петък, 25 септември 2015 г.

“Цената да бъдеш ученик”


“Цената да бъдеш ученик”




"А големи множества вървяха заедно с Него; и Той се обърна и им каза: Ако дойде някой при Мен и не намрази баща си и майка си, жена си и децата си, братята си и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик. Който не носи своя кръст и върви след Мен, не може да бъде Мой ученик. Защото кой от вас, когато иска да построи кула, не сяда първо да пресметне разноските – дали ще има с какво да я доизкара? Да не би, като положи основа, а не може да довърши, всички, които гледат, да започнат да му се присмиват и да казват: Този човек започна да строи, но не можа да довърши. Или кой цар, който отива на война срещу друг цар, няма да седне първо да се посъветва – може ли с десет хиляди да се противопостави на онзи, който идва срещу него с двадесет хиляди? Иначе, докато другият е още далеч, изпраща посланици да иска условия за мир. И така, ако всеки от вас не се отрече от всичко, което има, не може да бъде Мой ученик." Лука 14:25-33

Много пъти ние сме привлечени да следваме Исус с предложението “с всяка облага и безплатно”. Но вместо това, то е безплатен дар който ни коства всичко а това което получаваме в замяна е далеч по велико от каквото и да сме дали!
Ако дойдеш при Христос мислейки си, че няма да оставиш нищо, а само ще получаваш от Исус, бъди сигурен, провери сърцето си и виж дали има нещо, което не искаш да оставиш за да Го следваш ако Той поиска от теб.
Когато споделяш вярата си с приятелите си, не трябва да се страхуваш да им помогнеш да изчислят цената на вярата. Това не е да ги изплаши, но да им помогне да си създадат реална картинка за да следват Исус. Ако се опитваме да спечелим хора с евтино Евангелие, те могат да отпаднат много по-рано  отколкото ако са чули за  истинската цена да следваш Исус!

Няма коментари:

Публикуване на коментар