сряда, 8 август 2018 г.

Отваряне на Небесата - Глава 1


Божият план – Земята – сянката на Небесата

Исках да започна, обяснявайки това, което Бог ми каза, че земята е копие на Небесата. С други думи, повечето от това, което се намира тук на земята, съществува на Небесата. Това не е някакво си място на небето, плаващо сред облаците с пухкави ангели-деца, слагащи грозде в устата ни. Буквално това е „светът“, кръгъл, почти като земята, само че като пропорции е огромен! В Евреи 8:5 се казва, че нещата на земята се явяват сянка на това, което е на Небесата.

Много от нещата, които ги има тук ги има и там, само че съвършени! Няма смърт, тление, старост или пък мръсотия! Всичко е прекрасно, почти не може да се предаде с думи. Вдъхновени идеи от Бога с времето преминават в разума на хората, и  се изобретяват тук на земята. Всичко „добро“ е дошло от Отец (Яков 1:17). Нашият враг, сатана, изопачава и покварява нещата на земята и той използва хората за предвижването и желанията на тези развалени неща. На Небесата няма никакво зло и влияние от него. Също така там има много неща, които още не са били изобретени тук. Ние използваме преди всичко само малък процент от силата на нашия разум, но на Небесата ще бъдем безгранични и способността ни за творчество ще бъде фантастична.

Има места на Небесата, където ще се учим да творим. Едно от тези места за обучение се нарича „Лаборатория  за създаване“, за което ще се говори в Том II.

Земята и Небесата се намират в две различни реалности. Нашите естествени „физически“  очи не могат да виждат в „духовната“ реалност (докато Бог не ги разкрие); но „духовната“ реалност всичко може да вижда в нашия „физически“ свят. Тази земя се намира във „физическата“ реалност, защото ние имаме физически тела. Но вътре във вашето тяло има дух, който взаимодейства с Небесата (които са „духовната“ реалност), намирайки се на земята.

Вие можете да докосвате, да пробвате на вкус и мирис неща също както на земята, само че на Небесата вашите чувства са по-силни. Наистина е трудно да се обясни, дали вие сте в духа или в тялото си там, защото все още имате тези чувства и вие изпитвате емоции; вие не се превръщате в робот! Когато умрете и пристигнете тук, вие няма да станете “невидимка“, способна да преминава чрез предметите и няма да се превърнете в ангел.

Божието Слово в Евреи 11:16 казва, че на Небесата има град и крайградско място, също както и на земята. Там има изумителен град, където тече река из под престола, и има други области, които както видях се разпростират в продължение на много километри край града. Множеството от хора, които живеят там описват това място като „парк“. Това определено се различава от града, който посетих на Небесата. Парк, в който можем да видим всички видове животни, създадени някога; включително динозаврите, които бродят по хълмовете (те ядат трева или поне така ми се стори). Там има живописни долини, хълмове, водопади, дървета и най-прекрасните цветя, които можете да си представите.

Някои цветя променят цвета си и даже възпроизвеждат музика. Много хора имат собствени „тайни“ градини, които сами оформят; или за собствено удоволствие или като изненада за любимите, когато те пристигнат на Небесата.

Града, където се намира престола и реката на живота, е превъзходен. Всичко отразява славата (светлината) на Бога, и ето защо улиците от злато са прозрачни, за да могат да пропускат Неговата светлина. Аз видях съвсем малка част от това, но там имаше хора влизащи и излизащи в сгради и помещения. На небесата има голяма активност!

Видях различни средства за придвижване, като всичките се движеха със „светлина“ - това е единствения източник на гориво, освен вятъра, който издува платната на големите кораби на стъкленото море. Хората се преместват в Небесата чрез различни начини: по въздуха, по земята (да, те все още имат колесници и някои от тях дори с двигатели) и по морето във всички видове плавателни съдове. Основно видях как хора използват групов „обществен“ транспорт, но също видях и как отделни хора управляват или използват средства за самостоятелно придвижване.

Имах и едно кратко преживяване на пътешествие, когато просто си “мислите“ за това да се окажете там и внезапно сте там. Това не бях точно аз, но благодарение на ангелите, които ме придружаваха, видях как хората заставаха на „бягащата“ пътечка, така че има и такъв начин за предвижване.

Аз видях ресторанти, художествени галерии, спортни арени, кинотеатри и даже паркове за  развлечения. Едно от най-хубавите неща на Небесата е това, че няма да ви трябват пари да „купувате“ неща, всичко е безплатно, защото е „дадено“. Всички имат преди всичко „задачи“ отколкото работа и те винаги са свързани с вашия особен дар, който носи радост.  Вие не получавате „заплата“ за вашите усилия, защото парите там са безполезни, тъй като всичко, което ви е необходимо или искате, ви е дадено. По такъв начин, всички способности и таланти се използват за благото на всеки!

За някои от тези места ще бъде разказано в следващите глави на тази книга, а за други – в Томове II или III. Интересната част е това как разбрах, че тези места съществуват. Аз бях просто учудена и изненадана, както и вие ще бъдете, разбирайки, че Бог е създал това за всички, които живеят там.

Ако ние сме били създадени по образа и подобието на Бога, то и земята е била създадена по образа на Небесата. То там има много „свръхестествени“ неща и места, които не се вместват в нашия смъртен разум.  Бях толкова изпълнена, че обикновено не се и замислях да питам: „Какво е това? И Святия Дух и ангелите ми казваха, че Небесата винаги се увеличават и се прибавят нови неща за нашето удоволствие! Бог иска да благослови Своя народ и един от начините, чрез които Той изразява любовта е създаване на неща, които ни доставят наслада. Неговото Слово гласи в Псалм 36:4: «Утешавай се в Господа, и Той ще изпълни желанията на сърцето ти».

Няма никой, който не би поискал да отиде на Небесата, а алтернативата, ада (за който ще говоря в 9 глава) не е желана от никой!

Бог е Великият Творец и Небесата са Неговия дом, така че защо да не са невероятно и вълнуващо място за живеене? Аз се моля, да се насърчите като узнаете къде живеят вашите любими и местата, където те се радват, така че пътешествието започва!