петък, 25 септември 2015 г.

“Сол и светлина“

“Сол и светлина“


"Добро нещо е солта, но ако самата сол обезсолее, с какво ще се подправи? Тя не струва нито за земята, нито за тор, а я изхвърлят навън. Който има уши да слуша, нека слуша."
Лука 14:34-35
"Вие сте солта на земята. Но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо не става, освен да се изхвърли навън и да се тъпче от хората. Вие сте светлината на света. Град, поставен на хълм, не може да се укрие. И когато запалят светило, не го слагат под шиника, а на светилника, и то свети на всички, които са вкъщи. Също така нека свети вашата светлина пред хората, за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, който е на небесата." 
Матей 5:13-16


В това поучение, Исус ни сравнява със солта и светлината, като ни показва как трябва да въздействаме на света около нас. Солта е полезна и за зимника и за сезонната храна.
Носиш ли същите ползи в твоя кръг на влияние. Дали твоите “сезонни” разговори, твоите взаимоотношения, взаимодействията ти са истината и благодатта на Исус? Способен ли си да съхраниш истината, когато Христос е обсъждан около теб?
В допълнение, вярващите трябва да бъдат светлина на света, не да се крият, но да дават светлина на всеки около тях!
Ти не трябва да криеш своята светлина, като казваш, че твоето взаимоотношение с Христос е лично. Подрежда ли се това мислене с Христовите мисли тук?
Грей със светлината на Христос към онези около теб с неоспорими добри дела!

Няма коментари:

Публикуване на коментар