоятелства, нашето бъдеще и хората около нас. Но като създания, никога няма да сме Създател. Бог не желае да ставаш бог; Той иска да станеш божи, вземайки Неговите ценности, отношение и характер. Ние бяхме предназначени да "поемем изцяло нов начин на живот - Божествен живот, обновен отвътре и като работите над вашето поведение така, че Бог да ви придаде Неговият характер вътре във вас" (Ефесяни 4:22-24 MSG).

Божията крайна цел за живота ти на Земята не е комфорта, но изграждане на характер. Той желае да израснеш духовно и да станеш като Христос. Да станеш като Исус не означава да изгубиш личността си или да станеш клонинг.

Бог е създал твоята уникалност, за това със сигурност не желае да я унищожава. Христоподобност изцяло се отнася за това, да се преобрази твоят характер а не твоята личност.

Всеки път когато забравиш, че този характер е една от Божиите цели за живота ти, ще бъдеш разочарован/а от твоите обстоятелства. Ще се чудиш, "Защо точно на мен се случва това? Защо ми е толкова трудно?" Един от отговорите е, че този живот се предполага да е труден! Това ни прави да растем. Запомни, Земята не е Небето.

Много християни не разбират правилно обещанието на Исус за "изобилен живот" (Йоан 10:10), за тях това е, съвършено здраве, комфортен начин на живот, постоянно щастие, пълно сбъдване на мечтите им и мигновено отърваване от проблемите чрез вяра и молитва.

С две думи, те очакват християнският живот да бъде лесен. Те очакват Небето да е на Земята.

Тази перспектива на себе вглъбяване третира Бог като вълшебен дух, който просто съществува, за да ни служи в нашите егоистични мечти от личен характер. Но Бог не е твой слуга, и ако си попаднал на разбирането, че животът ще бъде лесен, или ще се разочароваш много или ще живееш отричайки действителността.

Никога не забравяйте че този живот не е за вас самите! Вие съществувате с Божия цел а не обратното. Защо Бог да свали Небето на Земята, като е планирал истинските неща за нас във вечността? Бог ни е дал време на Земята за да изградим и укрепим нашите характери за Небето.

"че, що се отнася до предишното ви поведение, вие сте съблекли стария човек, който тлее в измамните страсти, и бивате обновявани в духа на своя ум, и сте облекли новия човек, създаден по образа на Бога в истинска правда и святост" (Ефесяни 4:22-24)
"Но Бог знае, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете като Бога – да познавате доброто и злото." (Битие 3:5)

Топ 10 за изминалата година