вторник, 14 август 2018 г.

Отваряне на Небесата - Глава 8


Паметта на хората
Вашите дела и доброта ще се запазят завинаги!

В тази глава ще ви разкрия какво ми беше казано и показано за паметта на хората, когато те отиват на небето и как остава вечно пред Бог.  

В 10 глава на Деяния на апостолите има история за езичника Корнилий. Той е бил добър човек и е давал много пари на бедните. Имал добро сърце и е бил известен с набожността си. Корнилий е имал не само репутация на земята, но също и на Небето. Толкова силно, че Бог е изпратил ангел до Корнилий с думите: „твоите молитви и милостини  дойдоха за спомен пред Бога“ или като във версията на Бибилията на Новото столетие: „Той (Бог) е видял, че си давал на бедните и те помни“. И в Живата Библия: „Твоите молитви и твоите  милостини не са минали покрай Бог незабелязано“. Бог толкова е бил впечатлен от добротата на Корнилий към бедните, че е поискал да му даде възможност дае чуе Евангелието. Също така е подготвил Петър (чрез видение), за да не го отхвърли, защото е бил езичник.

Ние не можем да отидем на Небесата заради делата ни, а само приемайки Исус. Въпреки това, когато ние живеем като Корнилий (безкористно), ние също оставяме спомен на Небесата за нашата щедрост. Тук на земята има хора, които са били известни, те имат огромни паметници и мемориали на Небесата. Някои са толкова големи, че изглеждат като малки градове с огромни фонтани, градини и скамейки. Има галерии, в които можете да влезете и да видите какви неща са направили. Техните имена са винаги видими на гравирана дъска или на монумента. Ако познавате някой, който има раздаващо сърце и постоянно помага на другите, то със сигурност има един от тези паметници. Няма значение, кога ще отидете на небето, тези паметници са вече там.

Два мемориала грабнаха вниманието ми. Един от тях беше направен от седеф и светеше ярко в пейзажа. Той беше с размерите на градски парк, с красиви водопади, които се стичаха в огромен шадраван. Около основната стена на този фонтан имаше фигурки на деца в различните етапи на играта. Техните малки лица бяха изпълнени с радост и очакване. Горната стена на фонтана беше красиво украсена с пеперуди. Те бяха като истински, като си помислих, че всеки момент ще литнат. На самия връх на фонтана беше извита табела с надпис: "В ПАМЕТ НА ТВОЯТА ЛЮБОВ И ДОБРОТА КЪМ ЗАБРАВЕНИТЕ ДЕЦА НА СВЕТА"

Изкусната изработката на фонтана сигурно е от най-добрите небесни майстори. Навсякъде цъфтяха цветя и аромата възбуждаше сетивата; някои от тях висяха от каскадата на стените, които бяха около градините. Пауните с горда осанка ходеха по земята, или седяха на една ниска стена, обграждаща малки фонтани. Това прекрасно място е сформирано благодарение на нечий труд от любов към нуждаещите се!

Този паметник принадлежи на скъпоценна християнка, която често критикуват както в света, така и някои от лидерите, казвайки, че познават Христос. Това не е угодно на Отец и Го наскърбява. Той много я почита заради труда й. Той е в памет на сираците и на неравностойното им положение в света. Внимателно следете какво казвате за Божиите помазаници. Може би не можете лично да ги насърчите, ако чувствате, че са направили грешка, молете се за тях. Библията казва, че ако те дават добър плод заради Христос с животите си, тогава те са „ЗА“ Него, а не против Него. Не позволявайте с думите си да отлагате или отменяте това, което Бог има за вас, говорейки срещу всяко от Неговите деца.

Друг паметник, който видях, беше красив, но с доста по-различен дизайн. Той също започваше с огромен фонтан, но имаше полупрозрачен мост, преминаващ над него. Той имаше по-„съвременен“ дизайн и като че ли беше пълен с красив син цвят. Когато се качваш на моста и преминаваш над този голям фонтан, то се виждат по-малки басейни, които са част от неговия дизайн и вместо собственото си отражение виждаш лицата на хората, на които този човек е помогнал. Това, което някога се е случило в миналото, е запечатано и съхранено в този паметник. Вие ще видите не само изражението на лицата, но също така ще чуете и всяка дума на благодарност, казана за този мъж.

Маси от рози и бели Tumbleweed (буквално на английски "детско дихание" – заб. на преводача) заобикаляха този фонтан и разстилаха от двете страни на огромни колони, които бяха част от неговата конструкция.  От другата страна на фонтана имаше сцени, където по различно време Небесния оркестър е изнасял концерти за наслада на присъстващите.   Хубавата музика може да бъде чута на голямо разстояние и всички, които я чуят, не могат да не въздадат слава на Бога за Неговата доброта към другите.

Недалече от фонтана имаше множество места за сядане и общуване с другите, което е било любимото занимание на този мъж. Те истински обичат хората и единствената награда, за която молят, е да видят лицата на хората, на които са помогнали. Много от тези хора са били в голяма нужда и животът им се е променил завинаги, благодарение на усилията на този човек.

Има области, в които малките деца могат да дойдат и да играят на различни необичайни игри. Някои никога не съм виждала, като например балоните. Детето може да влиза в тях през отвора отгоре, и когато е там, огромния балон го издига, така че той да може да се рее из въздуха и безопасно да се удрят в балоните на другите. Децата се смееха и викаха.  Когато се уморяваха, те просто „излитаха“ от балоните си и се връщаха на земята.

Колко е чудесно, че този човек е дал щастие не само на децата на Земята, но също и в Небето. Божията любов се е проявявала чрез него отново и отново. Те дори не са осъзнавали, че са били под влиянието на Божия Дух, правейки такива "актове на доброта". Те са богати и са могли да останат егоисти, но вместо това са решили да използват живота си за благото на другите. Те никога не са съдили другите, но са помагали на всички, както ни призовава Библията. В резултат на това тези превъзходни паметници са посветени на тяхната любов. Би било престъпление, ако този, който е построил този паметник, да не го види никога. Както бях казала преди това, паметникът не гарантира влизането в Рая, ако не са приели Христос; паметникът ще си остане, но те никога няма да го видят!

Някои хора могат да поспорят, че Бог не оставя нищо на Небесата, свързано с грешниците; но Корнилий и семейството му са се спасили след идването на ангела. Това доказва, че Бог не само чува молитвите на неспасените, но даже разпознава доброто, което правят на бедните и нуждаещите се. Бог иска да се приближи до нас, ето защо е създал човека, за да може Той да има семейство и да общува с него.

Получих от Бога един важен урок: никога не се опитвай да съдиш сърцето на човека, само Той знае кокво е в него. Той решава кой къде отива, защото Той е единствения съдия! Много хора ще се изповядат в последния момент и на Небето ще има много, които не сме очаквали да видим.

Вашият живот създава паметник пред Престола на Бог. Това е най-святото място и всичко трябва да премине през огън, за да попадне тук. Макар че там танцуват, пеят и се веселят, това също е място на почит и „трепет“. Много пъти Славата е била тежка, че никой не е могъл да устои пред нея; пред престола всички права са равни. Това място винаги е достъпно за обитаващите Небесата. Отец чака всеки  желаещ да Го види.  Исус и Отец и Святия Дух  са едно и имат способност „да влизат“ и да „излизат“ един в друг. Те мислят еднакво, чувстват еднакво и обичат еднакво и всичките са еднакво „СВЯТИ“! Когато се молите, вие говорите на всички Тях. Когато им се покланяте, вие се покланяте на всички тях. Развивайте стил на живот с молитва и поклонение, за да се стремите към “близост“ с Него. Те искат това, повече отколкото си мислите!
ЦЕЛТА НА ЖИВОТА  Е ДА БЪДЕШ ЧАСТ ОТ СЕМЕЙСТВОТО ИМ.