понеделник, 5 октомври 2015 г.

“Двама сина а само единият се подчинява“



“Двама сина а само единият се подчинява“



"Но какво мислите? Един човек, който имаше двама сина, отиде при първия и му каза: Синко, иди, работи днес на лозето. А той в отговор каза: Не искам! – но после се разкая и отиде. Отиде и при втория и му каза същото. А той в отговор каза: Аз ще ида, господине! – и не отиде. Кой от двамата изпълни бащината си воля? Казаха Му: Първият. Иисус им рече: Истина ви казвам, че бирниците и блудниците ви изпреварват в Божието царство. Защото Йоан дойде при вас в пътя на правдата и не му повярвахте, бирниците обаче и блудниците му повярваха. А вие, като видяхте това, даже не се разкаяхте след това да му повярвате." Матей 21: 28-32

Тук имаме кратка и сбита притча, която ни предизвиква да се уверим че нашите думи и намерения съвпадат с нашите действия.
Твърде често като християни, на публични места можем да използваме всички точни думи, но в личният живот да не следваме нещата за които говорим. Животът на християнина не е просто на думи в съзнанието, в сърцата ни или просто в нашите действия. Той се намира в обединяване на всички тези в единство да се учим, подчиняване и да научим другите кой е Исус Христос.
Ако твоите вътрешни намерения и външни действия се разминават, недей да се криеш зад фрази като, “никой не е съвършен” , “аз не съм съвършен, само опростен“ и най-често употребяваното “само Бог може да ме съди”. Вместо това се покай за твоята гордост, викай за благодат и милост да те преобразат и си позволи да се учиш, така че твоето вътрешно и външно, едновременно да прославят Бог.

Няма коментари:

Публикуване на коментар