петък, 15 юни 2018 г.

Живей призванието си: "Защо съм на тази земя?" - Ден 23

Бог те обича толкова много!

Библията казва че Бог е любов. Не казва, "Бог има любов", но "Бое е любов". Любов е неговата природа. Бог е любов.

Бог създаде цялата Вселена. Той създате тази планета; Той създаде човешката раса; след това, Той създаде теб, защото те обича.

Бог те създаде да бъдеш обекта на Неговата любов. Той те създаде и за това може да те обича, както и ти можеш да обичаш Него. Божията любов е причината точно в този момент сърцето ти да бие; Тя е причината да дишаш.

Божиите добри вести са, че колкото те обича през твоите добри дни, също толкова те обича и през лошите ти. Той те обича когато усещаш Неговта любов, също токлкова те обича и когато ти изглежда, че не я усещаш. Той те обича независимо дали мислиш, че заслужаваш Неговата любов.

Няма нещо, което може да направиш, за да накараш Бог да престане да те обича. Може да опиташ, но просто няма да успееш, защото Неговата любов към теб е основана на Неговият характер а не на нещо, което може да кажеш, направиш или чувстваш.

Бог те обича толкова много, че Той изпрати Своят Единствен Син, Исус, в света, "така че, всеки който повярва в Него да не погине, но да има вечен живот" (Йоан 3:16 NLT, se)

Исус протегна Своите ръце толкова, колкото бе широк Кръста и каза: "Обичам те толкова много! До болка те обичам! Ще умра за теб, за да не живея без теб."

Божията любов изненада цялото човечество и неговото разбиране. И наистина е много трудно за нас да разберем дълбочината и широчината на Неговата любов за всеки един от нас. (Ефесяни 3:17-19)

"Който не обича, не е познал Бога; защото Бог е любов." (1 Йоан 4:8)

"Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот." (Йоан 3:16)

"чрез вяра да се всели Христос във вашите сърца, така че, вкоренени и основани в любовта, да бъдете силни да разберете заедно с всички светии какво е широчината и дължината, височината и дълбочината и да познаете Христовата любов, която превъзхожда всяко знание, за да се изпълните в цялата Божия пълнота." (Ефесяни 3:17-19)
(ПОСЛЕДЕН ДЕН)