сряда, 16 септември 2015 г.

“Квас”


“Квас”


"И каза още: „С какво да сравня Божието царство? То е като маята, която една жена взела и разбъркала в голяма купа брашно, докато цялото тесто втаса.“ Лука 13:20-21 SPB

"След това Исус разказа на хората друга притча: „Небесното царство е като маята, която една жена взела и разбъркала в голяма купа брашно, докато цялото тесто втаса.“ Исус говореше на хората с притчи. Той никога не ги поучаваше, без да използва притчи, за да се сбъдне казаното чрез пророка: „Ще говоря с притчи и ще разкажа неща, които са били тайна, откакто е сътворен светът.“ Матей 13:33-35 SPB


Често, християните гледат на забавите, образованието, политиката или спорта и се оплакват от липсата на християни в тези сфери на влияние. В тази притча Исус обяснява, че не се нуждаем от голямо количество, за да имаме голямо влияние на нашите съседи или културата като цяло.
Вместо това ние се нуждаем от ученици, които са толкова пълни с Божието  Царство в тях, че да влияят на всеки около тях!
Няма значение дали Бог те е призовал да повлияеш на политици, актьори, учени, художници, твои съседи или просто в домът ти, най добрият начин да го постигнеш е като бъдеш изпълнен с истината и любовта на Исус Христос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар