вторник, 14 август 2018 г.

Отваряне на Небесата - Глава 11


Вечния план
Спасението е безплатно, но сега вашият живот определя вечното ви положение!

Тази глава обяснява как се определя вашето вечно положение, и вие сте този, който  решава това!

Хората планират живота си по различен начин: имат план за отпуска, план за къща, план за спасение, план за образование, план за развлечения и планове за бизнес. Най-главното, но почти най-пренебрегваното планиране – това е ПЛАНИРАНЕТО ЗА ВЕЧНОСТТА. Не говоря за това да се спасиш и после да отидеш на Небето, а за нещо повече, т.е. вашето вечно положение, което никога вече няма да се промени. Вие можете да работите върху него докато не умрете. Това означава, че трябва да разберете каква е Божията цел за живота ви и как да я изпълните. Той има за нас цяла вечност. Или ще управлявате и властвате на новата земя с Христос, или ще служите на другите.

Едно от най-важните неща е, че ще ви се търси отчет за това, което Бог ви е призовал да правите с живота си. Всичките ние имаме особено предназначение и Бог ни е дал дарби, таланти и благодат, за да го изпълним. Ако не знаете за какво сте призовани, търсете Бога и Той ще ви разкрие.

Библията ясно казва, че няма покаяние за нашите дарби и призвание. Това означава, че вие няма да получите извинение за неизпълняването на Божията цел в живота ви. Вие ще бъдете отведени на небето, но няма да получите възнаграждение за своите "дела", ако не сте извършили Божиите дела.

Вие ще получите награда за всяка проявена от вас доброта, защото Божието Слово казва: „И който напои един от тези най-малките само с чаша студена вода, истина ви казвам, няма да изгуби своята награда“. Тази награда се различава от тази, която вие ще получите за изпълнението на Божието призвание в живота ви. Убедете се, че живота ви съответства на Божието Царство. Вашата награда ще бъде вечна с царуването с Христос. Вие никога няма да съжалявате!

ПОСЛАНИЕ НА ОТЕЦ КЪМ ТЯЛОТО МУ

Моля, СПРЕТЕ да се карате помежду си. Аз съм ви създал и всичките ви обичам. На вас са дадени различни призвания и помазание. НЕ се противопоставяйте на тези, които вършат работата Ми. Не знаете ли, че Словото Ми казва: "Не се допирай
до  помазаника Ми, а вие се мразите и се ядете един друг!

Всичките вие сте ЕДНО семейство и ще живеете на Небесата цяла вечност. Аз не съм ви разделял един от друг, това са човешки традиции. Искам да спра много от тези традиции, защото в последните дни трябва да работите всички заедно. Светът ще ви познае по любовта ви един към друг.
ОБИЧАТЕ ЛИ?