четвъртък, 12 февруари 2015 г.

"Търговецът на роби, който намери Нова Надежда"



Търговецът на роби, който намери Нова Надежда


"Някога бях изгубен но сега съм намерен." Това са думите, които Джон Нютън е написал за "Чудна Благодат."


През ранните години от живота си, Нютън прекарал известно време в търговията с роби. Един ден обаче, Нютън разбрал, че без спасител и без надежда, той е изгубен.

Бог бил милостив и щедър към него. Въпреки дълбокият му грях, Бог спасил Нютън и му дал нова надежда в живота. Това било надежда не въз основа на това колко пари или неща притежавал, но по-скоро надежда намираща се в Исус - такава, която не повяхва.

Подобно на Нютън, без вяра в Христос ние сме "без никаква надежда и без Бог в света."
Ефесяни 2:12
"в онова време бяхте без Христос, отлъчени от израилевото гражданство и чужди на заветите на обещанието, без да имате никаква надежда и без Бог на света."

Отделени от Христос, вие сте по-далеч от Бога, отколкото може да си представите. В Христос, вие сте по-близо до Бог, отколкото някога сте си мечтали. Чрез вяра в истината за това кой е Бог и кои, Той ви е направил да бъдете, вие сте примирени с Бог в Христос.

Коринтяни 5:18-21
"А всичко е от Бога, който ни примири със Себе Си чрез (Иисус) Христос и ни даде служение на примирение, тоест, че Бог беше в Христос и примири света със Себе Си, като не счете на хората прегрешенията им, и че вложи в нас словото на примирението. И така, от страна на Христос ние сме посланици, като че Бог чрез нас умолява; молим ви от страна на Христос: примирете се с Бога, който за нас направи грешен Онзи, който не знаеше грях, за да станем ние в Него праведни пред Бога."

Какво направи Бог за нас чрез Исус?

Какво служение ни даде Бог? Как можем да изпълним това служение?

Какво правите вие и семейството ви за служението на помирение?

Възможно ли е да не си примирен с някого? Ако не си, моли се, как да стане това помирение и помоли Светия Дух, какво има Той за теб в това взаимоотношение.

молитва

Благодари на Бог, че те е примирил с Него. Помоли Го за Неговата помощ и сила при изпълнение на служението на помирение.
Деяния 1:8
"Но ще приемете сила, когато дойде върху вас Светият Дух, и ще бъдете свидетели за Мен както в Ерусалим, така и в цяла Юдея и Самария, и до края на земята."

Няма коментари:

Публикуване на коментар