сряда, 8 август 2018 г.

Отваряне на Небесата - Глава 3


Ангелите – Реални личности

Това е една от любимите ми теми, защото ангелите за мен са реални. Видях множество ангели в продължение на много години и тяхното разнообразие никога не преставаше да ме учудва. Искам да ви предпазя и все пак не забравяйте, че Сатана може да бъде под формата на "ангел на светлината", както е написано в 2 Коринт. 2:14. Не е мъдро да „призоваваме“ ангелите при себе си, тъй като това може да бъде използвано от врага, за да ви заблуди. Всички ангели, с които общувах  бяха изпратени при мен от Отец. Никога не исках и не молех да се появяват чрез мен! Много от ангелите, които видях, бяха могъщи и мускулести, особено ангелите-воини и ангелите-пазители. Ангелите-воини са много силни и с решителност изпълняват своята задача, противопоставяйки се на врага. Те са защитници и пазители, способни да устоят против всякакъв демон. Те изпълняват задачите си МНОГО сериозно.

Ангелите не са роботи, макар че са предани и непоколебими в посвещението и любовта си към Отец, Сина и Святия Дух. Те имат емоции, чувства и мнение за нас! За повечето от тях ние сме загадка; те се учудват защо правим това, което правим, и понякога се държим така сякаш Бог не съществува.

Някои ангели, които в същото време имаха задача на земята, бяха на ръст около три метра, а някои от тях и шест. Има изключително силни ангели, запазени за края на времето (както е споменато в книгата Откровение) и техният размер е неизмерим.

Бог изпраща ангели на земята, както е написано в Евреи 1:14, "Да служат на тези, които ще наследят спасение."  Някои от най-необичайните ангели пазители са изпратени до нас от раждането ни (Матей 18:10 ) . Тяхната основна задача е да ни защитават и да ни пазят от  нараняване и да докладват на Небето за нашия духовен растеж. Когато се предвижваме добре, те са щастливи, но ако правим обратното, това ги разстройва.

Ангелските същества могат да променят вида си в човешко подобие /Даниил 10:16/ и се появяват сред нас много пъти без наше знание. Доколкото те са духовни същества, а не физически, те могат да се появяват и изчезват. Винаги най-голямото им желание е да угодят на Господ през цялото време, и тъй като Той се грижи за нас, те използват всички сили, дадени им за изпълнение на техните задачи.

На Небесата един от видовете ангелски същества са серафимите, от които излиза огън.  Те се намират близо до престола и затова отразяват и предават Божията слава. В Книгата Исая, глава 5 и 6 разказват за такова небесно същество и за това, как Бог го е използвал, за да очисти устата на пророка с горещ въглен. Също така има животни, чиито крила са изпълнени с очи. (Откровение 4:6). Те стоят на четирите ъгъла на престола, и постоянно прогласяват Божията святост!

Ангелите много често се обучават за специални събития или движения, които Бог е запланувал  за земята и точно сега тук на земята се осъществява мощна ангелска активност. Както се споменава във "Въведение ", Бог скоро ще започне чудесната работа тук !