сряда, 14 януари 2015 г.

"Роби ли сме на изпълняването?"

 

 

 

Роби ли сме на изпълняването?



Изпълнението ни поробва към мнението на другите, което ни прави неспособни да кажем "не" на някого.



Как хората стават велики? Дали като, започват бизнес и правят много пари? Дали започват рок-група свирейки пред хиляди? Дали правят едно видео, което веднага става известно в YouTube?

Исус каза, че нашето преследване на величие е чрез служене, не чрез изпълняване. Той моделира това със собствения си живот, като го даде за нашето опрощение.


Изпълнението е да вършим неща, за да получим одобрение от другите хора. Служенето е да ги вършим за Божието одобрение, знаейки, че Той ни гледа. Изпълнението ни поробва към мнението на другите, което ни прави неспособни да кажем "не" на някого. Служенето ни освобождава да правим това, което Бог иска и това ни дава възможност да кажем "не" на другите хора, ако е необходимо. Изпълняването ни води да бъдем перфекционисти, които искат да направят всичко да е точно и да ги похвалят другите. Служенето ни позволява да направим дори прости задачи и да знаем, че сме похвалени за това от Бог.

Да знаем, че Бог ни оценява в Христос, ни дава възможност да заменим нашето изпълняване със служене.

Марк 9:33-37

"И дойдоха в Капернаум. И когато беше в къщата, Той ги попита: Какво разисквахте по пътя? А те мълчаха, защото по пътя бяха спорили помежду си кой от тях е по-голям. И като седна, повика дванадесетте и им каза: Който иска да бъде пръв, ще бъде последен от всички и служител на всички. Тогава взе едно детенце и го постави посред тях. И като го прегърна, им каза: Който приеме едно от тези дечица в Мое Име, Мен приема; и който приеме Мен, приема не Мен, а Този, който Ме е пратил."


Исус поучаваше ли учениците Си да търсят величие?
(Не. Исус пренасочени техните амбиции за величие.)

Как някой получава величие в небесното царство?

("Който иска да бъде пръв, ще бъде последен от всички и служител на всички.")

Проявявате ли тенденции да изпълнявате или проявявате тенденции да служите? Нека всеки от семейството ви сподели до три начина, по които може да служи на другите хора.


молитва

Молете се за по-дълбоко разбиране на Божията оценяване за теб и твоето семейство, за да ви освободи от натиска на изпълняването и да ви помогне да сте по-задоволени в служенето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар