четвъртък, 1 декември 2016 г.

Живей призванието си: "Бог те избра за Негово семейство" - Ден 4

"Бог те избра за Негово семейство"

Защо Бог би избрал теб или мен за да бъдем част от Неговото семейството? Защото той е Бог на любовта. Той е Бог на благодатта. Колкото повече разбираме благодатта, толкова повече сме изумени от нея. Бог те е избрал. Дали го заслужаваш? В никакъв случай. Смятате ли, че заслужавате да отидете в Рая? Със сигурност, не! Достатъчно добър/ра ли си, за да бъдеш част от Божието семейство? Не, Той просто те е избрал/а. И това са добри новини!

На каква основа обаче Той те е избрал? "В Неговата безгранична милост, Той ни е дал привилегията да ни роди отново, така че сега сме членове на Божието семейство."(1Петрово 1:3 TLB).
Бог ви е избрал въз основа на неговата милост, не въз основа на вашите дела. Ти никога не можеш да заслужиш или придобиеш Рая. Просто не можеш да бъдеш достатъчно съвършен за това. Само поради Божията благодат и милост, Творецът на Вселената казва: "Искам те в моето семейство."
Ако това не ви насърчава, по добре да проверите пулса си.

""Според плана, който Бог Отец отдавна бе предначертал, вие бяхте избрани да станете негов свят народ чрез действието на Духа, да му се покорявате и да бъдете очистени чрез жертвената смърт на Исус Христос. Благодат и мир да изобилстват над вас. Благословен да бъде Богът и Бащата на нашия Господ Исус Христос! В голямата си милост той ни възроди за жива надежда чрез възкресението на Исус Христос от мъртвите"
1 Петрово 1:2-3

Няма коментари:

Публикуване на коментар